به گزارش ایرنا براساس اعلام مرکز اورژانس 115 استان مازندران درحادثه واژگونی اتوبوس تهران - گرگان - گنبدکاووس متاسفانه 14 نفر که دو تن کودکان زیر چهار سال بودند جان باختند و 25 نفر زخمی شدند.
این حادثه به همراه آمار وحشتناک کشته شدن سالانه 20 تا 25 هزار نفر از شهروندان ایرانی در سوانح رانندگی و درحالی که حداقل دو برابر این تعداد نیز مجروحان این حوادث هستند، ضرورت بازنگری در حوزه آموزش نیروی انسانی ، رفع نقاط حادثه خیز جاده ها و تولید خودروهای با کیفیت را گوشزد می کند.
کارشناسان حوزه راه و پلیس راه عوامل رخداد تصادفات رانندگی را به سه عامل انسانی (50 درصد)، خودرویی (20 درصد) و جاده ای (30 درصد) مرتبط می دانند که بایستی برای کاستن از نقش هر کدام از این بخش ها در بروز این سوانح دردناک و فاجعه ها به صورت علمی و اساسی چاره اندیشی و با متخلفان بدون اغماض برخورد شود.
گفته می شود که گوش و چشم مردم ایران از شنیدن اخبار تصادفات رانندگی از این دست که هر از چند گاهی در نقطه ای از این سرزمین رخ می دهد، پر بوده ولی کسی پاسخگو نیست، اما یک روز زودتر چاره اندیشی از این فاجعه ها ضرورتی انکار ناپذیر است.
دلیل پاسخگو نبودن مسئولان و خودروسازان واضح است، خودروسازانی که انحصار تولید خودرو با کیفیت پایین را دراختیار دارند و با وجود بخشنامه ها و دستورالعمل های مسئولان و ارگان های نظارتی برای رفع اشکالات حوزه استاندارد اقدام اساسی نمی کنند.
و یا مسئولان حوزه راه ها که با وجود همه تلاش ها هنوز نتوانسته اند نقاط حادثه خیز را در جاده ها مرتفع نمایند، درحالی که به گفته رییس پلیس راه کشور 3400 نقطه حادثه خیز در جاده ها وجود دارد که از این تعداد 1500 نقطه وضعیت بحرانی داشته باید اصلاح شود.
به گفته سردار محمدحسین حمیدی، تعداد زیادی از کشته های ناشی از تصادفات مربوط به این نقاط بحرانی است که برای رفع و اصلاح این نقاط در جاده های کشور یکهزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
در حوزه عامل انسانی نیز باید با تصویب مقررات و نظارت های سختگیرانه و جدی در کنار آموزش و فرهنگ سازی اجازه رانندگی به رانندگان متخلف و حادثه ساز داده نشود.
از سوی دیگر سرعت بخشیدن به بهبود کیفیت خودروها و خارج کردن خودروهای فرسوده و بی کیفیت از چرخه حمل و نقل عمومی و تلاش برای بهبود وضعیت جاده ها بویژه توسعه خطوط ریلی در کشور که از ایمنی بالاتری برخوردار است، ضرورت دارد.
اگرچه نقش عامل خودرویی در سوانح رانندگی کمتر از دو عامل دیگر است ،اما بهبود کیفیت خودروها یک الزام اساسی است که نباید نسبت به آن غفلت شود چرا که اگرعامل انسانی به هر دلیل زمینه ساز حادثه شد، کیفیت خودرو و بدنه آن باید از آنچنان استحکامی برخوردار باشد که کمتر جان سرنشینان را به خطر اندازد.
این درحالی بوده که به اعتقاد بسیاری از کارشناسان و مردم، صرف نظر از مصرف بالای سوخت و نیز آلودگی هوا، کیفیت بدنه خودروهای ساخت داخل بسیار ضعیف بوده و کمترین ضربه را به سرنشین منتقل می کند که این مساله علاوه بر خسارات مالی فراوان تلفات جانی وعضوی بسیاری را در پی دارد.
باید امیدوار بود که مسئولان نظارتی و اجرایی متولی با برنامه ریزی اصولی و اجرایی کردن آن زمینه ایجاد انقلاب کیفیت صنعت خودروسازی را فراهم نمایند و با مصون سازی نقاط حادثه خیز به رفع آسیب های جانی مسافران جاده ها کمک کنند.
/3039/1648
گزارش: علی لکزانوری ** انتشار: پری سالارنیا
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.