به گزارش ایرنا، معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد، مدیر و جمعی از کارکنان اداره منابع طبیعی بویراحمد، معاونان اداره کل حفاظت محیط زیست استان، معاون سیاسی فرماندار بویراحمد و رئیس دانشگاه سما یاسوج در آیین اجرای این طرح حضور داشتند.
این طرح به همت تشکل زیست محیطی مردم نهاد «نهضت سبز زاگرس» کهگیلویه و بویراحمد و با همکاری دانشگاه سما یاسوج به مدت یک روز برگزار و 85 دانش آموز پسر مقطع ابتدایی مدرسه سما شهر یاسوج نیز در آن شرکت کردند.
در این طرح 2 هزار عدد بذر درخت بلوط و 100 اصله نهال بلوط در حدود سه هکتار از جنگل‌های روستای «وِزگ» شهرستان بویراحمد کاشته شد.
هدف از اجرای این طرح کاشت نهال و بذر درخت بلوط به منظور احیای جنگل‌های آسیب دیده کهگیلویه و بویراحمد است.
دبیر اجرایی تشکل زیست محیطی مردم نهاد «نهضت سبز زاگرس» کهگیلویه و بویراحمد در آیین اجرای این طرح، گفت: ارزش اکولوژیک هر اصله درخت بلوط بین 200 تا 250 هزار دلار برآورد شده و این درخت نقش مهمی در ذخیره سازی آب‌های سطحی و زیرزمینی دارد.
امید سجادیان اظهار داشت: درخت بلوط سپر طبیعت در مقابل گرد و غبار بوده و مانع فرسایش خاک می‌شود.
وی با اشاره به اینکه بلوط ریشه در هویت مردم کهگیلویه و بویراحمد دارد، افزود: این درخت فواید متعددی داشته و به همین دلیل نباید چنین میراث ملی و گران‌بهایی را فدا کرد و به هر بهانه‌ای تیشه به ریشه آن زد.
دبیر اجرایی تشکل زیست محیطی مردم نهاد «نهضت سبز زاگرس» کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: دانش‌ آموزان کشور و این استان به عنوان آینده سازان جامعه باید از نحوه کاشت و رشد درخت بلوط آگاه شده تا بیش از پیش ارزش این میراث ملی و باارزش را بدانند.
سجادیان بدون اشاره به آمار، عنوان کرد: میزان تخریب درخت بلوط در کهگیلویه و بویراحمد بیشتر از احیای آن بوده و به‌نوعی می‌توان گفت که قابل جبران نیست.
وی ابراز داشت: بر همین اساس مسئولان تشکل زیست محیطی مردم نهاد «نهضت سبز زاگرس» کهگیلویه و بویراحمد در سال جاری سعی کردند درخت بلوط را از زاویه‌ای دیگر به مردم معرفی کنند.
دبیر اجرایی تشکل زیست محیطی مردم نهاد «نهضت سبز زاگرس» کهگیلویه و بویراحمد گفت: درخت بلوط در اکوسیستم و زندگی مردم این استان تأثیر بسزایی داشته و نباید با طرح‌های مخرب صنعتی از جمله فولاد و پتروشیمی این میراث ملی را نابود کرد.
سجادیان اظهار داشت: هر چند که کهگیلویه و بویراحمد نیاز به توسعه دارد اما این رشد و پیشرفت باید در راستای طرح آمایش سرزمین و همسو با طبیعت و حفظ آن باشد.
وی افزود: سرمایه‌ گذاری و ساخت و ساز در پارک جنگلی یاسوج باید با کمترین آسیب انجام شود.
دبیر اجرایی تشکل زیست محیطی مردم نهاد «نهضت سبز زاگرس» کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: این تشکل در سال‌های گذشته در قالب برنامه کاشت بلوط اقدام به فرهنگ ‌سازی و احیای بخشی از جنگل‌های آسیب دیده استان کرده است.
سجادیان عنوان کرد: اجرای طرح ملی جنگلانه علاوه بر فرهنگ سازی برای مردم تلنگری به مسئولان اجرایی کهگیلویه و بویراحمد به منظور شنیدن صدای دوستداران محیط زیست و خط قرمز بودن بی ‌توجهی به طبیعت با اجرای طرح‌های صنعتی در عرصه‌های طبیعی است.
وی ابراز داشت: امید است که مسئولان اجرایی کهگیلویه و بویراحمد در طرح‌های صنعتی حفظ محیط زیست را در اولویت قرار دهند.
کهگیلویه و بویراحمد یک میلیون و 722 هزار و 800 هکتار عرصه جنگلی و مرتعی دارد که از این میزان 999 هزار و 100 هکتار جنگل و 723 هزار و 700 هکتار نیز مرتع است.
روستای «وِزگ» در حدود 15 کیلومتری شهر یاسوج مرکز کهگیلویه و بویراحمد واقع شده است.
خبرنگار: منصور زرگر**انتشار دهنده: سید ولی موسوی نژاد
7535/6110
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.