از زمانی که احداث مجتمع گردشگری وزارت نفت در پارک جنگلی یاسوج مطرح شد، کارشناسان اقتصادی آن را نقطه عطفی برای گردشگری استان و شهر یاسوج اعلام کردند.
بسیاری اجرای این پروژه را ادای دین وزارت نفت به استان نفت خیز کهگیلویه و بویراحمد می دانند.
با این حال سرمایه گذاری وزارت نفت مخالفانی هم داشته که اگر سنگ اندازان همیشگی توسعه استان را نادیده بگیریم فعالان زیست محیطی را باید عمده مخالفان این طرح دانست.
نوع مخالفت آنها را می توان بیشتر از جنس دغدغه برای منابع طبیعی و خدادادی تعبیر کرد.
سوالاتی که مطرح می کنند نیز نه برای زیر سوال بردن پروژه که در راستای رفع ابهامات است.
اما همین دوستداران محیط زیست مهمترین عامل تخریب محیط زیست را فقر اقتصادی می دانند که انسان را رودرروی طبیعت قرار می دهد و معتقدند اگر سرمایه گذاری هدفمند وتحت نظارت دولت انجام شود می تواند بسیاری از دغدغه های آنان را نیز برطرف کند.
حسن نوروزی رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان گفت :با توجه به اعتبار و توان مالی کشور، از سرمایه گذاری وزارت نفت در پارک جنگلی استقبال می کنیم زیرا به واسطه انجام این طرح شاهد اشتغال مستقیم و غیر مستقیم خواهیم بود.
وی افزود: اجرای این طرح چهره زیبایی به منطقه و پارک جنگلی خواهد داد.
وی بیان کرد:نگرانی هایی که درباره محیط زیست و جنگل وجود دارد را نیز دولت از طریق دستگاه هایی مثل منابع طبیعی و محیط زیست و جهاد کشاورزی می تواند نظارت کند و افزود:اگر بخشهای خصوصی توان سرمایه گذاری در این حجم عظیم را داشتند که بهتر بود ولی حالا که وزارت نفت استقبال کرده است باید ما نیز از فرصت استفاده کنیم.
مخالف: سعید پایدارکارشناس گردشگری و فعال زیست محیطی گفت :به دلیل عدم منایع پایدار درآمد شهرداری ومشکلات عدیده اشتغال ناگزیر هستیم به سمت سرمایه گذاری برویم و همه باید از سرمایه گذاری استقبال کنیم اما سرمایه گذاری باید برد برد باشد.
وی افزود:باید مشخص شود که آیا قرار است مالکیت این فضا به وزارت نفت واگذار شود و پس از واگذاری شهروندان به چه صورت می توانند از این فضا استفاده کنند.
لطف الله مسعودی مدیر عامل شرکت ملی پخش فرآورد‌های نفتی گفت : اعتبار این طرح بزرگ خدماتی فرهنگی، ورزشی و رفاهی 600 میلیارد تومان است که این مقدار اعتبار برابر با 80 تا 90 درصد اعتبارات عمرانی استان در سالجاری است.
وی گفت:تمام مسائل زیست محیطی در احداث این طرح رعایت می‌شود وتلاش می شود از احداث ساز‌ه های بتنی خودداری و از چوب برای ساخت اماکن مورد نیاز در این مجتمع استفاده شود.
وی بیان کرد: تلاش می شود در اجرای این مجتمع درختان قطع نشوند و این مجتمع یک طرح صنعتی نیست بلکه یک طرح اقتصادی است با راه اندازی این طرح امکان استفاده کارکنان وزارت نفت در سراسر کشور و عموم مردم وجود دارد.
مخالف :امید سجادیان فعال زیست محیطی استان گفت:عدم شفافیت در واگذاری طرح و نوع سرمایه گذاری در پارک جنگلی،میزان و نحوه ساخت و ساز در ٧٣ هکتار از پارک، احتمال از بین رفتن پوشش گیاهی و درختان بلوط در پارک جنگلی خصوصا در بحث گازرسانی ،انتقال آب وپوشش فاضلاب را از دلایل مخالفت خود با این پروژه می داند.
وی افزود: محروم شدن مردم از پارک جنگلی با انحصار شرکت نفت، مهمترین دلیل مخالفت با احداث این مجتمع گردشگری در پارک جنگلی است و هر ساخت و سازی باید هماهنگ و همراه با طبیعت و در وسعت محدود باشد.
ایمان اشکوه فعال زیست محیطی استان گفت: به رغم حساسیتی که نسبت به محیط زیست دارم اما نسبت به پروژه گردشگری وزارت نفت در پارک جنگلی یاسوج نگاه مثبتی دارم.
وی معضلات اصلی محیط زیستی در یاسوج مانند فروش بی رویه زغال و ریشه کن کردن گیاهان کوهی که از دغدغه های اصلی علاقه مندان به محیط زیست است ریشه در فقر اقتصادی مردم شهرستان دارد وچنین طرحی می تواند باعث زیر و رو شدن اقتصاد شهر شود.
وی بیان کرد: مردم شهرستان بویراحمد تا وقتی که از لحاظ اقتصادی وضعیت خوبی نداشته باشند هیچ طرح محیط زیستی را هم نمی پذیرند و پارک جنگلی به مکانی نا امن هم به لحاظ محیط زیستی و هم برای خانواده ها تبدیل شده است.
دریافت کننده: فرزانه شریفی** انتشاردهنده: علیزاده
8143/1662
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.