محسن بنی اسدی روز سه شنبه در حاشیه برگزاری هشتمین همایش سراسری آبخیزداری و مدیریت منابع آب و خاک در کرمان افزود: مقالات برگزیده این همایش بصورت شفاهی و پوستری ارائه می شود.
وی ادامه داد: هدف از برگزاری این همایش بررسی تغییرات اقلیمی، مدیریت منابع آبی و خاکی و چگونگی کنترل منابع موجود است.
وی محورهای هشتیمن همایش 2 روزه آبخیزداری و مدیریت منابع آب و خاک را استحصال آب باران، آبخیزداری، مدیریت منابع آب، کنترل سیلاب، تغذیه مصنوعی آب به سفره های زیرزمینی،
آبخوان داری سدهای زیرزمینی و مهندسی ارزش و اقتصاد مهندسی آب عنوان کرد.
وی گفت: این همایش به صورت 2 سالانه توسط انجمن مهندسی و آبیاری وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در استانهای کشور برگزار می شود.
وی با اشاره به آغاز هشتیمن همایش 2 روزه و سراسری آبخیزداری و مدیریت منابع آب و خاک از امروز هفدهم بهمن افزود: این همایش فردا هجدهم به کار خود پایان خواهد داد.
دبیر اجرایی و علمی هشتیمن همایش 2 روزه و سراسری آبخیزداری و مدیریت منابع آب و خاک در کرمان گفت: مدعوین این همایش را بیشتر کارشناسان وزارت نیرو، جهاد کشاورزی و منابع طبیعی و آبخیزداری تشکیل می دهند.
وی بحران آب را مهمترین چالش دنیای امروز و استان کویری کرمان عنوان و اظهار کرد: ارائه راهکارهای علمی در این همایش ها به مدیریت شرایط موجود در بخش آب و خاک کمک می کند.
وی اظهار کرد: تغییرات اقلیمی و استفاده نادرست از منابع آبی طی ادوار گذشته بحران کم آبی را در استان کرمان به وجود آورده است.
بنی اسدی به اجرای طرح های مختلف از جمله همیاران آب در استان کرمان طی سالهای اخیر و تاثیرگذاری این طرح در کاهش اثرات خشکسالی و البته مدیریت مصرف آب اشاره و تصریح کرد: برگزاری همایش های علمی و جمع کردن کارشناسان این بخش دور هم با ارائه مقالات می تواند در این عرصه تاثرگذار باشد.
آب آشامیدنی در 588 روستا و 15 شهر کرمان کمتر از میزان تقاضاست و این کمبود و بحران، این استان را در مواجه با تنش آبی جدی و طاقت فرسا قرار داده است.
اکنون که 15 شهر و 588 روستای کرمان کمبود آب دارند دیگر نمی توان گفت استان کرمان به لحاظ منابع آبی، وضعیت ایده آل و پسندیده ای دارد بلکه این وضعیت متمایل به قرمز، به ما گوشزد می کند برای نجات نسل های آینده از چالش بی آبی تدبیری مدبرانه اتخاذ کنیم تا میراث تشنگی را برای فرزندان خود به ارث نگذاریم.
بیش از سه سال است که اقشار مختلف مردم‌، مدیران دولتی و حتی شرکت های خصوصی، بخشی از توان خود را برای مقابله با بحران کم آبی به کار گرفتند و رفته رفته چالش کمبود آب به دغدغه اصلی اهالی این خطه از کشور تبدیل شد و طرح همیاران آب، انقلابی در جهت مصرف بهینه آب و مواجهه با خشکسالی در پهناورترین استان کشور، برای نخستین مرتبه در دولت تدبیر و امید بوسیله نماینده عالی دولت در کرمان ارائه و با جدیت تمام به مرحله اجرا درآمد.
حدود 800 هزار حلقه چاه آب حفر شده که بنا به اعلام شرکت آب منطقه ای 11 هزار حلقه از این چاه ها غیرمجاز است در حالی که چاه های غیر مجاز در کرمان بسیار فراتر از این تعداد است.
قریب 94 درصد آب شرب روستاهای این استان از منابع آب زیر زمینی تامین و 6 درصد باقی مانده از منابع آب سطحی همچون چشمه ها استحصال می شود.
سالهای گذشته میانگین دبی چاه های روستاها 25 لیتر بر ثانیه بود و این رقم در حال حاضر به 11 و نیم لیتر بر ثانیه رسیده است.
خبرنگار و انتشار دهنده: نجمه حسنی*
3029
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.