گزارش دریافتی روز چهارشنبه ایرنا و به نقل از روابط عمومی مس منطقه کرمان محمدرضا دهشیری به تولید اسید از گاز SO2 کوره های فلش در سرچشمه اشاره کرده و افزود: در کارخانه اسید طی فرایند پیش بینی شده دودکوره های فلش سرچشمه به اسید تبدیل و با این اقدام آلایندگی محیط زیستدر این مجتمع حذف و در واقع به صفر می رسد.
دهشیری بدون اشاره به میزان پیشرفت فیزیکی کارخنه اسید تصریح کرد: پروژه کارخانه اسید کلید خورده و در حال ساخت است.
وی ادامه داد: در این کارخانه که در آینده به بهره برداری خواهد رسید ،گاز تولیدی ناشی از کوره های فلش هدایت می شود تا به اسید تبدیل شود و با این فرایند دود آلاینده ای در محیط نخواهیم داشت.
وی با اشاره به اینکه غلظت گاز SO2 در خروجی این کوره‌های فلش در حدی است که صنایع پایین دستی آنها مثل تولید اسید را اقتصادی می‌کند تصریح کرد: گازی که از کوره ها متصاعد می‌شود، رقیق سازی می ‌شود و غلظت این دود نسبت به کوره‌ های ریورب ( کوره های قدیمی) نه تنها بیشتر نیست بلکه کمتر است.
**بروز رسانی کوره های ذوب سرعت را بالا و مصرف انرژی را پایین آورد
مدیر راه اندازی پروژه فلش مجتمع مس سرچشمه گفت : سیستم ریورب عملاً پاسخگوی نیازهای آتی نبود و به همین دلیل مدیریت مس تصمیم گرفت سیستم کوره های ذوب را بروزرسانی کند.
دهشیری افزود: خوشبختانه کوره ای که هم اکنون در ذوب سرچشمه نصب شده کوره ' اکسی پی یو' از نسل جدید کوره های فلش می باشد و این کوره‌ها با سرعت ذوب بالا، مصرف انرژی پایینی نیز دارند.
** موفقیت متخصصان داخلی در راه اندازی کوره فلش
مدیر راه اندازی پروژه کوره فلش مجتمع همچنین با تشریح آخرین خبرها در خصوص راه اندازی مجدد کوره فلش، گفت: کوره فلش که بر اثر حادثه ای در 17 شهریور ماه امسال از کار افتاده بود، با تلاش مختصصان مجتمع مس سرچشمه از هفته گذشته وارد مدار شده است.
وی تصریح کرد: در حال حاضر که بیش از یک هفته از راه اندازی مجدد کوره فلش می‌ گذرد، بالغ بر یکهزار تن آند تولید شده و سیستم در حال کار است.
وی توان متخصصان شرکت مس را در راه اندازی کوره فلش ستود و افزود: با توجه به اینکه تجربه راه اندازی کوره فلش در خاتون آباد داشتیم، این امکان برای ما فراهم بود که خودمان سیستم سرچشمه را راه اندازی کنیم .
دهشیری گفت : اما از آنجا که طبق توافقات اولیه وبا توجه به تأمین و گارانتی و تعهدات بعدی لازم بود که آلمانی ‌ها که سازنده این کوره هستند، حضور داشته باشند و ما دستورالعمل‌ها را اجرایی کنیم.
وی گفت : باید بگویم نقش آنها تنها مشاوره بود و متخصصان ما چه در عملیات شارژ و چه مذاب گیری، اجرا را خود بر عهده داشتند و کار اجرا با توان مهندسان شرکت مس با موفقیت انجام گرفت.
مدیر راه اندازی پروژه فلش مجتمع مس سرچشمه در پایان تأکید کرد: پروژه راه اندازی مجدد کوره فلش مس سرچشمه در دوره بسیار کوتاهی انجام شد و حتی در زمان راه اندازی مجدد کوره با شارژ 96 تن بر ساعت کار خود را آغاز کرد که فراتر از انتظار ما بود.
مجتمع مس سرچشمه بزرگترین معدن روباز مس در خاورمیانه است که در 50 کیلومتری شهر رفسنجان و 160کیلومتری کرمان قرار دارد.
7433/ 5054
خبرنگار:مریم رضایی** انتشار : بهنام احمدی *
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.