همه ما دوست داریم که اندامی ورزشی و خوشفرم داشته باشیم و عده ای برای رسیدن به این خواسته به باشگاه بدنسازی و استفاده از مکمل های ورزشی روی می آورند اما چه کسی می داند واقعا داخل این مواد از چه ترکیباتی استفاده شده است؛ آیا از خط تولید کارخانه ای بیرون آمده یا در یکی از همین منازل شهر به صورت دست ساز ساخته شده است.

در استان کرمانشاه ۶۹۰ باشگاه مجوز فعالیت دارند که به گفته «نریمان رحمانی» رییس گروه برنامه ریزی و آموزش اداره کل ورزش و جوانان کرمانشاه بالای ۷۰ درصدشان باشگاه بدنسازی هستند.

با توجه به اینکه  قرار است به زودی همایشی با مشارکت اداره کل ورزش و جوانان و دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با موضوع مکمل های ورزشی برگزار شود این موضوع بهانه خوبی برای پرداختن به این موضوع مهم به وجود آورد چرا که به باور رحمانی اکثر مکمل های موجود در بازار تقلبی هستند که تاثیرات بسیار مخربی بر سلامت ورزشکاران دارند.

رحمانی مراکز عرضه مکمل های قابل اعتماد و سالم را نیاز امروز جامعه دانست و گفت: ما که نمی توانیم مانع مصرف این مواد بشویم اما لااقل باید مراکز مجاز و قابل اعتمادی برای عرضه ایجاد بکنیم.

وی ادامه داد: هم اکنون هیچ‌کدام از مراکز عرضه مکمل های بدنسازی در سطح شهر مجوز ندارند در حالی که صدور مجوز بر عهده دانشگاه علوم پزشکی است اما متاسفانه نه اداره اماکن و نه دانشگاه علوم پزشکی هیچ‌کدام برخوردی با این موضوع نمی کنند.

آنچنان که رحمانی گفت: برابر مقالات و گزارشات این موضوع در هیچ کجای کشور ساماندهی نشده است.

او افزود: خطر این مواد آنجاست که مصرف آنها طبق تحقیقات به زیر سن ۱۴ سال یعنی دقیقا سن رشد رسیده است ضمن اینکه مصرف آنها در  بین خانم ها نیز زیاد شده است.

مسوول آموزش اداره کل ورزش و جوانان  مقابله با عرضه غیرمجاز مکمل های ورزشی را نیازمند همکاری دانشگاه علوم پزشکی و مراجع قضایی دانست و گفت: هرچقدر عرضه غیرمجاز این مواد در جامعه زیاد باشد تخلفات نیز بیشتر می شود.

به گفته رحمانی، اداره ورزش و جوانان در هنگام صدور مجوز باشگاه بدنسازی تعهد کتبی و محضری مبنی بر ممنوعیت فروش هرگونه مواد نیروزا در محیط باشگاه را اخذ می کند برای همین این مواد را در خود باشگاه ها نمی بینیم اما در سطح شهر به وفور دیده می شوند.

مسوول آموزش اداره کل ورزش و جوانان با اشاره به وجود ۳۰۰ باشگاه در سطح شهر کرمانشاه از برگزاری کارگاه آموزشی در ۱۵ اسفند با همکاری دانشگاه علوم پزشکی و حضور اساتیدی از تهران به منظور آگاهی بخشی در خصوص مواد نیروزا، عوارض آنها و حتی شیوه صحیح مصرف این مواد خبر داد.

به گفته وی، حدود ۶۰۰ نفر از مسوولان و مربیان باشگاه ها به این همایش فراخوان می شوند که امیدواریم حداقل ۶۰ درصد این افراد در این همایش شرکت کنند.

رحمانی همچنین از برنامه ریزی برای برگزاری ۳۵ کارگاه آموزشی مواد مکمل و نیروزا در سال ۹۹ خبر داد و گفت: هرچند آموزش به تنهایی کافی نیست و واقعیت این است که در این تجارت مافیای پول در میان است چرا که درآمد باشگاه ها از فروش مکمل ها بیشتر از خود باشگاه است.

وی تغییر یک عادت را مستلزم جایگزینی عادت بهتر عنوان کرد و گفت: با این شرایط بد اقتصادی در استان به جرات می توان گفت حتی پنج درصد ورزشکاران ما قدرت خرید مکمل های اصل ورزشی را آن هم برای دوره مصرف یک ماهه ندارند.

۷۰ درصد مکمل های ورزشی خارج از داروخانه ها به فروش می رسد

دکتر کیومرث رحیمی رییس اداره نظارت و ارزیابی فرآورده های طبیعی، سنتی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه نیز در گفت و گو با ایرنا، عرضه مکمل های ورزشی را فقط از طریق داروخانه ها مجاز دانست.

به گفته این بازرس ویژه مبارزه با قاچاق کالاهای سلامت محور، هم اکنون ۷۰ درصد مکمل های ورزشی خارج از داروخانه ها به فروش می رسد.

مکمل های ورزشی اکثرا تقلبی و دست ساز هستند

اکبر رسولی جمهور مسوول حوزه بازرسی و کشف کالای قاچاق سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه هم در این زمینه به ایرنا گفت: هر واحدی که می خواهد فعالیت کند باید پروانه کسبش را از اتحادیه مربوطه دریافت کند که در زمینه فروش مکمل های ورزشی چنین اتحادیه ای وجود ندارد لذا باید از اتاق اصناف پرسید که اینها مجوزشان را از کجا آورده اند.

وی همچنین  ورود به بحث تقلب را در حیطه معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی دانست و گفت: ما در زمینه بازرسی از مراکز عرضه مکمل های ورزشی می توانیم به دانشگاه کمک کنیم به شرطی که در این خصوص شکایتی وجود داشته باشد و از ما خواسته بشود.

به باور رسولی، برگزاری همایش ها فقط به درد آگاهی خانواده ها می خورد و چون فروش مکمل های بدنسازی سود کلانی دارد و معمولا عرضه کننده های این مواد این سود را رها نمی کنند هرچند خودشان نیز از عوارض این کار آگاهی کامل دارند برای همین معمولا محل عرضه آنها منازل است و در مغازه ها اقدام به عرضه این مواد نمی کنند.

وی در خصوص موضوع قاچاق این مواد نیز گفت: کاش لااقل این مواد قاچاق می بودند لااقل شناسنامه ای از کارخانه تولیدی می داشتند اما متاسفانه این مواد اکثرا تقلبی و دست ساز هستند و به صورت جعلی پلمب می شوند و همین موضوع است که خطر این مکمل ها را چند برابر می کند.

 مغازه های فروش مکمل های ورزشی مجوز ندارند

علی مرادی رییس اتحادیه صنف فروشندگان لوازم آرایشی، بهداشتی و تجهیزات پزشکی کرمانشاه نیز در گفت و گو با ایرنا تاکید کرد که هیچ مغازه ای در سطح شهر که مکمل های ورزشی و پودرهای بدنسازی را بفروشد؛ مجوز ندارد.

به گفته وی، از حدود ۱۵ سال پیش این اتحادیه مجوزی در خصوص فعالیت این فروشندگان صادر نکرده است و مجوز فروش مکمل های ورزشی فقط زیرنظر معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی است که آن هم به داروخانه ها حق فروش داده می شود.

آنچنان که مرادی بیان داشت ممکن است فروشندگان  مکمل های ورزشی در پوشش فروشگاه داروهای گیاهی فعالیت کنند که مسوولیت این کار نیز با اتحادیه صنف خواروبار فروشان است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.