محمد صالح احمدی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: کاهش سطح کشت محصولات آب بر در کنار حفظ میزان تولید از اهداف وزارت جهاد کشاورزی در ترویج این نوع کشت است.
وی افزود: کشت چغندر قند به عنوان یکی از این محصولات در کردستان پیگیری می شود که در سال جاری برای اولین بار کشت مکانیزه نشایی آن آغاز می شود.
احمدی تاکید کرد: کشت نشایی که با هدف کاهش مصرف آب در کشور در بسیاری از محصولات آبی دنبال می شود و در سال زراعی جاری جهاد کشاورزی بدنبال افزایش آن از 12 هکتار آزمایشی سال قبل به 50 هکتار است.
وی از برنامه ریزی این سازمان برای کشت مکانیزه نشایی در مزارع چغندر قند در شهرستان سقز خبر داد و یادآور شد: برای اجرای این هدف حدود چهار میلیارد و 800 میلیون ریال هزینه شده تا نشاها رایگان در اختیار کشاورزان قرار گیرد.
وی اضافه کرد: علاوه بر تهیه نشاها از استان خراسان رضوی و توزیع رایگان بین کشاورزان، چهار دستگاه نشا زن نیز به قیمت هر کدام 400 میلیون ریال خریداری شده که 50 درصد آن به صورت بلاعوض و 50 درصد نیز توسط کشاورزان پرداخت شده است.
احمدی گفت: کشت نشایی چغندر قند 10 تا 15 خرداد حدود دو ماه دیرتر از زمان سنتی کشت می شود که این اقدام باعث حذف سه تا چهار نوبت آبیاری و در نهایت صرفه جویی چهار هزار لیتری در هر هکتار برای هر نوبت می شود.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی کردستان اظهار داشت: تهیه نهاده ها، کودهای شیمیایی، ترغیب بهره برداران به سمت کشت کلزا از دیگر محورهای حمایتی جهاد کشاورزی از بهره برداران چغندرکار در این استان است.
وی از تهیه چهار میلیون متر لوله نوار تیپ به ارزش چهار میلیارد و 400 میلیون ریال برای توزیع رایگان در بین بهره برداران چغندرکار خبر داد و تاکید کرد: مهمترین هدف از طرح های حمایتی کشت چغندر قند کاهش سطح کشت در کنار افزایش میزان تولید است.
احمدی یادآور شد: با این سیاست می توان توان رقابتی محصول را با کاهش قیمت تمام شده افزایش داد و در نهایت صرفه اقتصادی را برای بهره برداران به ارمغان آورد.
وی گفت: کاهش سطح کشت چغندر از چند سال گذشته در کردستان آغاز شده و توانسته ایم پس از سه سال سطح زیر کشت این محصول را در شهرستان سقز از یک هزار و 500 هکتار به یک هزار و 100 هکتار برسانیم.
به گزارش ایرنا، اجرای طرح کشت مکانیزه نشایی چغندر قند در مزارع شهرستان سقز روز شنبه 12 خرداد سال جاری با حضور معاون وزیر و مجری کشت چغندر قند وزارت جهاد کشاورزی آغاز می شود.
همه ساله حدود یک هزار و 100 هکتار زمین در شهرستان سقز و حدود 200 هکتار نیز در شهرستان های قروه و دهگلان زیر کشت چغندر قند می رود و سالانه بیش از 110 هزار تن از این محصول در مزارع استان برداشت می شود.
استان کردستان یک میلیون و 220 هزار هکتار اراضی کشاورزی شامل 896 هزار و 235 هکتار اراضی دیم معادل 88 درصد و 121 هزار اراضی آبی معادل 12 درصد دارد.
کردستان سه میلیون و 199 هزار راس دام سبک و سنگین، 13 میلیون قطعه انواع طیور و 116 هزار کندوی زنبور عسل دارد و جمعیت بهره بردار کشاورزی آن 115 هزار نفر بوده که این جامعه سالانه حدود 2 میلیون و 400 هزار تُن محصولات کشاورزی تولید می کنند که 320 هزار تُن از این میزان مربوط به محصولات باغی و باقی مربوط به بخش زراعت است.
عمده محصول زراعی این استان گندم با حدود 800 هزار تُن در سال بوده و عمده محصول تولیدی باغی نیز توت فرنگی با حدود 48 هزار تُن است.
کردستان دارای 43 هزار هکتار باغ است و امسال حدود 580 هزار هکتار اراضی آبی و دیم این استان زیر کشت گندم و جو رفته است.
/9102/3034
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.