خالد جعفری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه اراضی باغی و زراعی استان طی 2 مرحله دچار این خسارت شد، اظهار کرد: این میزان خسارت طبق برآورد اولیه کارشناسان سازمان بوده است.
به گفته وی، با توجه به میزان نفوذ سرما در محصولات کشاورزی و یا انجام راهکارهای تغذیه گیاهان در مزارع امکان افزایش یا کاهش خسارت ها وجود دارد.
وی افزود: میزان سه هزار میلیارد ریال خسارت وارد شده شامل 2 هزار و 300 میلیارد ریال به حدود 16 هزار هکتار باغ و 700 میلیارد ریال نیز به 70 هزار هکتار اراضی زراعی است.
جعفری تاکید کرد: سازمان جهاد کشاورزی کردستان با همکاری دستگاه های متولی بدنبال تامین برخی از منابع دولتی برای حمایت از باغداران و زارعان خسارت دیده از سرمازدگی و بارش تگرگ است.
وی یادآور شد: دریافت کمک بلاعوض از طریق مدیریت بحران کشور، پرداخت مطالبات کشاورزان از محل اراضی بیمه شده، پرداخت تسهیلات کم بهره، استمهال سه ساله تسهیلات کشاورزان از موارد است که این سازمان پیگیری می کند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: ایجاد زیرساخت هایی برای توسعه اقدامات ترویج و انجام کارهای پیشگیرانه در خصوص سرمازدگی و کاهش تلفات تگرگ در باغات و مزارع را با هدف حمایت از کشاورزان دنبال می کنیم.
جعفری افزود: در راستای این حمایت ها، علاوه بر پیگیری ایجاد ایستگاه های هواشناسی هشدار دهنده در مناطق مختلف استان، کشاورزان برای استفاده از روش های نوین جلوگیری از سرمازدگی در باغات و همچنین راه اندازی سامانه های ضد تگرگ در باغات ترغیب می شوند.
وی با بیان اینکه هم اکنون 41 هزار هکتار باغ در استان کردستان وجود دارد، یادآور شد: از این میزان حدود سه هزار و 500 هکتار زیر پوشش بیمه کشاورزی رفته در حالیکه 16 هزار هکتار باغ در استان خسارت دیده است.
استان کردستان دارای 282 هزار هکتار با یک میلیون و 600 هزار نفر جمعیت است که تنوع آب و هوایی آن باعث شده یکی از استان های موفق در حوزه کشاورزی باشد.
این استان دارای یک میلیون و 220 هزار هکتار اراضی کشاورزی شامل 896 هزار و 235 هکتار اراضی دیم حدود 88 درصد و 121 هزار اراضی آبی حدود 12 درصد است.
کردستان دارای سه میلیون و 199 هزار راس دام سبک و سنگین و 13 میلیون قطعه انواع طیور و 116 هزار کندوی زنبور عسل است.
جمعیت بهره بردار کشاورزی کردستان دارای 115 هزار نفر است که این جامعه سالانه حدود 2 میلیون و 400 هزار تُن محصولات کشاورزی تولید می کنند که 320 هزار تُن از این میزان مربوط به محصولات باغی و باقی نیز مربوط به بخش زراعت است.
عمده محصول زراعی این استان مربوط به گندم با حدود 800 هزار تُن در سال است و عمده محصول تولیدی باغی نیز توت فرنگی با حدود 48 هزار تُن است.
کردستان دارای 43 هزار هکتار باغ است و حدود 577 هزار هکتار اراضی آبی و دیم این استان زیر کشت گندم و جو رفته است.
3034/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.