فردین کمانگر روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: عصر حاضر که دوران انفجار اطلاعات و شکوفایی دانش و گسترش رسانه‌های جمعی نام گرفته، آبستن حوادث و اتفاقات بی‌شمار است.

وی اضافه کرد: گسترش فناوری، تاثیر ارتباطات و به‌کارگیری انواع سیستم‌های هوشمند، فضایی بحرانی را بر شرایط زیست‌محیطی جامعه جهانی حاکم ساخته است که رسانه‌ها با نقش و مسوولیت خطیری که بر عهده دارند، موظف هستند در هر لحظه افکار عمومی جهان را از شرایط حاکم بر دنیای پیرامون و اثرات بحران‌های اجتماعی ناخواسته آگاه کنند.

رییس کمیته حقوقی خانه مطبوعات و رسانه‌های کشور افزود: رسانه از بحران اثر می‌پذیرد و بر بحران اثر می‌گذارد به طوریکه مساله زمانی به بحران تبدیل می‌شود که در کانون توجه رسانه‌ها قرار گیرد.

کمانگر یادآور شد: حال باتوجه به این تفاسیر، امروز کشور و جامعه جهانی دچار بحرانی به نام بیماری کرونا شده‌اند بیماری که هر روز بر آمار مبتلا شدگان به آن افزوده می‌شود و در صورت عدم پیشگیری و تغییر سبک زندگی انسان‌ها شاهد مرگ میلیون‌ها نفر در جهان خواهیم بود و زندگی همگان را تحت تاثیر خود قرار خواهد داد.

وی گفت: هم اکنون نقش رسانه‌ها بیشتر نمود پیدا می‌کند رسانه‌ علاوه بر کارکرد آگاهی دهی و اطلاع رسانی دارای کارکردهای آموزشی و تفریحی و سرگرمی نیز می‌باشد که در چنین روزهای بحرانی باید از ظرفیت رسانه‌ها استفاده کرد تا بتوان این بحران را کنترل و از اپیدمی شدن آن در جامعه پیشگیری کرد.

کمانگر تاکید کرد: با وجودی که کشور ما آبستن بسیاری از حوادث غیر مترقبه است و هر سال شاهد حوادث طبیعی همچون سیل و زلزله و آتش سوزی در سطح کشور هستیم اما هنوز مدیریت بحران در کشور ما لنگ می‌زند.

وی اظهار داشت: مدیریت بحران هنوز فاقد شورای اطلاع رسانی منسجم و حرفه‌ای است و خبرها از کانال‌های غیر رسمی زودتر خروجی پیدا می‌کند که این یک آسیب است زیرا در مدیریت بحران باید از قدرت رسانه‌ها استفاده کرد تا آن‌ها در  رصد و پایش محیط، آموزش، هدایت افکار عمومی،   اطلاع رسانی و ایجاد همبستگی عمومی نقش آفرینی کنند.

کمانگر افزود: حال رسالت اصلی اصحاب رسانه، حقیقت جویی و آگاهی دهی به افکار عمومی است و باید در چنین شرایطی که مردم به دنبال واقعیت‌ها هستند ما بتوانیم داده‌های لازم را در اختیار آنها قرار داده و از سیاه نمایی و بزرگنمایی غیر واقعی پرهیز کنیم و رسانه‌ها نباید ملاحظه کاری کنند و از جریان خاص و یا دولت جانبداری کنند و باید خبرهای واقعی را به مردم که مخاطبان اصلی انها هستند برسانند.

رییس کمیته حقوقی خانه مطبوعات و رسانه‌های کشور اضافه کرد: امروز کار برای رسانه‌های رسمی به دلیل محدودیت‌های خاص خود در مقابل شبکه‌های اجتماعی که آزادتر و بی‌محابا اقدام به انتشار اطلاعات و آمار می‌کنند از محدودیت‌هایی مواجه هستند.

وی گفت: لازم است شورای اطلاع رسانی در حوزه درمان به صورت جدی از جانب دستگاه‌ها حمایت شود تا شاهد اسیب‌های جدی‌تری نشود و رسانه‌ها نیز باید کار گروه و یا کمیته کرونا را تشکیل داده و از ظرفیت تیمی برای آگاهی دهی به افکار عمومی در بحث پیشگیری و آموزش پیشگیری از بیماری کرونا استفاده کنند.

کمانگر افزود ما نیز بعنوان یک روزنامه‌نگار در خط مقدم پیشگیری از بیماری کرونا قرار داریم و براساس رسالت رسانه‌ای در حوزه اطلاع رسانی و آگاهی دهی به افکار عمومی دین و وظیف‌ای بر دوش ما نهاده شده که به آن عمل می‌کنیم.

وی یادآور شد: لازم است اهالی رسانه به منظور ایفای سهم خود در مهار کرونا با تهیه گزارش‌های تحقیقی به بررسی زوایای مختلف بیماری بپردازند و در انتشار اخبار انصاف، دقت و سرعت را در نظر بگیرند.

در ۲۴ ساعت گذشته (ظهر سه‌شنبه تا ظهر چهارشنبه) ۲۲ نفر به تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در استان اضافه شد،  اکنون بر اساس آخرین نتایج آزمایشگاهی ابتلای ۱۸۹ نفر از افراد بستری به این بیماری قطعی است.

آمار مبتلایان قطعی به بیماری کرونا به تفکیک شهرستان‌ها شامل سقز با ۷۳ نفر، بانه ۳۸ نفر، سنندج ۲۹ نفر، کامیاران هشت نفر، قروه ۱۳ نفر، مریوان پنج نفر، دیواندره هشت نفر، بیجار ۱۲ نفر، دهگلان ۲ نفر و سروآباد یک نفر است.

 تاکنون ۵۲۳ نمونه از افراد مشکوک به کرونا گرفته شده که از این تعداد، ۱۸۹ نمونه مثبت بوده و نمونه آزمایش ۲۶۴نفر نیز منفی بود البته جواب آزمایش افراد باقی مانده هنوز مشخص نشده است.

۲ بیمار دیگر نیز بر اثر ابتلا به بیماری کرونا در ۲۴ ساعت گذشته فوت کردند و تعداد فوتی‌های مبتلا به کرونا از ابتدای درگیری استان با این بیماری تا به امروز  به ۲۰ نفر رسید که این تعداد شامل ۱۱ نفر در سقز، سه نفر در سنندج، یک نفر در مریوان، سه نفر در قروه، یک نفر در بیجار و یک نفر هم در بانه است.

ویروس کرونا از اوایل دی ماه در «ووهان» واقع در استان «هوبی» چین پدیدار شد و تاکنون علاوه بر کشورهای جنوب شرق آسیا، خاورمیانه، اروپا، قاره های آفریقا، اروپا و اقیانوسیه را هم تحت تاثیر قرار داده است.
ایران نیز از  ویروس کرونا در امان نماند و نخستین مورد بیماری ۳۰ بهمن ماه در قم شناسایی شد.
کرونا، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راه های انتقال آن عطسه و سرفه و دست دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه می کنند علاوه بر پرهیز از دست دادن و روبوسی و عدم حضور در مراکز عمومی، به هنگام عطسه حتما جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.

از ظهر دیروز تا امروز و بر اساس نتایج آزمایشگاهی، هزار و ۱۹۲مورد جدید ابتلا به کرونا در کشور شناسایی شد و شمار مبتلایان به این بیماری در کشور به ۱۷ هزار و ۳۶۱۱۷۳۶۱ نفر رسید.

پنج هزار و ۷۱۰ نفر از بیماران  در کشور بهبود یافته و ترخیص شده اند و این آمار روز به روز در حال افزایش است.

با جانباختن ۱۴۷ نفر از بیماران، مجموع درگذشتگان بر اثر این بیماری در کشور به هزار و ۱۳۵ نفر رسید.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.