به گزارش ایرنا، واضح است که ورزش و حرکات بدنی، جدا از سلامت جسم، در سلامت روحی، روانی و اجتماعی افراد نیز بسیار تاثیرگذار بوده و بدنبال آن در شکل گیری شخصیت فرد و سازگاری او در جامعه موثر است ضمن آنکه روانشناسان بر تاثیر ورزش روزانه و مرتب در درمان بیماری هایی مانند افسردگی و اضطراب تاکید دارند.
قطعا ورزش و تربیت بدنی نقش بسزایی در کاهش ناسازگاری های فردی، اجتماعی و کاهش فشارهای روانی دارد و می تواند نوعی تعادل روانی را در فرد ایجاد کند که مانعی برای بروز انحراف و کج روی های اجتماعی او باشد.
از آنجایی که حواشی شهرها مکان و مامنی مناسب برای سکونت اقشار ضعیف جامعه و بشدت مهاجر پذیر هستند به لحاظ بافت جمعیتی و طبقاتی، ظرفیت بالایی در زمینه بروز آسیب ها و انحرافات اجتماعی دارند و از جمله نقاط آسیب پذیر شهرها محسوب می شوند.
محلات و مناطق حاشیه ای شهر سنندج نیز (بویژه ناحیه منفصل شهری نایسر) از این قاعده مستثنی نبوده و به دلیل پایین بودن قیمت مسکن و زمین نسبت به دیگر مناطق، به محلی برای سکونت افراد از هر صنف و قشری تبدیل شده و شرایط را برای شکل گیری انواع آسیب ها و بزهکاری های اجتماعی فراهم دارد.
اگر چه عواملی مانند بیکاری، نبود درآمد پایدار، تورم و فشار اقتصادی خطر افزایش آسیب های اجتماعی را در حواشی شهرها مضاعف کرده اما قطعا ایجاد زیرساخت های ورزشی و در اختیار گذاشتن فضای رایگان یا کم هزینه برای نوجوانان و جوانان، تاثیر شگرفی در کاهش این آسیب ها دارد موضوعی که متاسفانه در مناطق حاشیه ای سنندج مغفول مانده است.
براساس اعلام اداره کل ورزش و جوانان کردستان غیر از ننله (یکی از نواحی منفصل شهری سنندج) در بقیه نقاط حاشیه شهر به دلیل عدم وجود زمین مناسب با کاربری ورزشی، تاکنون سالن و فضایی احداث نشده بنابراین نباید انتظار داشت چنین نقاطی از بزهکاری در امان باشند.
باید پذیرفت که شرکت در فعالیت های حرکتی از نظر ذهنی، جسمی و روانی تعادل لازم را برای مقابله با مشکلات و فشارهای ناشی از زندگی مدرن در فرد ایجاد می کند بر این اساس کشش فرد بویژه قشر نوجوان و جوان به سمت بزهکاری کاهش می یابد چون بعد از عواملی مانند بیکاری، ضعف شخصیت و عدم توانایی در برابر فشارهای اقتصادی، مهمترین عامل آلودگی قشر جوان به انحرافات اجتماعی است از این رو ورزش می تواند مقاومت افراد بویژه جوانان را در برابر خطرات و انحرافات پیش رو افزایش دهد.
در نواحی منفصل شهری سنندج (بویژه نایسر) که به دلایلی که به آن اشاره شد، مستعد بروز انواع خطرات و انحرافات اجتماعی است با ایجاد زیرساخت های ورزشی و فرهنگی و تقویت اخلاق پهلوانی می توان تا حدود زیادی از گسترش این آسیب ها ممانعت کرد.
اگر چه متولی اصلی این کار، اداره کل ورزش و جوانان کردستان است اما به دلیل کمبود منابع مالی و بودجه، این ارگان به تنهایی قادر به ساخت سالن ها و فضاهای ورزشی نیست بنابراین نیاز است شهرداری و اداره کل راه و شهرسازی نیز با واگذاری زمین به آن اداره کل، زمینه را برای احداث زیرساخت های ورزشی در مناطق حاشیه شهر در راستای کاهش آسیب های اجتماعی فراهم کنند.
اگر خواهان جلوگیری از گسترش آسیب های اجتماعی، بزهکاری ها و کج روی های اخلاقی بویژه در نقاط حاشیه ای هستیم باید ارگان های مربوطه در حوزه های فرهنگی و ورزشی بهتر عمل کرده و با سرمایه گذاری ها در این بخش، گام های اساسی را در راستای سالم سازی جامعه بردارند کما اینکه این کار موجب می شود در آینده متحمل هزینه های کمتری در حوزه های اجتماعی و فرهنگی شویم.
7355/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.