مسعود باقرزاده کریمی عصر پنجشنبه درآیین رویداد روزجهانی تالاب‌ها دربندرخمیر افزود: درطول ۵۰ سال گذشته که کنواسیون رامسر (۱۹۷۱ برابر با سال ۱۳۴۹) شکل گرفت، تاکنون۳۵ درصد از تالاب‌های دنیا از بین رفته است و اگر مشارکت و حمایت جوامع محلی را نداشته باشیم درحفظ این طلای ناب دریایی به نتیجه‌ای نمی‌رسیم.
وی با اشاره به این‌که هم ‍‌اکنون ۱۷۱ کشور جهان عضو کنوانسیون رامسر هستند، بیان‌داشت: البته حفاظت از تالاب‌ها یک نوع مسوولیت اجتماعی و مردمی است و کنوانسیون بعد از۵۰ سال تلاش در واقع به این نتیجه رسیده که برای حفظ وحراست باید مردم را با تالاب‌ها آشتی داد.
مدیرکل حفاظت واحیای تالاب‌های محیط زیست کشور اظهارداشت: تالاب‌ها در واقع همچون نخ نباتی می‌مانند که با تعامل وهمکاری جوامع محلی ومسوولان محیط زیستی و گردشگری هویت می‌یابند. 
 باقرزاده یادآورشد: تالاب‌ها برای کسب عنوان جهانی، باید از ۱۰ معیار جهانی همچون توجه به جنبه‌های مردمی ومشارکت‌های جوامع محلی وبهره‌برداری خردمندانه از آن را داشته باشند که شهر تالابی بندرخمیر از این معیارها برخوردار است.
کارخانه گچ وسیمان تهدیدی برای شهرتالابی خمیر

مدیرکل حفاظت واحیای تالاب های محیط زیست کشور از وجود تهدیدات صنعتی در شهر تالابی خمیر هشدار داد وگفت: کارخانه معدن گچ، کارخانه سیمان، تراکم زیاد بهره‌برداری وهمچنین جانمایی نامناسب اسکله جدید در این منطقه تهدیدی جدی برای تالاب خورخوران است.
باقرزاده ادامه داد: برای حفظ این تالاب‌ (تالاب خورخوران خمیر) نیاز به همکاری و ارتباط بیشتر مردم محلی و مسوولان داریم.
وی با بیان اینکه بهره‌برداری باید ضامن دوام و حفاظت از تالاب باشد، خاطرنشان کرد: بخشی از منافع تالاب باید به خود تالاب برگردد تا محیط زیست و زیست بوم‌های موجود در منطقه تقویت شود وهمچنین پایش وتحقیقی درجهت کاهش آلودگی آن صورت گیرد.
در دوم فوریه سال ۱۹۷۱ برابر با سال ۱۳۴۹ شمسی نخستین کنوانسیون محیط زیستی دنیا در شهر رامسر با هدف حفاظت از تالاب‌ها و پرندگان کنارآبزی، حمایت از جوامع محلی و معیشت مردم اطراف تالاب‌ها به امضا رسید و یکی از قدیمی‌ترین معاهدات زیست محیطی جهان شد.
براین اساس دستورالعمل‌های کنوانسیون رامسر در سال ۱۹۷۵ جنبه قانونی یافت و اکنون ۱۷۱ کشور عضو رسمی آن هستند و یکهزار و ۹۹۴ تالاب با اهمیت بین‌المللی با مجموع مساحت ۱۹۱ میلیون و ۸۶۰ هزار و ۶۵۶ هکتار را در سطح جهان به ثبت رسانده است.
روز جهانی تالاب‌ها برای نخستین بار درسال ۱۹۹۷ جشن گرفته شد و اکنون نیز بعد از گذشت سال‌ها همچنان در دنیا از جمله ایران دراین روز برنامه‌های متنوعی در راستای حفاظت از تالاب‌ها برگزارمی‌‍شود.
سال گذشته نیز همایش بزرگ روز جهانی تالاب‌ها به‌صورت ملی با استقبال گسترده علاقه‌مندان در بندرخمیر برگزار شد. در این همایش چهره‌های شاخصی همچون رییس سازمان محیط زیست کشور، مدیر دفتر حفاظت از تالاب‌ها، استاندار هرمزگان و نمایندگان مجلس شورای اسلامی در استان در کنار دیگر مسوولان ملی، استانی، محلی و سمن های محیط زیستی دیده می‌شد.
بندرخمیر به‌عنوان بزرگ‌ترین بندر تالابی جنوب ایران در کنار یکی از مهم‌ترین تالاب‌های کشور به نام تالاب خورِخوران با وسعتی حدود یکصد هزارهکتار قراردارد.
شهرستان بندرخمیر در ۷۰ کیلومتری غرب بندرعباس مرکز استان هرمزگان واقع شده است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.