علی بابایی روز یکشنبه در جمع خبرنگاران افزود: از این میزان 200 میلیارد ریال در سال 92، 240 میلیارد ریال در سال 93، 290 میلیارد ریال در سال 94 و 350 میلیارد ریال سال گذشته به خرید ادوات کشاورزی و افزایش زیر ساخت های مکانیزاسیون استان مرکزی اختصاص یافت که در مجموع 120 درصد این اعتبارات در استان جذب شده است.
وی افزایش ضریب مکانیزاسیون برای افزایش کمی و کیفی محصولات کشاورزی را از اولویت های وزارت جهاد کشاورزی عنوان کرد و ادامه داد: با اختصاص 350 میلیارد ریال سال گذشته برای افزایش ضریب مکانیزاسیون استان، 670 دستگاه تراکتور، 390 دستگاه کمباین و 503 دستگاه سایر دستگاه های کشاورزی به این بخش تخصیص یافت.
رئیس جهاد کشاورزی استان مرکزی خاطر نشان کرد: امسال نیز 600 میلیارد ریال برای توسعه ضریب مکانیزاسیون بخش کشاورزی استان به این سازمان اعلام شده است که جذب این تسهیلات در دستور کار قرار دارد.
بابایی ارتقای منیت غذایی، تامین نهاده های کشاورزی و تامین ذخایر مطمئن محصولات کشاورزی را از دیگر اولویت های جهاد کشاورزی در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: خرید و ذخیره سازی گندم یکی از بحث های مهم در زمینه ارتقای امنیت غذایی است که تعهد جهاد کشاورزی این استان در سال اقتصاد مقاومتی خرید و ذخیره سازی 346 هزار تن گندم بود که 435 هزار تن گندم خریداری و ذخیره سازی شد که این رقم 26 درصد بیش از تعهدات این سازمان است.
وی افزود: تامین بذرهای اصلاح شده و استفاده از 17 رقم گندم آبی مقاوم به کم آبی و پر محصول و اجرای اقدام های ترویجی کاشت، داشت و برداشت از مهمترین عوامل افزایش تولید محصول گندم در استان مرکزی بوده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی میزان مصرف سالانه گندم در این استان را 150 هزار تن عنوان کرد و گفت: سال گذشته سه برابر مصرف سالانه در این استان گندم تولید و ذخیره سازی شد و هم اکنون نیز 350 هزار تن گندم در سیلوهای استان گندم وجود دارد.
بابایی ادامه داد: 750 هزار تن ظرفیت ذخیره گندم در استان مرکزی وجود دارد که 500 هزار تن آن توسط بخش خصوصی و 250 هزار تن توسط تعاونی روستایی و غله ایجاد و مدیریت می شود.
وی خاطر نشان کرد: در راستای خود اتکایی تولید دانه های روغنی کلزا سال 94، حدود یک هزار و 160 هکتار از اراضی استان مرکزی زیر کشت محصول کلزا قرار داشت که این رقم با رشد 245 درصد به چهار هزار هکتار در سال گذشته افزایش یافته است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: سال گذشته برای کاهش ضایعات محصولات خام کشاورزی ایجاد صنایع تکمیلی و تبدیلی با ظرفیت جذب 185 هزار تن محصولات خام کشاورزی برای این استان تعهد شده بود که صنایع تبدیلی با ظرفیت 377 هزار تن با اعتباری بالغ بر 760 میلیارد ریال در این استان به بهره برداری رسید.
بابایی ادامه داد: با بهره برداری از این صنایع 104 درصد از تعهدات جهاد کشاورزی استان مرکزی در زمینه ایجاد صنایع تبدیلی محقق و با بهره برداری از آنها از ضایعات 38 هزار تن محصولات خام کشاورزی جلوگیری شد.
وی ایجاد گلخانه برای کاهش مصرف آب کشاورزی را از دیگر برنامه های جهاد کشاورزی در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی مورد نظر رهبر معظم انقلاب عنوان کرد و گفت: تعهد جهاد کشاورزی استان مرکزی در سال اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل ایجاد 20 هکتار فضای گلخانه ای در استان بود که 22 هکتار فضای گلخانه در استان ایجاد شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی ادامه داد: اصلاح و بهسازی 10 هکتار فضای گلخانه ای در سال جاری تعهد شده است.
بابایی خاطر نشان کرد: با توجه به کمبود آب کشاورزی و خشکسالی ها استفاده از سامانه آبیاری نوین برای تولید محصولات کشاورزی از برنامه های اولویت دار وزارت جهاد کشاورزی است که بر این اساس سال گذشته چهار هزار و 700 هکتار از اراضی استان مرکزی به سامانه آبیاری نوین تجهیز شد.
وی با یادآوری تجهیز 57 هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان مرکزی به سامانه ابیاری نوین افزود: تجهیز هر هکتار از اراضی کشاورزی به سامانه آبیاری نوین سالانه حدود چهار هزار و 400 متر مکعب صرفه جویی در مصرف آب کشاورزی به همراه دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی خاطر نشان کرد: در زمینه خود اتکایی شیر، گوشت قرمز، گوشت مرغ، تخم مرغ، نیز سال گذشته صد در صد تعهدات جهاد کشاورزی این استان محقق شده است.
بابایی گفت: بر اساس برنامه های اقتصاد مقاومتی و اتکایی در محصول جو، سال گذشته تولید 154 هزار تن جو برای استان مرکزی تعهد شده بود که با تلاش تولیدکنندگان، معرفی هفت رقم مقاوم به خشکی و پرمحصول با افزایش 17 درصدی تولید 180 هزار تن محصول جو در این استان تولید شد.
وی ادامه داد: ضریب خود اتکایی سیب زمینی نیز برای استان مرکزی 118 هزار تن اعلام شده بود که 119 هزار تن محصول سیب زمینی در این استان تولید شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی یادآور شد: سال گذشته برای ایجاد فضاهای جدید و فعال سازی واحدهای تعطیل و نیمه فعال 465 میلیارد ریال تسهیلات رونق تولید به 195 واحد تولیدی کوچک و متوسط بخش کشاورزی پرداخت شد.
بابایی گفت: بر اساس آمار مبانی رسمی و گمرکی استان مرکزی سال گذشته 41 میلیون دلار انواع محصولات کشاورزی از این استان به خارج کشور صادر شده است.
وی ادامه داد: برای ایجاد زمینه صادرات سهل و آسان محصولات کشاورزی از استان مرکزی به خارج کشور ایجاد پایانه صادراتی انار در ساوه و پایانه صادرات پسته در زرندیه در دستور کار سازمان جهاد کشاورزی این استان قرار دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی از اجرای سامانه نظام ترویج از سال گذشته در این استان خبر داد و گفت: واگذاری امور تصدی گری و واگذاری کار مردم به مردم، حضور بیشتر کارشناسان بخش کشاورزی در مزارع برای کاهش دغدغه های کشاورزان از جمله برنامه های این نظام است.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی در این نشست گفت: 100 درصد خسارت مرغداران تولید تخم مرغ و مرغ بومی خسارت دیده بر اثر شیوع بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان که برعهده اداره کل دامپزشکی استان بود، پرداخت شده است.
محسن شانقی افزود: هفت میلیارد ریال برای معدم سازی کارتن، شانه تخم مرغ، دان و ذرت این واحدها توسط دامپزشکی استان مرکزی به تولیدکنندگان آنها پرداخت شده است.
وی ادامه داد: سال گذشته با شیوع بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان 450 هزار قطعه مرغ به ارزش 100 میلیارد ریال در واحدهای تولید تخم مرغ معدوم سازی شد.
استان مرکزی به عنوان دومین قطب صنایع مادر تخصصی، چهارمین قطب صنعت کشور محسوب می شود و در زمینه تنوع تولیدات صنعتی رتبه نخست کشور را به خود اختصاص داده است.
این استان با وجود صنعتی بودن جزء 10 استان نخست کشور در بخش کشاورزی است که 90 هزار بهره بردار شامل 20 درصد شاغلان استان در این حوزه فعالند.
استان مرکزی با تولید حدود 54 هزار تن گوشت سفید، 53 هزار تن تولید گوشت قرمز، 320 هزار تن شیر، حدود 41 هزار تن تولید تخم مرغ از جایگاه ویژه ای در تولیدهای بخش کشاورزی و دامداری در سطح کشور برخوردار است.
استان مرکزی رتبه اول صادرات ماهیان زینتی را به خود اختصاص داده و حدود 90 درصد صادرات این ماهیان از این استان انجام می شود.
این استان رتبه چهارم تولید بچه ماهی قزل آلا، رتبه اول در تنوع تولید گل و گیاهان زینتی، رتبه دوم تولید گل ها شاخه بریده، رتبه سوم در تولید گل و گیاهان زینتی، رتبه دوم سطح زیر کشت و تولید انار کشور، رتبه ششم تولید پسته، مقام هشتم تولید گل محمدی، مقام نهم در تولید انگور، رتبه سوم در تولید لوبیا و رتبه پنجم در تولید جو را به خود اختصاص داده است.
1955/3075/خبرنگار:مهدی عظیمی**انتشاردهنده: حسین مهدی زاده
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.