به گزارش خبرآنلاین مرکزی، در جلسه ای که با حضور روسای کمیسیون فرهنگی و اجتماعی و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تشکیل شد، تبدیل شدن اراک به شهر دوستدار کودک با مشارکت شهروندان، پیشنهاد و مورد بررسی قرار گرفت.

جلسه بررسی شرایط شهر اراک در راستای ایجاد شهر دوستدار کودک در معاونت شهرسازی شهرداری با حضور سورانه رییس کمیسیون فرهنگی شورای شهر، محمدی رییس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر، ستوده نیا معاون شهرسازی و معماری، عسگری معاون خدمات شهری و سرپرست اداره ارتباطات شهرداری اراک تشکیل شد.

در این جلسه، مرتضی سورانه رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر اراک، در ارتباط با طرح شهر دوستدار کودک گفت:در شهر اراک ۱۱۰ هزار کودک زیر ۱۲ سال وجود دارد که در حدود یک دهم جمعیت شهر را تشکیل می دهند، لذا می بایست کالبد شهری برای حضور کودکان مهیا باشد تا در امنیت زندگی کنند.

سورانه متذکر شد : وقتی از شهر دوست دار کودک سخن گفته می‌شود، اغلب منظور شهری است که امکانات و ویژگی‌هایی برای زیست کودکان دارد؛   که امکاناتی نظیر پارک‌ها و اماکنی برای بازی کودکان با امنیت کافی، وسایل بازی متناسب با مراحل رشد کودکان، محل‌های عبور مرور امن در خیابان، مبلمان شهری مناسب، دسترسی راحت به فضاهای آموزشی رسمی و فوق‌برنامه، دسترسی به امکانات ورزشی مناسب، وجود مراکز ارائه خدمات به کودکان دارای نیازهای ویژه و توانایی‌های متفاوت از جمله موارد مهم آن است.

وی  خاطرنشان کرد: در صورتی  که بستر و زیرساخت شهر دوست دار کودک در این شهر فراهم شود یونسف نماینده ای را جهت بررسی و راستی آزمایی به شهر اراک اعزام خواهد کرد و اراک به عنوان شهر  کاندید در نظر گرفته می شود که در نهایت پس از پایش و در صورت مقبول بودن اعتباراتی از سوی یونیسف جهت اجرا وتوسعه  این طرح ارائه می شود.
سورانه تاکید کرد: در شهر دوست دار کودک فضاهای شهری، پارک ها، معابر ایمن سازی شده و کودکان در کمال امنیت در این شهر زندگی می کنند.

وی با اشاره به این که کودکان آینده سازان شهر هستند و سرمایه گذاری در حوزه آن ها بی پاسخ نخواهد ماند، افزود:با برگزاری فراخوان و استفاده از بخش خصوصی و سایر ارگان های مرتبط از جمله اداره ثبت جهت اخذ آمار کودکان شهر و آموزش و پرورش جهت استفاده از پتانسیل آن ها می توان این مهم را پبش برد.

در ادامه طوفان محمدی رییس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی، با اشاره به این که استفاده از الگوی شهر هایی که در این حوزه اقدام نموده اند همچنین موسسه همنوا در تهران که سیاست های راهبردی طرح را مشخص می کند بسیار راهگشا خواهد بود، عنوان کرد: ارگان های بهزیستی، آموزش و پرورش و پیش دبستانی های سطح شهر می توانند در این امر بسیار همراه و موثر باشند تا با تصویب برنامه، قانون، سیاست های کلی و بودجه در نهایت پروژه عملیاتی گردد.

وی افزود: تفکیک وسایل بازی در پارک ها بر اساس رده سنی کودکان، برگزاری همایش طراحی تخم مرغ و رنگ آمیزی آن ها در معابر و بوستان های سطح شهر توسط کودکان، ایجاد ماکت محله های سطح شهر در بوستان ها و آموزش جغرافیای شهری و قوانین مقررات راهنمایی رانندگی، آشنایی با مشاغل و ایجاد فضاهای آموزشی تفریحی در مراکز خرید برای کودکان و تمرین نقش های بزرگسالی، آموزش نکات ایمنی در هنگام حوادث زلزله وآتش سوزی از جمله طرح هایی است که در شهر دوست دار کودک می تواند عملیاتی شود.

در ادامه محمد عسگری معاون خدمات شهری شهرداری اراک، با اشاره به این که در ابتدای راه می بایست شرح وظایف شهرداری تدوین شود و با معین نمودن بودجه، فاز اجرایی طرح آغاز شود، گفت: با در نظر گرفتن تقویم کاری برای پروژه شهر دوست دار کودک می توان طبق برنامه زمان بندی، نوع فعالیت و با استفاده از مشارکت شهروندان، ارگان ها و داوطلبان و NGO ها و از همه مهم تر خانواده ها طرح را به سرانجام رساند.

محمد ستوده نیا معاون شهرسازی شهرداری اراک نیز، با مثبت خواندن این طرح در راستای پرورش کودکان و کاهش آسیب های اجتماعی بیان کرد: این طرح در قسمت GIS معاونت شهرسازی شهرداری با در نظر گرفتن مسایل زیست محیطی، در دست بررسی است که با همراهی متخصصان امر سیاست های کلی تدوین و راهبری خواهد شد.

وی افزود: استفاده از توانایی و تجارب شهروندان در اجرای این طرح بسیار موثر خواهد بود، همچنین بازدید از شهراصفهان که در این حوزه وارد اقدام شده، بسیار مفید است که به زودی انجام خواهد شد.

46

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 1213530
  • منبع: khabaronline.ir
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.