به گزارش ایرنا، «علی سرزعیم» روز چهارشنبه در همایش گفتمان اقتصادی انقلاب اسلامی در اراک افزود: سیاست ها و شعارهای عدالت طلبانه انقلاب اسلامی از زمان پیروزی مورد توجه جدی قرار گرفت و به سرعت نهادهای حمایتی و محرومیت زدایی شکل گرفت و رشد کرد.
وی بیان کرد: نرخ فقر ایران در دهه 40 بالای 50 درصد بود اما این مهم پس از انقلاب اسلامی کاهش چشمگیر داشته و اکنون از میانگین دنیا پایین تر است.
معاون امور اقتصادی و برنامه ریزی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران از زمان پیروزی انقلاب اسلامی توجه به مناطق محروم را در دستور کار خود قرار داد و به سرعت امکانات و خدمات در دورترین نقاط کشور ایجاد شد.
سرزعیم اظهار داشت: میزان مصرف دهک های برخوردار ایران 27 برابر بیشتر از دهک های پایین است و سوبسید بنزین دولت در این راستا بیشتر متوجه اقشار برخوردار می شود.
معاون امور اقتصادی و برنامه ریزی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اضافه کرد: مصرف برق و آب دهک های بالای کشور چندین برابر اقشار متوسط و ضعیف جامعه است اما سوبسیدهای دولتی در این بخش ها نیز بیشتر نصیب افراد برخوردار شده است.
سرزعیم عنوان کرد: ایران در طول 40 سال گذشته در زمینه رشد اقتصادی به موفقیت های مورد نظر دست نیافته که مهم باید مورد توجه قرار گیرد.
وی بیان کرد: فشارهای بودجه جاری کشور موجب شده که سهم و توجه کمتری به بودجه عمرانی صورت گیرد و زمانی که بودجه عمرانی کاهش یابد زیرساخت های لازم ایجاد نمی شود و توان بهسازی زیر ساخت های موجود نیز کاهش می یابد.
معاون امور اقتصادی و برنامه ریزی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: کوچک شدن دولت و افزایش بودجه عمرانی نقش موثری در افزایش بیشتر اشتغال و افزایش رشد اقتصادی دارد.
مدیرکل دفتر برنامه ریزی و اقتصاد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم در این همایش گفت: یکهزار و 490 هزار میلیارد ریال واگذاری به سازمان خصوصی سازی از سال 80 تاکنون صورت گرفته است.
«حسین امیررحیمی» افزود: بالاترین حجم سرمایه گذاری با 445 هزار میلیارد ریال در سال 92 صورت گرفته است.
وی بیان کرد: یک و 58 صدم درصد واگذاری ها با وجود شکل گیری این سازمان در سال 80 در دولت هفتم و هشتم، 58 درصد در دولت نهم و دهم و 44 درصد در دولت یازدهم و دوازدهم صورت گرفته است.
مدیرکل دفتر برنامه ریزی و اقتصاد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: سهم واگذاری های دولت یازدهم و دوازدهم کمتر از دولت نهم و دهم است اما بیشترین تاثیر این واگذاری از گذشته بر شرکت ها در دولت یازدهم و دوازدهم رخ نموده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری مرکزی نیز در ادامه این همایش گفت: نهال انقلاب اسلامی پس از 40 سال تنومند شده و این درخت هر روز پربارتر می شود.
«سعید فرخی» افزود: دستاورد زیادی در طول 40 سال گذشته به برکت جمهوری اسلامی ایران برای کشور حاصل شده و این مهم باید روز به روز افزایش یابد.
وی بیان کرد: شناسایی نقاط ضعف در نرسیدن به برخی از اهداف نیز امری ضروری است که باید مورد توجه قرار گیرد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان مرکزی نیز در این همایش گفت: این استان با مرکزیت اراک در سال 56 ایجاد شده است و قبل از دهه 50 شماری صنایع بزرگ با نگاه ملی و به دلیل نزدیکی اراک به تهران در این شهر مستقر شد.
«رقیه یادگاری» افزود: این صنایع از جمله ماشین سازی، آلومینیوم، هپکو و آذرآب بودند که در رشد اقتصادی ایران تاثیرگذار بودند اما نقشی در توسعه اقتصادی استان مرکزی در حدانتظار اثربخشی نداشته اند.
وی بیان کرد: استقرار این صنایع از نظر زیست محیطی نیز مشکلات زیادی را برای مردم شهر اراک ایجاد کرده و پس از انقلاب اسلامی با ایجاد زیرساخت های مختلف در استان مرکزی صنایع مختلفی در این شکل شکل گرفت که بر اثر آن استان مرکزی به قطب قوی صنعت کشور تبدیل شد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان مرکزی ادامه داد: این استان پنج درصد از ارزش افزوده صنعتی کشور را داراست و از نظر اشتغال و ارزش افزوده ششمین استان کشور محسوب می شود.
یادگاری بیان کرد: بیشترین اثر و شرایط تحریم ها نیز در سال های اخیر متوجه این استان قرار گرفته اما با وجود مشکلات اقتصادی در 10 ماه امسال 830 میلیون دلار صادرات از استان مرکزی به کشورهای هدف صورت گرفته است.
وی عنوان کرد: خدمات و کشاورزی مدرن در بخش های مختلف نیز پس از پیروزی انقلاب اسلامی همپای صنعت در این استان شکل گرفته و 13 درصد ارزش افزوده استان مرکزی در بخش کشاورزی است و بسیاری از کشت های سودآور و تجاری در این استان وجود دارد.
استان مرکزی با دارا بودن 12 شهرستان دارای بیش از یک میلیون و 400 هزار نفر جمعیت است.
3005/6013/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.