70 نفر از اهالی روستای 'نودهک' بابل در اقدامی خودجوش با عضویت در بانک اهدای عضو ، رضایت خود را برای انجام این کار خداپسندانه در صورت بروز مرگ مغزی برایشان اعلام کردند تا در مسیری گام بنهند که بعد از پایان حیات دنیوی ، کمکی به بیماران نیازمند را رقم بزنند .
نودهک روستایی در منتهی الیه شهر بابل و در بخش لاله آباد این شهرستان قرار دارد که 430 نفر جمعیت این روستا است .
در اجرای این کارفرهنگی دسته جمعی ، استفاده از فضای شبکه های مجازی توانست بسیار تاثیر بگذارد تا این رخداد رقم بخورد ، این گفته و اظهار نظر دهیار روستای نودهک در چرایی گرایش اهالی به این کار ذکر کرد .
محمدرضا نجفی به خبرنگار ایرنا گفت : آغاز این حرکت گروهی پس از بیان مطالبی در خصوص وجود چه تعداد بیمار نیازمند به اهدای عضو و همچنین آماری در خصوص تعداد افرادی که در سال دچار مرگ مغزی می شوند در کانال تگرامی روستای نودهک رخ داد .
وی با اشاره به کوتاه بودن آغاز زمان این حرکت فرهنگی در روستا ، اضافه کرد : در مدت یک هفته ای اجرای این کار تاکنون 70 نفر از مردم این روستا کارت اهدای عضو خود را دریافت کرده اند .
دهیار روستای نودهک گفت : بانوان و تحصیلکردگان دانشگاهی بیشترین افراد ثبت نام کننده در سایت اهدای عضو و دریافت این کارت را به خود اختصاص داده اند .
وی با تاکید بر اینکه فضای مجازی ابزار تاثیرگذاری در انجام این حرکت است ، ادامه داد : 2 سال قبل برغم حضور مسئولان و کارشناسان اهدای عضو دانشگاه علوم پزشکی بابل در روستای نودهک و بیان مسائل مربوط به اهدای عضو ، اما تعداد انگشت شماری برای دریافت کارت اهدای عضو اقدام کردند .
به گفته نجفی اما این بار و با استفاده از فرصت فضای مجازی ابعاد مختلفی از تاثیر این کار برای بازگشت حیات به بیماران نیازمند از فردی از میان اهالی روستا مطرح شد که تاثیر بیشتری داشته است .
*** 52 مورد اهدای عضو در 12 سال در دانشگاه علوم پزشکی بابل
مسئول اهدای عضو دانشگاه علوم پزشکی بابل به خبرنگار ایرنا گفت : آغاز فعالیت واحد اهدای عضو در این دانشگاه به سال 84 بر می گردد و از آنزمان تاکنون 52 مورد اهدای عضو صورت گرفت .
آزیتا ابریشمی افزود : از ابتدای امسال تاکنون نیز پنج مورد اهدای عضو بیماران مرگ مغزی در این دانشگاه ثبت شده است .
وی اقدام اهالی روستای نودهک بابل مبنی بر عضویت در بانک اهدای اعضا به عنوان یک کار زیبا اشاره کرد و ادامه داد : اینگونه کارها در ترویج فرهنگ اهدای عضو به بیماران نیازمند تاثیرگذار است .
*** شبکه های اجتماعی می توانند علمداران تاثیرگذار در حوزه فرهنگی باشند
یک کارشناس فرهنگی مازندران از فضای مجازی به عنوان ابزاری با ابعاد تهدید و فرصت نام برد و به خبرنگار ایرنا گفت : همانطور که اطلاعات و اخبار غیر موثق و همچنین مطالب آسیب زننده می تواند در تخریب اذهان جامعه تاثیر داشته باشد این شبکه ها بعد مثبتی هم دارند .
عباس مهدوی بیشترین تاثیرگذاری خوب شبکه های مجازی را در حوزه های فرهنگی و اجتماعی دانست و افزود : فضای نوپای مجازی با هدایت درست و آگاهانه می تواند در مسیر معقول و خوب خود قرار بگیرد .
وی از اقدام اهالی یک روستا در دریافت کارت اهدای عضو که سرآغاز حرکت از شبکه های مجازی شکل گرفته است به عنوان یکی از این فعالیت های خوب در این شبکه ها نام برد .
خبرنگار : فاطمه قنبری قادیکلایی ** انتشاردهنده : محسن حسن نیا
2096/1899
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.