در حالی که کرونا نفس بازار مازندران را به تنگ آورده و بسیاری از کسب و کارها تحت تاثیر آن و فضای ایجاد شده قرار گرفته اند ، اعلام ناگهانی تعطیلی بازار این استان به مدت سه روز از سوی سازمان صنعت ، معدن و تجارت که در راستای مقابله با این بیماری صورت گرفت موجب شد تا برخی ازفعالان این بخش نسبت به این تصمیم گلایه داشته باشند.

آنان اتخاذ چنین تصمیمی را کاملا درست و منطقی می دانند و معتقدند که با تعطیلی بازار و کاهش رفت و آمد های مردم ، روند مهار و کنترل کرونا سرعت بیشتری به خود می گیرد و نسبت به اصل موضوع گلایه ای نداریم اما مسئولان امر باید به این موضوع مهم توجه می کردند که برخی کسب و کارها مانند رستوران ها و اغذیه فروشی ها مواد اولیه فاسد شدنی دارند و اگر به مدت سه روز درب مغازه بسته بماند و  آنها را به فروش نرسانند زیان سنگینی را در این بی بازاری متحمل خواهند شد.

آنان این موضوع را مطرح می کنند که مسئولان می بایست از دو روز قبل به بازاریان اعلام می کردند که قرار است از روز شنبه کسب و کارها در این استان به مدت سه روز تعطیل شود تا آنها از خرید مواد اولیه خودداری کند و هم اینکه مواد اولیه موجود را به فروش برسانند.

رییس سازمان صنعت ، معدن و تجارت مازندران روز جمعه بازارها و صنوف استان به استثنای برخی صنوف ضروری را تا صبح دوشنبه هفته آینده تعطیل اعلام کرد و گفت که این تصمیم از سوی قرارگاه پدافند زیستی استان صورت گرفته است.

حسینقلی قوانلو افزود : تنها فروشگاههای عرضه اقلام اساسی مورد  نیاز مردم مانند قصابی ، خواربار فروشی ، تجهیزات پزشکی و میوه فروشی ها مجاز به فعالیت هستند و این مصوبه قرارگاه پدافند زیستی استان لازم اجراست و از صبح فردا (شنبه) بازرسان صمت به همراه ماموران نیروی انتظامی با حضور در بازارهای استان بر اجرای آن نظارت خواهند کرد و در صورت مشاهده تخلف ، با متخلفات برخورد خواهد شد.

قوانلو تنبیه صنوف متخلف را از تذکر تا پلمب واحد قابل اجرا دانست و به آنها هشدار داد که به جز واحدهای عرضه کننده اقلام مورد نیاز ضروری مردم ، هیچ واحد صنفی حق فعالیت ندارد.

جمعی از صاحبان رستورانها و ساندویچی ها با ابراز نگرانی از تعطیلی بدون برنامه مسئولان ابراز نگرانی کردند و اعلام کردند در صورتیکه این تصمیم چند روز قبل از این اعلام می شد هیچ یک از بازاریان با مشکلاتی مواجه نمی شدند.

به اعتقاد انان، از زمان شیوع بیماری کرونا در کشور بازار دچار التهاب و مشکلات عدیده ای است ولی تصمیماتی آنی برای تعطیلی بازار بر مشکلات همه می افزاید با این حال همه جامعه برای کنترل ویروس کرونا تابع تصمیمات مسوولان و نظام هستند.

برای تعطیل کردن مهلت می دادند

یکی از رستوران داران غرب مازندران که نسبت به اعلام ناگهانی این تصمیم ناراضی است ، گفت : مسئولان هر تصمیمی برای ریشه کن کردن کرونا بگیرند ، آن را اجرایی می کنیم و کسی هم با آن مخالفتی ندارد اما اینکه بگویند از فردا بازار تعطیل است کمی غیر منطقی است و باید تجدید نظری در این زمینه صورت گیرد.

بهزاد سعادتی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : اگر افرادی از جنس بازار در این جلسات حضور داشته باشند ، قطعا با اینگونه تصمیمات موافقت نمی کند چون می دانند اعلام ناگهانی تعطیلی بازار بویژه برای رستوران داران و اغذیه فروشی ها بسیار زیان آور است.

وی به انباشت گوشت و سایر مواد مورد نیاز در یخچال اشاره کرد و اظهار داشت : اگر دو روز مهلت می دادند تمامی این گوشت ها را کباب می زدم و به فروش می رساندم و زیان کمتری را متحمل می شدم اما اکنون نمی دانم با آنها چه کنم.

به گفته سعادتی ، این مشکل تنها مربوط به من نیست و بسیاری از همکاران من هم با آن مواجه هستند و اگر مغازه های خود را نبندند پلمپ می شوند و اگر ببندند گوشت ها فاسد خواهند شد.

وی یادآورشد : مسئولان هر تصمیمی بگیرند برای ما لازم الاجراست اما باید همه جوانب را در نظر می گرفتند تا فعالان این عرصه با کمترین خسارت مواجه شوند.

اجتناب از تصمیمات هیجانی و احساسی

یک کارشناس مدیریت بحران درباره چگونگی تصمیم گیری در شرایط حساس و خاص گفت : بحران ها با وجود گونه های مختلف، از برخی ویژگی های مشترک مانند زمان کوتاه برای تصمیم گیری و فشار بسیار در زمان اندک برخوردارند.

سید رضا رسولی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : تصمیم گیری فرایندی است که طی آن، برای حل یک یا چند مساله مشخص، گزینه هایی طرح و مطلوب ترین آنها با ارزیابی های گوناگون انتخاب می شود  و این فرایند در شرایط بحرانی از حساسیت و احتمال خطر بالاتری نسبت به شرایط عادی برخوردار است.

وی اظهار داشت : پیرامون تصمیماتی که برای مقابله با کرونا اتخاذ می شود مسلما فرد یا افرادی متضرر خواهند شد اما آنچه مهم است اینکه رضایت حداکثری ایجاد شود و این بیماری هر چه سریعتر مهار گردد.

این کارشناس مدیریت بحران چندگانگی در تصمیم گیری بابت اعلام ساعت کار ادارات را نمونه دیگری از این دست برشمرد و خاطرنشان کرد : بدترین نوع تصمیم گیری در زمان بحران، تصمیمات هیجانی و احساسی و دست و پاگیر برای مدیریت واحد بحران است که باید از ان اجتناب کرد.

وی یادآور شد : تعطیلی بازار آن هم در شرایطی که آمار مبتلایان در مازندران رو به افزایش است امری منطقی به نظر می رسد و ادامه این روند می تواند نتایج مثبتی به همراه داشته باشد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران آمار بیماران این استان را که نمونه آنان برای کرونا تا عصر جمعه مثبت شده ، ۳۰۱ نفر اعلام کرد.

آمار افراد مبتلا به کرونا در مازندران تا عصر روز پنجشنبه ۱۲۱ نفر بود که طی ۲۴ ساعت گذشته افزایش ۲/۵ برابری داشت.

تاکنون تعداد فوت شدگان بیماری کرونا در مازندران ۱۵ نفر اعلام شده است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.