به گزارش چهارشنبه ایرنا در ادامه این مطلب آمده است: علیرغم همه اخطارهای محیط زیست اما تاکنون این مشکل برطرف نشده و مواد شوینده شیمیایی، محیط زیست را تهدید می کند.
سالها پیش فرش های منازل در حیاط خانه ها شسته می شدند و بعد از لبه پشت بام آویزان می شدند تا خشک شوند اما به تدریج با کم شدن منابع آبی، افزایش آپارتمان نشینی و نبود شرایط لازم، شستن فرش ها به قالیشویی ها سپرده شد.
قالی شویی هایی که امروز تعدادشان در سطح شهر بسیار زیاد شده و وظیفه شستن فرش ها را برعهده می گیرند؛ اما بسیاری از قالی شویی ها به دلیل نداشتن سیستم تصفیه سبب آلوده شدن محیط زیست می شوند به طوری که پساب این واحد ها مستقیم وارد زمین های کشاورزی و رودخانه ها می شود و در نهایت جز آلودگی و بیماری چیزی به دنبال ندارد.
در بسیاری از قالی شویی ها برای تمیز شدن بهتر از مواد شوینده قوی استفاده می کنند که رها کردن این مواد پس از شست و شو علاوه بر آلوده کردن خاک و اراضی سبب می شود تا جاندارانی که از آب رودخانه استفاده می کنند از این تهدید در امان نباشند.
این پساب اثر مخربی بر محیط زیست دارد اما تاکنون اقدامی برای این کار صورت نگرفته، گرچه تاکنون محیط زیست بروجرد چند بار اخطار داده که این قالی شویی ها اقدام به نصب سیستم تصفیه کنند اما نتیجه ای حاصل نشده و همچنان پساب قالی شویی ها محیط زیست را تهدید می کند.
این در حالیست که تاکنون فاضلاب ها و گاهی پساب کشتارگاه هم در اراضی کشاورزی رها می شد و مواد شوینده و شیمیایی قالی شویی و کارواش ها هم به جمع این آلودگی ها اضافه شده و تهدیدی جدی و خطرآفرین برای آب و خاک است.
در این برهه ای که کمبود آب یکی از موضوعات مهم شده است متاسفانه برخی از قالی شویی ها هم از آب شرب برای شستشو استفاده می کنند و براحتی آب مصرفی را برای شستن مصرف می کنند.
حالا حدود یک ماه به ایام عید باقی مانده و قالی شویی ها بیشتر از هر زمانی فعالیت می کنند و رها کردن این همه پساب و مواد شیمیایی و شوینده می تواند ضربه سختی به محیط زیست وارد کند.
مصطفی مصطفی وند رئیس محیط زیست بروجرد در گفت و گو با بازتاب بروجرد گفت: پساب قالیشویی ها و کارواش ها در اراضی و رودخانه ها رها می شوند که می توانند موجب آلودگی محیط زیست شود چرا که استفاده از مواد شوینده شیمیایی و غیر مجاز نیز بر اکوسیستم آبی جانوری و گیاهان آبزی تاثیر گذار است.
وی اضافه کرد: علاوه بر قالی شویی های بروجرد، کارواش ها نیز سیستم تصفیه ندارند و پساب آنها رها می شود که تا کنون به قالی شویی ها سه بار تذکر و اخطار لازم داده شده اما متاسفانه توجهی به این اخطارها ندارند.
مصطفی وند با اشاره به این که آماری از تعداد قالی شویی های این شهر در دست نیست اظهار داشت: بسیاری از قالی شویی های بروجرد مجهز به سیستم تصفیه و پیش تصفیه نیستند و این تهدیدی جدی برای محیط زیست است.
به گفته وی برخی از صاحبان واحدهای قالی شویی می گویند قیمت بالای این سیستم تصفیه سبب شده تا آنها رغتبی برای خرید نداشته باشند چرا که قیمت این سیستم حدود 15 میلیون تومان است.
رئیس محیط زیست بروجرد تصریح کرد: نصب سیستم تصفیه برای کارواشها و قالی شویی ها ضروری و اجباری است.
حبیب حدادی رئیس آب و فاضلاب شهری بروجرد افزود: حدود 90 درصد قالی شویی ها در بروجرد از آب چاه استفاده می کنند و کمتر از 10 درصد این واحدها از آب شرب برای شستشو استفاده می کنند.
وی اضافه کرد: با توجه به کمبود آب ضروری است تا همه قالی شویی ها و کارواش ها از آب چاه استفاده کنند تا بحران کمبود آب تشدید نشود اما واحدهایی که از آب شرب برای شستشوی فرش و ماشین استفاده می کنند به دلیل این که کنتور این قالی شویی ها، میزان مصرف را نشان می دهد تذکراتی به آنها داده می شود تا از آب شرب برای این نوع مصرف استفاده نکنند.
حدادی تصریح کرد: همه ساله همزمان با فرا رسیدن سال جدید میزان مصرف آب به دلیل خانه تکانی و شستشو افزایش می یابد که از همه شهروندان تقاضا داریم تا نسبت به صرفه جویی آب توجه ویژه ای داشته باشند.
به هر حال انتظار می رود برنامه ای ویژه برای قالی شویی ها و کارواش هایی که پساب را در اراضی کشاورزی و رودخانه ها رها می کنند در نظر گرفته شود تا محیط زیست بیشتر از این تهدید نشود.
منبع پایگاه خبری بازتاب بروجرد
3210/3022
خبرنگار: محمد یاراحمدی ** انتشاردهنده: احسان کردی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.