به گزارش خبرنگار ایرنا، در شهرستان سلسله روزانه بیش از 50 تن پسماند تولید می شود که همجواری چاه های تامین آب شرب شهر الشتر در کنار سایت دفع پسماند شهرستان در منطقه خرگوشناب در دراز مدت می تواند باعث بروز مشکلاتی در بهداشت آب آشامیدنی شهروندان شود و این امر ضرورت ایجاد یک سایت جدید را برای دفع پسماندهای شهرستان ضروری ساخته است.
خدیجه بهزادیان معاون عمران و برنامه ریزی شهرستان در این باره اظهار داشت: با توجه به اینکه چاه های تامین آب شرب شهر الشتر در منطقه خرگوشناب، سایت فعلی دفع پسماندهای شهرستان قرار دارند، این امر در درازمدت ممکن است برای سلامت آب شرب شهر مشکلاتی ایجاد نماید، لذا باید تمهیدات مناسب برای ایجاد یک سایت دفع پسماند جدید اندیشیده شود.
وی افزود: شهرداری الشتر باید چند نقطه در شهرستان را برای ایجاد سایت دفع زباله شهرستان پیشنهاد دهد تا پس از انجام مطالعات کارشناسی، یک نقطه از آنها برای دفع پسماندهای شهرستان مشخص شود.
وی با اشاره به پیشنهاد محیط زیست استان مبنی بر ارسال پسماندهای شهرستان به منطقه کمالوند خرم آباد، عنوان کرد: این پیشنهاد در کوتاه مدت و تا مشخص شدن سایت جدید همکاری شهرداری الشتر و مساعدت امور شهری را می طلبد.

** آب شرب الشتر توسط هفت حلقه چاه در منطقه خرگوشناب تامین می شود
حجت الله حسنوند، رئیس امور آب سلسله نیز با اشاره به اینکه آب شرب شهر الشتر توسط هفت حلقه چاه که در منطقه خرگوشناب حفر شده اند تامین می شود، اظهار داشت: متاسفانه تاکنون مطالعات آب پایدار برای شهر الشتر انجام نشده است و در آینده از برنامه های امور آب شهرستان انجام این امر ضروری است.
وی عنوان کرد: با توجه به اینکه معمولا یک سوم پسماندهای تولید شده به شیرابه تبدیل و جذب خاک می شود این امر در درازمدت می تواند منجر به بروز مشکلات جدی در بهداشت آب آشامیدنی شهر شود بنابراین ایجاد سایت بی خطر دیگری برای دفع پسماندهای شهرستان ضروری است.

** سایت جدید برای دفع پسماند شهرستان ضروری است
شریف خسروی فرماندار سلسله نیزگفت: مکان فعلی دفع زباله های شهرستان نامناسب است و باید یک سایت زیست محیطی دیگر برای دفع زباله ها در نظر گرفته شود.
وی با اشاره به تولید روزانه بیش از 50 تن زباله در شهرهای الشتر و فیروزآباد، گفت: منطقه خرگوشناب یکی از مسیل های شهرستان است که در سیلاب اخیر اگر مدیریت نمی شد، می توانست تهدیدی جدی برای شهرستان محسوب شود.
فرماندار سلسله با تاکید بر اینکه مدیریت پسماند، یک موضوع اجتماعی است، افزود: تا مردم پای کار نباشند تحقق مدیریت پسماند محقق نمی شود و لذا آگاه کردن مردم توسط رسانه ها در این زمینه می تواند نقش بسیار مهمی داشته باشد.
خسروی با اشاره به منطقه خرگوشناب، گفت: برداشت شن و ماسه را از این منطقه ممنوع کرده ایم چرا که سالهای سال است که معادن شن و ماسه ضربه های مهلکی را بر این منطقه وارد کرده اند و برنامه داریم که این منطقه با درختان غیرمثمر درختکاری شود.
وی عنوان کرد: در صورت فراهم شدن امکانات برای انتقال زباله های شهرستان به خرم آباد، فورا دفع زباله را در این منطقه ممنوع اعلام خواهیم کرد.

** پسماندهای شهرستان باید به یک سایت بی خطر منتقل شود
الهام برنا معاون محیط زیست لرستان نیز با اشاره به منطقه خرگوشناب به عنوان مکان فعلی دفع زباله های شهرستان، اظهار داشت: با توجه به اینکه سفره های آب زیرزمینی شهرستان نیز در این منطقه قرار دارند و برداشت شن و ماسه در سالهای گذشته نیز باعث مشکلات زیست محیطی برای این منطقه شده، ضروری است که پسماندهای شهرستان به یک سایت بی خطر دیگر منتقل شود.
وی با اشاره به سیلاب اخیر، عنوان کرد: قطعا اگر مدیریت بحران شهرستان در سیلاب اخیر به درستی مدیریت نمی کرد، ممکن بود هجوم زباله های دفع شده به همراه رواناب های این مسیل، خطر جدی برای سلامت زیست محیطی شهروندان به همراه داشته باشد.
برنا با تاکید بر اینکه تا مشخص شدن سایت دفع زباله دیگر، بهتر است که زباله های شهرستان به خرم آباد منتقل شود، خاطرنشان کرد: در این راستا، اداره کل نیز مساعدتهای لازم را بعمل خواهد آورد.
وی با اشاره به تصفیه خانه فاضلاب و یک سایت دفع زباله به عنوان ضرورت هایی که برای سلامت شهروندان در شهرستان مهم هستند، عنوان کرد: با محقق شدن این دو مهم، شهرستان سلسله می تواند با توجه به گردشگرپذیر بودن به شهرستان سبز تبدیل شود.
معاون محیط زیست لرستان با اشاره به اجرای موفقیت آمیز طرح تفکیک زباله از مبدا در شهر دوره، گفت: در راستای حفظ سلامت شهروندان و پیشگیری از آلودگی های زیست محیطی، لازم است که طرح تفکیک از مبدا در شهرستان سلسله نیز اجرا شود.
7265/6060
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
2 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.