به گزارش ایرنا، عباس ذاکریان سخنگو و رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر قم در این جلسه اظهار داشت: به موجب این طرح که پیش از ارایه به صحن علنی در کمیته و کمیسیون مذکور به تصویب رسیده، شهرداری موظف است طرح جامع کمربند فضای سبز با رویکرد موضوع هایی از قبیل جانمایی لکه های سبز، تملکات و معارضات موجود، تامین آب و غیره را تدوین و به تایید مراجع ذیربط برساند.
وی با بیان این که همواره برداشت های مختلفی از طرح کمربند فضای سبز شهری قم مطرح است، افزود: با توجه به وجود بخش قابل توجهی معارض برای اجرای این طرح که بعضا رفع بعضی از آنها به مصوبه کمیته ها و کار گروه های استانداری نیاز دارد، باید همه کارهای آن انجام شود تا سپس برنامه ریزی های لازم برای آن صورت گیرد.
حسن بختیاری نایب رئیس شورای اسلامی شهر قم نیز با مهم خواندن طرح توسعه جامع کمربند سبز قم، اذعان داشت: برغم اقدام های خوب انجام شده، شاید تاکنون آن رویکردی که مفهوم کمربندی سبز را در ذهن ها و همچنین در عمل متبادر نماید، رخ نداده باشد، از این رو باید با یک طرح مطالعاتی جامع و برنامه مشخصی پیگیری شود.
معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری قم نیز در این جلسه با ارایه گزارشی از برخی طرح های پیش بینی شده و یا در حال انجام در راستای توسعه طرح کمربند فضای سبز قم افزود: برای توسعه فضای سبز قم باید یک سری الزام ها از جمله شناسایی عرصه ها، اولویت بندی مزیت ها، استفاده از گونه های گیاهی مناسب اقلیم گرم و خشک قم و همچنین برنامه جامع و راهبردی ایجاد منابع آب، توزیع، انتقال و نحوه استفاده بهینه و مطلوب از آن مورد بحث قرار بگیرد.
سید امر سامع اضافه کرد: مساله چگونگی بهره گیری مناسب از پساب و باغ ها نیز می تواند ارکان برنامه فضای سبز شهری قم محسوب شود.
معاون شهردار قم افزود: در حال حاضر در زمینه شناسایی گونه های سازگار با اقلیم خاص قم، طرح مطالعاتی خوبی را به یک گروه دانشگاهی و مجرب که علاوه بر آشنایی با قم، طرح کوچکتری را نیز در گذشته انجام دادند، واگذار کردیم، و هم اکنون کار آماده سازی فضای مناسب جهت ایجاد نشاءها و بررسی های مربوط به آن نیز انجام می شود.
سامع یادآور شد: در خصوص طرح تامین منابع آب مورد نیاز به منظور آبیاری فضای سبز نیز در گذشته طرحی تعریف شد ولی استانداری ایرادهایی را بر آن وارد کرده بود، اما بتازگی این طرح به شرکت با تجربه و کاملا شناخته شده واگذار شده است.
وی با اشاره به واگذاری و از سرگیری طرح مطالعاتی مرتبط با بحث شناسنامه دار کردن باغ های قم، افزود: در مورد شناسایی عرصه های مستعد و اولویت بندی آنها نیز مکاتبه هایی را با حوزه شهرسازی و معماری شهرداری انجام و جلسه هایی را نیز در استانداری تشکیل دادیم.
ذاکریان در ادامه این جلسه با تاکید بر اهمیت مباحث مختلفی مانند زمین، آب و همچنین احداث و نگهداری در خصوص کمربند فضای سبز شهری افزود: شهرداری در رابطه با بحث احداث و نگهداری در بودجه سالانه خود رقم مورد نیاز را پیش بینی می کند و اختصاص می دهد، ولی بیشترین هدف طرح صورتجلسه مذکور احصاء وظایف هر یک از دستگاه ها در زمینه توسعه فضای سبز است، چراکه وقتی مساله زمین و آب مطرح می شود، باید دستگاهای مسئول مشخص باشند.
همچنین نایب رئیس شورای اسلامی شهر قم گفت: هماهنگ کردن همه طرح هایی که خروجی آنها به ارایه برنامه جامعی برای توسعه فضای سبز منتهی خواهد شد، فارغ از مشخص کردن هدف گذاری ها، از آنجا که طرح هایی مانند طرح تفصیلی و جامع شهر جزو پیوست و اسناد بالادستی طرح جامع فضای سبز به شمار می آید، می توانیم افق و چشم انداز کار مدیریت شهری را روشن تر کنیم.
7403/ 1175 خبرنگار: محسن آقاگلی ** انتشار دهنده: رضا علمیحمدی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.