زهرا غلامرضایی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: برای معتادان تزریقی یا کارتن خواب که بیماری همراه مانند هپاتیت یا ایدز دارند، مکانی را به عنوان پناهگاه در نظر گرفتیم تا با یک وعده غذای گرم و دریافت پک بهداشتی بیماری خودشان را کنترل کرده و آن را در جامعه گسترش ندهند.

وی با بیان اینکه ۱۹ مرکز اقامتی یا کمپ ترک اعتیاد ( ۱۸ کمپ مردان و یک کمپ زنان) در استان قزوین وجود دارد، اظهار داشت: سالانه بین هشت تا ۱۲ هزار معتاد از کمپ‌های ترک اعتیاد استان خدمات مشاوره، سم زدایی و پیشگیرانه دریافت می‌کنند.

غلامرضایی به نبود مرکز ماده ۱۶ (مراجعه اختیاری معتادان) در استان اشاره کرد و گفت: مرکز ماده ۱۶ این امکان را فراهم می‌کند تا معتادان با مراجعه به این مراکز از خدمات لازم برخوردار شوند که در حال حاضر مراکز ماده ۱۵ یا همان کمپ‌های ترک اعتیاد از سوی نیروی انتظامی و دستگاه قضایی در دستور کار قرار دارد.

این مسؤول تصریح کرد: مراکز ماده ۱۶ یکی از سیاست‌های اصلی کشور در راستای کاهش و پیشگیری از اعتیاد محسوب می‌شود که اگرچه سپاه صاحب الامر (عج) استان گام‌هایی را در این راه برداشته است، اما همچنان در انتظار راه‌اندازی این مراکز هستیم.

غلامرضایی خاطرنشان کرد: با توجه به علوم روز دنیا که می‌گوید هر معتاد برای درمان، نیازمند راهکار منحصر به فرد خودش است، دادگاه درمان مدار با اجرای همین موضوع از سه سال پیش تاکنون در استان راه اندازی شده و دستگاه‌های اجرایی نیز در آن مشارکت دارند.

معاون توسعه پیشگیری اداره کل بهزیستی قزوین یادآور شد: دادگاه درمان مدار در این سال‌های گذشته با همکاری دستگاه قضایی توانسته در راستای درمان معتادان اقدامات بسیار خوبی را انجام دهد که لازم سایر دستگاه‌ها نیز در این میان بیشتر اهتمام داشته باشند.

نرخ شیوع اعتیاد در استان قزوین ۲.۹۷ درصد است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.