معاون فنی منابع طبیعی و آبخیزداری استان قزوین روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: عملیات بذرپاشی با مشارکت روستاییان، بهره‌برداران، جوامع محلی و بدون اعتبارات دولتی در مراتع استان انجام شده که نسبت به سال گذشته با رشد چشمگیری همراه بوده است.

محرم رضایی‌زاده با بیان اینکه در هر روستا هفت تا ۱۰ داوطلب وظیفه بذرپاشی این مراتع را برعهده داشتند، گفت: تنها وظیفه منابع طبیعی در این اقدام مردمی، تامین بذرهای دوسر، سکاله، درمنه، علف گندمی و مونتانوم بود که البته راهبرد منابع طبیعی آن است که بهره‌برداران دام در آینده بتوانند نسبت به تامین بذرها خودکفا شوند.

رضایی‌زاده، بذرپاشی در مراتع و اراضی ملی را به عنوان یکی از برنامه‌های مهم بیولوژیکی دانست و اظهار داشت: تامین علوفه خوش خوراک، تالیف برای دام، توسعه پوشش گیاهی، حفظ خاک و در نهایت جلوگیری از فرونشست زمین از مهم‌ترین اهداف بذرپاشی در مراتع و اراضی هستند.

این مسوول به برگزاری کلاس‌های آموزشی در خصوص جلوگیری از تالیف غیرمجاز دام در استان اشاره و یادآور شد: از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از ۲۰ کلاس آموزشی در خصوص تالیف غیرمجاز دام به بهره‌برداران شهرستان‌های استان قزوین آموزش داده شده است.

استان قزوین دارای ۸۵۳ هزار و ۴۸۵ هکتار مرتع، ۲۹ هزار و ۱۵۰ هکتار بیابان و ۲۸ هزار و ۱۵۷هکتار جنگل است که مجموع آنها اراضی ملی استان را تشکیل می‌دهند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.