این سندروم در افراد دیابتی رایج‌تر است

سازمان کنترل و پیشگیری از بیماری‌ ها تخمین زده است که تقریبا هشت و نیم میلیون نفر از مردم در کشورهای بزرگ دیابت دارند اما آن را تشخیص نداده‌ اند و در نتیجه به دنبال درمان نیستند.

لینک کوتاه کپی شد

جی پلاس، اگر این علامت را در دستان خود احساس کنید، خطر دیابت شما افزایش می یابد. امروزه بیش از ۱۱ درصد جمعیت در کشور های بزرگ به دیابت مبتلا هستند و همین موضوع در مورد سایرِ کشور های دیگر هم وجود دارد. سازمان کنترل و پیشگیری از بیماری‌ ها تخمین زده است که تقریبا هشت و نیم میلیون نفر از مردم در کشورهای بزرگ دیابت دارند اما آن را تشخیص نداده‌ اند و در نتیجه به دنبال درمان نیستند.

مشرق نوشت؛ وضعیت زمانی بدتر می شود که افراد متوجه می شوند؛ علائم دیابت تشدید شده و دیر این مسئله را تشخیص داده‌اند. به خاطر همین بسیار مهم است که نوع دیابت را بشناسیم و آنها را در خودمان بررسی کنیم تا هر چه سریع تر اقدام موثر را در پیش بگیریم.

ارتباط سندروم تونل کارپال با دیابت

اگر متوجه سندروم تونل کارپال در دستان تان شدید، این می تواند با دیابت مرتبط باشد. این سندروم باعث احساس درد هنگام لمس کردن یا مشکل در دست یا کار کردن با موس یا کامپیوتر در مدت زمان طولانی می شود و مشکلات مفصلی و ماهیچه ای را به وجود می آورد و باعث می شود که درد شدیدی از عصب دست در ناحیه مچ به وجود بیاید و عصب های دیگر را هم درگیر می‌ کند.

یکی از پنج شاخه های عصبی در این ناحیه دچار مشکل می شود که ممکن است شانه ها و بازوها هم درگیر شوند. دانشمندان به این نتیجه رسیده اند که این سندروم می تواند با دیابت هم مرتبط باشد؛ البته علت آن هنوز مشخص نیست اما دیابت باعث افزایش سطح گلوکز می‌ شود که تاندون‌ های تونل کارپال را دچار مشکل می کند، آنها را ملتهب می کند، قند اضافه را داخل آنها به وجود می آورد و همین ممکن است باعث ایجاد این سندروم شود.

این سندروم در افراد دیابتی رایج‌تر است

همانطور که گفتیم این سندروم باعث ایجاد دیابت نمی شود اما افرادی که دیابت دارند، بیشتر به آن مبتلا می گردند. به خاطر همین گفتیم که اگر این علامت را داشتید، باید وضعیت دیابت را هم در خودتان بررسی کنید، زیرا معمولاً در کنار هم اتفاق می‌ افتد و تعداد افرادی که دیابت دارند و به این سندروم مبتلا شده‌اند، نسبت به افرادی که دیابت ندارند و این سندروم را دارند، بیشتر است. در واقع دیابت می تواند یک عامل محرک برای ایجاد این سندروم باشد.

علائم سندروم تونل کارپال را بشناسید

زمانی که این عصب‌ ها تحت فشار قرار می‌ گیرند و این سندروم به وجود می آید، شما متوجه درد، گردش خون ضعیف و کاهش قدرت دستان تان می شوید؛ حتی ممکن است احساس سوزن سوزن شدن را در دست و انگشتان خود داشته باشید. احساس سوزش در انگشت اشاره، شست و درد یا بی حسی هنگام شب، بدتر می شود. هیچ استراتژی مشخصی برای جلوگیری از این سندروم وجود ندارد اما شما می توانید با کاهش فشار روی دستان و مچ دست این وضعیت را بهبود ببخشید.

اگر بعد از مدتی علایم بهبود پیدا نکردند، احتمالاً پزشک برای تان تزریقات کورتیکواستروئید، مصرف بعضی از دارو ها، جراحی یا ورزش هایی را تجویز می کند.

 

علل مهم دیگر

ممکن است علت‌ های زمینه ای دیگری وجود داشته باشد. طبق اطلاعات؛ وجود علت‌ های زمینه‌ ای مختلف می‌ تواند باعث ایجاد چنین سندرومی شود که دیابت نوع دو هم یکی از آن هاست و در واقع ممکن است فرد به خاطر حرکات تکراری و پشت سر هم و مداوم دچار مشکل شود و بیماری هایی مانند پوکی استخوان، روماتیسم، مشکلات هورمونی، تغییرات متابولیک مانند بارداری، قاعدگی و مشکلات تیروئید این وضعیت را به وجود بیاورد؛ پس باید حواستان باشد که به علت های زمینه ای دیگر هم دقت کنید.

 

دیدگاه تان را بنویسید