فرزانه فرجیان روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بالا بودن سرانه مصرف خودسرانه دارو در سیستان و بلوچستان از دلایل بروز مقاومت دارویی و آنتی بیوتیک هاست.
وی افزود: مصرف نامناسب و غیر منطقی داروهای ضد میکروبی، شرایط مناسبی را برای ایجاد میکروب های مقاوم به دارو و گسترش و باقی ماندن آنها فراهم می کند.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان گفت: عفونت هایی که به علت میکروارگانیسم های مقاوم ایجاد می شوند به درمان های معمول پاسخ نمی دهند و این امر منجر به بروز عوارض و افزایش هزینه بستری می شود.
وی کامل نکردن دوره درمان و مصرف خودسرانه دارو توسط بیمار، فروش آنتی بیوتیک بدون نسخه در داروخانه ها، تجویز غیر منطقی آنتی بیوتیک ها توسط برخی از پزشکان را از دلایل بروز مقاومت دارویی بویژه آنتی بیوتیک ها در استان ذکر کرد.
فرجیان تصریح کرد: لازمه کاهش مقاومت میکروبی و آنتی بیوتیکی فرهنگ سازی، آموزش به شهروندان و جلب مشارکت آنان است.
وی افزود: با مشارکت خوب مردم شاهد سیر نزولی مصرف خودسرانه دارو در سیستان و بلوچستان هستیم و امیدواریم همچنان با مشارکت خوب مردم شاهد مصرف استاندارد دارو برابر با شاخص های کشوری باشیم.
به گزارش ایرنا سیستان و بلوچستان در حوزه بهداشت و درمان به سه بخش تقسیم شده که شهرستان های شمالی شامل زابل، هیرمند، زهک، هامون و نیمروز زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی زابل و شهرستان های زاهدان، میرجاوه، خاش، سراوان و سیب و سوران زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی زاهدان و شهرستان های ایرانشهر، سرباز، نیکشهر، دلگان، فنوج و قصرقند، مهرستان، چابهار و کنارک زیر پوشش دانشکده علوم پزشکی ایرانشهر قرار دارند.
7316**3213
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.