مهدی سنایی، سفیر پیشین جمهوری اسلامی ایران در مسکو طی یادداشتی تاکید کرد: نام خلیج فارس در ادبیات سیاسی و رسانه ای روسیه چندان قطعی و پذیرفته بوده است که د "سند امنیت دسته جمعی روسیه برای منطقه" که در سال ۱۳۹۸ ارائه شد و یک طرف اصلی آن کشورهای عرب همسایه ما در منطقه هستند نیز بارها از عنوان خلیج فارس استفاده شده است.

به گزارش جماران؛ مهدی سنایی، سفیر پیشین جمهوری اسلامی ایران در مسکو، در یادداشتی نوشت:

نظر به سوال مکرر از جانب برخی دوستان و کارشناسان محترم، و با وجود اینکه مدت زیادی است حضوری در فضای رسانه ندارم، یادآور می شود؛ طی سال های ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۸ که در ماموریت مسکو بودم هیچ گاه شاهد استفاده مقامات مختلف کشور روسیه از عنوانی غیر از "خلیج فارس" نبودیم.

دو بار از عبارت الخلیج العربی توسط سایت عربی رسانه "راشیا تودی" استفاده شد، که هر دوبار (یکبار از طریق و خارجه روسیه و یکبار مستقیم از راشیا تودی) پیگیری کردیم تا اینکه در سایت اصلاح نمودند. البته در توضیح  هم گفتند این اتفاق تحت تاثیر حضور  کارمندان محلی عرب راشیا تودی رخ داده است.

 

90

 

نام خلیج فارس در ادبیات سیاسی و رسانه ای روسیه چندان قطعی و پذیرفته بوده است که در  "سند امنیت دسته جمعی روسیه برای منطقه" که در سال ۱۳۹۸ ارائه شد و یک طرف اصلی آن کشورهای عرب همسایه ما در منطقه هستند نیز بارها از عنوان خلیج فارس استفاده شده است. در طول آن سال ها، هرگز بیانیه مشترکی از سوی امارات یا کشورهای عربی و روسیه نیز در مورد جزایر ایرانی صادر نشد اما در گزارش ها دیدم که در سال ۱۳۸۶ بیانیه ای بوده است.

بنا براین، آنچه شاهد آن بودیم، در مجموع اتفاق جدیدی است که خوب است جدی گرفته شود و مورد آسیب شناسی قرار گیرد.

با احترام

مهدی سنایی

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
2 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.