نهمین دوره مجمع تشخیص مصلحت نظام با حضور «سید ابراهیم رییسی» رییس‌جمهور، «محمدباقر قالیباف» رییس مجلس شورای اسلامی و «حجت‌الاسلام محمدی گلپایگانی» رئیس دفتر رهبر معظم انقلاب به ریاست «صادق آملی لاریجانی» برگزار شد

به گزارش جماران؛ سید ابراهیم رئیسی بعد از ظهر امروز سه‌شنبه در مراسم آغاز نهمین دوره مجمع تشخیص مصلحت نظام، ضمن تسلیت و تعزیت شهادت امام حسن عسکری (ع)، از حسن اعتماد رهبر معظم انقلاب به خود و اعضای این دوره مجمع تشخیص مصلحت نظام قدردانی و اظهار امیدواری کرد که بتوانند در جهت اجرای منویات ایشان گام‌هایی بردارند که باعث تفاوت وضعیت و شرایط مجمع با ادوار گذشته باشد.

رئیس جمهور با اشاره به تشریح دقیق وظایف مجمع در حکم صادره از طرف رهبری افزود: مجمع به عنوان هیأت عالی مستشاری مقام معظم رهبری، باید چنانکه در حکم صادره از سوی ایشان مورد تاکید قرار گرفته به حقایق کشور احاطه داشته باشد چرا که احاطه به حقایق باعث می‌شود که تشخیص مصلحت و ارائه نظر مشورتی به ایشان از اتقانی برخوردار شود که برای کشور بسیار مهم است.

رئیسی با تاکید بر اینکه ضرورت متقن بودن نظرات مجمع تشخیص مصلحت، مسئولیت خطیری را متوجه مجمع در تشخیص این مصالح می‌کند، اظهار داشت: نظارت بر اجرای سیاست‌های ابلاغی به عنوان دیگر وظیفه مجمع تشخیص مصلحت امر بسیار مهمی است، چرا که در جایگاه امامت فقط بحث ارایه طریق نیست، بلکه امام مسلمین هم ارایه طریق می‌کند و هم ایصال علی المطلوب است.

رئیس جمهور با بیان اینکه امت به معنای جامعهِ دارای مقصد و برخوردار از هدف، در خود ۴ عنصر حرکت، پویایی، هدف‌دار بودن و امامت را دارد، تصریح کرد: امام، امت را با بهره گرفتن از ظرفیت‌های درون امت به مقاصد والا می‌رساند و امروز اهداف مهم این مقاصد والا به عنوان محورهایی بسیار کلیدی و اساسی در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی تبیین شده است.

رئیسی استقلال، آزادی، توجه به سبک زندگی اسلامی، توجه به عدالت، علم و فناوری را محورها و فصول اساسی بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی برشمرد و خاطرنشان کرد: در این بیانیه هم وضع موجود خوب ترسیم شده و هم اهداف بلند پیش‌رو به دقت تبیین شده است. لذا جهت‌گیری اصلی سیاست‌های کلی نظام در بخش‌های اجرایی، تقنینی، قضایی و دیگر بخش‌ها باید بر محورهای این بیانیه استوار شود.

رئیس جمهور با بیان اینکه نظارت بر اجرای سیاست‌های کلی نظام نیز بسیار اهمیت دارد، گفت: در حکم رهبر معظم انقلاب اسلامی برای دوره جدید فعالیت مجمع تشخیص مصلحت نظام که از سوی حضرت حجت‌الاسلام والمسلمین آقای محمدی گلپایگانی قرائت شد، دو جا بر نظارت بر اجرای سیاست‌های نظام تاکید شده است.

رئیسی با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب در حکم خود اجازه تجدیدنظر در موارد لازم را به اعضای مجمع داده‌اند، افزود: ایشان بر ضرورت اجرای کامل سیاست‌های کلی نظام در همه سطوح کشور تاکید کرده‌اند و یکی دیگر از موارد مورد تاکید ایشان تنقیح این سیاست‌ها است.

رئیس جمهور با تاکید بر ضرورت بهره‌گیری از نظرات مراکز علمی و دانشگاهی و نخبگانی کشور در مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار داشت: هر چه هم اعضای محترم و فرهیخته مجمع از دانش بهره‌مند باشند، باز نیازمند بروز کردن دانسته‌های خود و بهره گرفتن از نظرات کارشناسان و نخبگان در تدوین سیاست‌های کلی نظام و نیز کمک به حل مسائلی که میان مجلس و شورای نگهبان پیش می‌آید، هستند.

رئیسی با اشاره به اینکه به عنوان مسئول دستگاه اجرایی کشور همواره بر اداره کشور بر مدار قانون تاکید داشته است، تصریح کرد: همواره تاکید کرده‌ام که هم در اداره کشور و هم در امر قانونگذاری و هم در دیگر بخش‌ها، اقدامات باید منطبق بر سیاست‌های کلی مصوب و اسناد بالادستی باشد.

رئیس جمهور اسناد بالادستی و سیاست‌های کلی مصوب را در حکم شاخص‌هایی برای اندازه‌گیری و تشخیص کارآمدی دستگاه‌ها دانست و خاطرنشان کرد: در این جهت نکات مهمی در حکم مقام معظم رهبری آمده است و ما هم خودمان را در این زمینه کاملا مقید می‌دانیم و همه اقدامات دولت از جمله تدوین سیاست‌های برنامه هفتم و دستورالعمل‌های اجرایی آن کاملاً منطبق بر سیاست‌های اعلامی از طرف معظم له خواهد بود.

رئیسی اضافه کرد: عمل به اسناد بالادستی می‌تواند کشور را به سوی اهداف مهم خود سوق دهد و این اطمینان را برای مقام معظم رهبری حاصل کند که مجموعه نظام یک آهنگ دارد و آن اجرای سیاست‌های مصوب و ابلاغی به شکلی است که این آهنگ واحد کاملاً در کشور برای همه قابل رصدکردن باشد و دستگاه‌ها بدانند در کجا قرار دارند و به کجا حرکت می‌کنند.

رئیس جمهور با بیان اینکه دستگاه اجرایی آمادگی همکاری کامل با مجمع تشخیص و به ویژه بخش نظارتی آن را دارد تا بتواند نقش ایصال به مطلوب را ایفا کند، گفت: امیدوارم خداوند متعال به همه ما توفیق شناخت و انجام وظایف را مرحمت کند.

رئیسی در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: امروز بابت حضور رهبری حکیم و فرزانه در راس نظام سر بر آستان ربوی می‌ساییم که حقیقتاً سخن و کلام او امام الکلام و فصل‌الخطاب است. واقعاً هدایت‌های حکیمانه ایشان در روز گذشته، همه ناآرامی‌ها و مشکلات کشور و آن مسائلی که مردم و مسئولین را رنج می‌داد، خاتمه بخشید.

رئیس جمهور این وضعیت را برای دولت و مسئولین امر در بخش‌های مختلف مسئولیت‌آور توصیف و تصریح کرد: مسئولیت همه ما این است که در جهت افزایش امید و اعتماد مردم به کارآمدی دستگاه‌های اداری و نظام اداره کشور تلاش کنیم و این مسئله در گرو کار و تلاش مداوم و شبانه‌روزی است. کار و تلاش مداوم می‌تواند دشمن را ناامید و امید مردم را به عنوان سرمایه‌های گرانقدر انقلاب روز به روز افزون کند.

 

قالیباف: مجمع تشخیص نیازمند رویکرد جدید، تحرک بیشتر و سازوکار به دور از سلایق است

محمدباقر قالیباف در مراسم افتتاحیه نهمین دوره مجمع تشخیص مصلحت نظام با تشکر از رهبری برای اعتماد به اعضای دوره جدید مجمع تشخیص مصلحت نظام، گفت: در ابتدا شهادت امام حسن عسکری (ع) را به همه محبان اهل بیت، یکایک شما و ملت عزیز عرض تسلیت و تعزیت دارم و پیشاپیش آغاز امامت حضرت ولی عصر(عج) را به آحاد مسلمانان، شیعیان آن حضرت، عدالت خواهان و عدالت جویان جهان عرض تبریک و تهنیت دارم.

وی با بیان اینکه به سهم خود از همه عزیزانی که در پنج سال گذشته در دوره هشتم مجمع تلاش و مجاهدت کردند، خسته نباشید، می‌گویم، اظهار داشت: از همین‌جا برای عزیزانی که امروز در جوار رحمت الهی هستند آرزوی مغفرت و آمرزش دارم و آغاز دور جدید را به همه عزیزان تبریک و تهنیت می‌گویم به ویژه عزیزانی که در این دوره به مجمع ملحق شدند، به سهم خود از مقام معظم رهبری برای اعتماد مجددی که به ما داشتند و توفیق خدمت را مجدد برای ما در این مجموعه فراهم کردند، تشکر می‌کنم.

به گفته رئیس مجلس شورای اسلامی، امروز مشخص و روشن است که انقلاب اسلامی و ایران عزیز ما بیش از هر زمان دیگری با قدرت و قوت در جهان می‌درخشد. امروز بر این باورم که دشمنان ما بهتر از خود ما این قدرت و عظمت را درک کردند و می دانند جایگاه انقلاب اسلامی و ایران عزیز کجا است.

قالیباف با بیان اینکه امروز ما انفعال و بازدارندگی در دشمنان کودک‌کش، مستکبر و ظالمی که در دنیا و در رأس آن آمریکا و رژیم صهیونیستی هستند، تصریح کرد: عظمت نظام مبتنی بر مکتب قرآن و اهل بیت را دیده‌ایم، جایگاه نظریه سیاسی حضرت امام(ره) این مرد بزرگ الهی که جز برای خدا کلامی نگفت و جز در راه خدا گامی برنداشت را لمس کردیم و ملتی که لحظه‌ای از مجاهدت، جان‌فشانی، جهاد و تلاش دریغ نکردند را می‌بینم؛ امروز بعد از ۴۰ سال این عظمت و این افتخار و قدرت را می‌بینیم.

وی با بیان اینکه آخرین تلاش دشمن را در فتنه اخیر دیدیم که این انقلاب و ایران عزیز را از میان بردارند اما هر روز بقا و قدرت نظام افزایش پیدا می‌کند، خاطرنشان کرد: امروز دشمن درجنگ شناختی و اقتصادی با تمام ابزارهایی که دارد برای نشان دادن ضعف و نارآمدی چنین نظامی در اداره کشور را به کار گرفته تا بین امام و امت فاصله بیاندازد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: امروز در آغاز دوره جدید مجمع تشخیص مصلحت نظام که مصادف با تنظیم برنامه پنج ساله هفتم، فعالیت دولت مردمی و انقلابی و مجلس انقلابی در گام دوم انقلاب است، مبتنی بر رهنمودهای مقام معظم رهبری همه بسترها برای تحول فراهم شده و ما باید دست به دست هیم تا تحولی در حکمرانی خودمان برای اداره بهتر کشور ایجاد کنیم.

قالیباف با بیان اینکه اگر می‌خواهیم بر این جنگ شناختی غلبه پیدا کنیم ابتدا باید تعارض‌ها، برداشت‌ها و درک‌های متفاوت در بخش حکمرانی را اصلاح کنیم، چرا که دشمن بر بستر ناکارآمدی سوار می‌شود و این مشکلات را فراهم می‌کند، ابراز داشت: امروز مجمع تشخیص مصلحت در دوره نهم خود با توجه به سیاست‌ها و تأکیدات مقام معظم رهبری در نوع پیگیری و اولویت بندی سیاست‌ها و شورای عالی نظارت برای تحقق این سیاست‌ها نیازمند رویکرد جدید، تحرک بیشتر، ساز و کار مناسب‌تر به دور از سلایق است.

وی افزود: امروز باید مجموعه‌هایی که در قانون و تجربه ثابت کردند نهادهای ضروری برای حکمرانی دقیق هستند از جمله تشخیص مصلحت، شورای نگهبان، هر سه قوه، شورای عالی انقلاب فرهنگی، شورای عالی فضای مجازی باید به این سمتی حرکت کنند که به درک مشترکی نسبت به مسائل کشور برسیم. اگر برداشت واحدی پیدا نکنیم، فهم و درک مشترکی پیدا نکنیم بعید می‌دانم بتوانیم هم افزایی ایجاد کنیم ولو اینکه با هم هماهنگ باشیم.

رئیس مجلس با بیان اینکه البته درک و فهم مشترک در این موضوعات هم به تنهایی مشکلات ما را حل و فصل نمی‌کند، عنوان کرد: در گام دوم نیازمند آن هستیم که اولویت‌های مشترکی هم داشته باشیم تا بفهمیم امروز در این همه چالشی که وجود دارد اولویت کجاست است.

قالیباف با بیان اینکه ما نمی‌توانیم تعداد زیادی اولویت مشخص کنیم، یادآور شد: حتی امروز شرایط ما در حوزه مشکلات و تحقق آنها مخصوصاً در حوزه بحث اقتصادی نیازمند آن هستیم که نهادهایی که نامبردم در روش اجرا با هم به توافق برسیم و کمک کنیم این اتفاق بیافتد، البته بار اصلی آن بر دوش دولت است. باید شرایط را به گونه‌ای فراهم کنیم که مدیران ما در بخش اجرا، مدیرانی که هم امین و قوی هستند، با درک و اولویت مشترک و روش اجرای مشترک با شجاعت تصمیم بگیرند و مشکلات را در کشور حل کنند.

وی اظهار داشت: مطمئن هستم اگر اینگونه عمل کنیم و کارها را با اخلاص انجام دهیم و با این درایت و پختگی به حول قوه الهی شامل «من حیث لا یحتسب» می‌شویم. هیچ شکی ندارم که اگر این گونه عمل کنیم، می‌توانیم در برنامه پنج ساله هفتم بر مشکلات به خصوص در حوزه بحث اقتصادی فائق بیاییم، امروز واقعاً مردم نجیب و شریف ایران همه سختی‌ها را تحمل می‌کنند، در همین توطئه و فتنه‌ای اخیر دیدیم مردم چگونه به صحنه آمدند.

رئیس مجلس گفت: باید به گونه‌ای عمل کنیم که شرمنده مردم نباشیم و به گونه‌ای عمل کنیم که در پایان دوره، حضرت آقا نفرمایند که کارهای دوره قبل هم هنوز مانده است بلکه به گونه‌ای باشد که رضایت مردم و رضایت مقام معظم رهبری که به تبع رضایت آنها نشانی از رضایت خداوند تبارک و تعالی است شامل یکایک و همه خدمتگزاران در نهادهای تصمیم گیری اصلی و اجرای اصلی تحقق یابد، چرا که امید مردم بعد از خدا به اینجاست.

لازم به ذکر است مراسم افتتاحیه نهمین دوره مجمع تشخیص مصلحت نظام بعد از ظهر روز سه شنبه ۱۲ مهر ماه ۱۴۰۱ با حضور اعضای جدید و به ریاست صادق آملی لاریجانی رئیس مجمع در ساختمان مجلس قدیم برگزار شد. 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.