امام خمینی حضرت صدیقه طاهره (س) را بهترین مقتدی برای زنان و مردان مسلمان میداند که با تهذیب نفس و خود سازی به جایگاه بلند انسانی برسند، از این رو میفرماید: کوشش‌ کنید در تهذیب‌ اخلاق و در وادار کردن دوستانتان به تهذیب اخلاق. کوشش کنید که در مقابل آن جنایاتی که بر شما وارد شد عکس العمل نشان بدهید، در حفظ همه حیثیاتی که حیثیت بزرگ زن است، آن طوری که زن فرید، حضرت زهرا سلام اللَّه علیها- بود. همه باید به او اقتدا کنید و کنیم و همه باید دستورمان را از اسلام به وسیله او و فرزندان او بگیریم، و همان طوری که او بوده است، باشید.

پایگاه خبری جماران: فاطمه زهرا(س) دختر گرامی پیامبر خدا حضرت محمدبن عبدالله(ص) و خدیجه کبری(س) و یکی از پنح تن آل عبا است. وی همسر امیرمؤمنان علی(ع) و مادر حسنین و زینبین است. در ماههای پایانی عمر حضرت زهرا(س) به خاطر حوادث ناگواری که برای ایشان و حضرت علی(ع) بوجود آمد، هیچکس ایشان را خندان ندید. رحلت پیامبر اسلام، ماجرای سقیفه، غصب خلافت و فدک و ... مهمترین وقایع این ایام به شمار می آید.

فاطمه زهرا(س) دختر گرامی پیامبر خدا حضرت محمدبن عبدالله(ص) و خدیجه کبری(س) و یکی از پنح تن آل عبا است. وی همسر امیرمؤمنان علی(ع) و مادر حسنین و زینبین است.

القاب مشهور حضرت، صدیقه، محدثه، طاهره، زهرا، بتول و سیده نساء العالمین، و کنیه ایشان أُمّ ابیها است. روز شهادت فاطمه زهرا(س) بنابر مشهور سوم جمادی الثانی است، گرچه در این زمینه اختلاف نظرهایی وجود دارد.

در ماههای پایانی عمر حضرت زهرا(س) به خاطر حوادث ناگواری که برای ایشان و حضرت علی(ع) بوجود آمد، هیچکس ایشان را خندان ندید. رحلت پیامبر اسلام، ماجرای سقیفه، غصب خلافت و فدک و ... مهمترین وقایع این ایام به شمار می آید.

امام خمینی(س) بدین مناسبت در سال 1364 سخنان نسبتاً مبسوطی را بیان داشته است، ایشان میفرماید:

من‌ راجع‌ به‌ حضرت‌ صدیقه‌- سلام اللَّه علیها- خودم را قاصر می‌دانم که ذکری بکنم، فقط اکتفا می‌کنم به یک روایت که در کافی شریفه است و با سند معتبر نقل شده است و آن روایت این است که حضرت صادق- سلام اللَّه علیه- می‌فرماید: فاطمه- سلام اللَّه علیها بعد از پدرش 75 روز زنده بودند در این دنیا، بودند و حزن و شدت برایشان غلبه داشت و جبرئیل امین می‌آمد خدمت ایشان و به ایشان تعزیت‌ عرض می‌کرد و مسائلی از آینده نقل می‌کرد. ظاهر روایت این است که در این 75 روز مراوده‌ای‌ بوده است؛ یعنی، رفت و آمد جبرئیل زیاد بوده است و گمان ندارم که غیر از طبقه اول از انبیای عظام‌ درباره کسی این طور وارد شده باشد که در ظرف 75 روز جبرئیل امین رفت و آمد داشته است و مسائل را در آتیه‌ای که واقع می‌شده است، مسائل را ذکر کرده است و آنچه که به ذریه او می‌رسیده است در آتیه، ذکر کرده است و حضرت امیر هم آنها را نوشته است، کاتب وحی بوده است حضرت امیر، همان طوری که کاتب وحی رسول خدا بوده است- و البته آن وحی به معنای آوردن احکام، تمام شد به رفتن رسول اکرم- کاتب وحی حضرت صدیقه در این 75 روز بوده است..............حتی درباره ائمه هم من ندیده‌ام که وارد شده باشد این طور که جبرئیل بر آنها نازل شده باشد، فقط این است که برای حضرت زهرا- سلام اللَّه علیها- ست آنکه من دیده‌ام جبرئیل به طور مکرر در این 75 روز وارد می‌شده و مسائل آتیه‌ای که بر ذریه او می‌گذشته است، آن مسائل را می‌گفته است و حضرت امیر هم ثبت می‌کرده است. و شاید یکی از مسائلی که گفته است، راجع به مسائلی است که در عهد ذریه بلندپایه او حضرت صاحب- سلام اللَّه علیه- است، برای او ذکر کرده است که مسائل ایران جزو آن مسائل باشد، ما نمی‌دانیم، ممکن است. در هر صورت من این شرافت و فضیلت را از همه فضایلی که برای حضرت زهرا ذکر کرده‌اند- با اینکه آنها هم فضایل بزرگی است- این فضیلت را من بالاتر از همه می‌دانم که برای غیر انبیا- علیهم السلام- آن هم نه همه انبیا، برای طبقه بالای انبیا- علیهم السلام- و بعض از اولیایی که در رتبه آنها هست، برای کس دیگر حاصل نشده. و با این تعبیری که مراوده داشته است جبرئیل در این هفتاد و چند روز، برای هیچ کس تا کنون واقع نشده و این از فضایلی است که از مختصات حضرت صدیقه- سلام اللَّه علیها- است. (صحیفه امام، ج 20، ص 4،5 و6)

فاطمه زهرا(س) بنابر فرمایش پیامبر اکرم(ص) یکی از چهار بانویی است که به کمال رسیده است و پیامبر(ص) وی را پاره تن خود خوانده: ألا انّ فاطمه بضعه منّی فمن اذاها فقد آذانی و من سرّها فقد سرّنی.(امالی صدوق، ص 104) و احترام خاص برای حضرت قائل بوده است.

حضرت زهرا(س) در مدت 9 سالی که در خانه علی(ع) بود سخاوت، ساده زیستی، صفا و صمیمیت و فرزندداری شایسته را به ارمغان آورد و فرزندانی همچون حسین و زینب را تربیت کرد.امام خمینی درباره وضعیت زندگی حضرت زهرا و امیر مؤمنان(ع) چه در دورانی که حضرت زهرا(س) زنده بود و چه در زمان حکومت حضرت امیر(ع) میفرماید:

این‌ حکومت‌ یک‌ حکومتی‌ است‌ که می‌تواند حاکم بگوید که ما با دیگران برادر هستیم، ما همه هستیم، همه با همیم؛ با اینکه وضعش کمتر از دیگران است. یک پوستی داشتند که شب زیر خودش و عیالش حضرت زهرا، می‌انداختند می‌خوابیدند روی آن، روز همین پوست را یک قدری علف می‌ریختند برای شترشان. این زندگی بود. (صحیفه امام، ج 9، ص 517)

در جایی دیگر میفرماید:

این یک حاکمی [است‌] که سیر حکومتش از حجاز تا مصر و ترکیه و همه این جاها تحت فرمانش بوده، و آن وضع زندگی‌اش که یک پوستی- به حسب نقل- داشتند، خودشان و حضرت زهرا- سلام اللَّه علیها- شب این را زیرشان می‌انداختند رویش می‌خوابیدند،- فردا هم- روز هم علوفه را می‌ریختند برای شترشان. این وضع حاکم و سردارهایی که در همان وقت سردار یک‌ سپاهی‌ بودند. (همان، ج 11، ص 390)

این حضرت زهرا (س) و پدر گرامی اش محمد بن عبدالله(ص) است که میتوانند الگوی زنان و حاکمان اسلامی باشند و آنگاه که به این جایگاه رسیدیم، به تعبیر امام خمینی، مملکت اسلامی شده است:

وقتی [مملکت] اسلامی میشود که مرد و زن اسلامی بشوند، همه افراد اسلامی باشند. الگو حضرت زهرا ـ سلام الله علیها ـ است. الگو پیغمیر اسلام است. (همان، ج 7، ص 533)

امام خمینی حضرت صدیقه طاهره(س) را بهترین مقتدی برای زنان و مردان مسلمان میداند که با تهذیب نفس و خود سازی به جایگاه بلند انسانی  برسند، از این رو میفرماید:

کوشش‌ کنید در تهذیب‌ اخلاق و در وادار کردن دوستانتان به تهذیب اخلاق. کوشش کنید که در مقابل آن جنایاتی که بر شما وارد شد عکس العمل نشان بدهید، در حفظ همه حیثیاتی که حیثیت بزرگ زن است، آن طوری که زن فرید، حضرت زهرا سلام اللَّه علیها- بود. همه باید به او اقتدا کنید و کنیم و همه باید دستورمان را از اسلام به وسیله او و فرزندان او بگیریم، و همان طوری که او بوده است، باشید. (همان، ج 19، ص 184)

برگزاری مراسم فاطمیه زمینه ای است برای فاطمی بودن و فاطمی شدن، چنانکه حضرت زهرا(س) بهترین الگو و مقتدا در همه زمینه های زندگی است، پیروان آن حضرت نیز سزاوار است تا بر این قلة رفیع بشریت بنگرند و او را الگوی خویش قرار دهند و برگزاری این مراسم با شکوه مقدمه ای برای خودسازی و علوی و فاطمی و نبوی شدن باشد، انشاالله.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
2 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.