سرهنگ علیرضا ابوطالبی روز سه‌شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود:  ۶ ماه نخست امسال، ۱۷ مورد آتش سوزی در عرصه‌های مرتعی و جنگلی استان سمنان رخ داد که بیشترین تعداد آتش‌سوزی مربوط به عرصه‌های منابع طبیعی شهرستان مهدیشهر بوده است.

وی اظهار داشت: از ابتدا تا پایان شهریور ۹۸، هشت مورد از آتش سوزی‌ها در مهدیشهر، ۶ مورد در شاهرود، یک مورد در سرخه و ۲ مورد در دامغان به وقوع پیوسته است.

وی ادامه داد: از مجموع ۱۷ آتش سوزی رخ داده نیمه نخست امسال در عرصه‌های منابع طبیعی استان سمنان، یک مورد مربوط به جنگل ابر شاهرود و بقیه عرصه‌های مرتعی بوده است.

ابوطالبی تصریح کرد: سال گذشته ۱۴ مورد آتش سوزی در عرصه‌های منابع طبیعی استان رخ داد که هشت فقره آتش سوزی در جنگل‌ها و ۱۱ فقره در مراتع استان بوده است.

وی با بیان اینکه بارش‌های ابتدای امسال موجب رویش گیاهان و ایجاد پوشش گیاهی مناسب و متراکم در عرصه‌های منابع طبیعی استان سمنان شده است، تصریح کرد: گرمای هوا و خشک شدن گیاهان و شروع ریزش برگ درختان در پاییز احتمال وقوع آتش سوزی در عرصه‌های منابع طبیعی را افزایش داده و خطر آتش سوزی در عرصه های مرتعی به ویژه در مهدیشهر بیشتر است.

فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان با بیان اینکه عامل ۹۵ درصد آتش سوزی در عرصه‌های منابع طبیعی سهل انگاری عامل انسانی است گفت: شهروندان برای جلوگیری از وقوع آتش سوزی در عرصه های منابع طبیعی از انداختن ته سیگار روشن و بطری های شفاف یا شیشه ای در طبیعت پرهیز کنند و همچنین پیش از ترک طبیعت از خاموش شدن آتش مطمئن شوند.

از ۹.۷ میلیون هکتار وسعت استان سمنان، ۵۵ درصد را نواحی بیابانی و خشک، ۳۸.۵ درصد را مراتع، ۲ درصد را اراضی کشاورزی و ۳.۶ درصد را هم جنگل تشکیل می دهد.
از مجموع مناطق جنگلی در استان سمنان، ۵۸ هزار هکتار جنگل های هیرکانی و پهن برگ شامل جنگل ابر و جنگل رودبارک، ۱۵۰ هزار هکتار جنگل سوزنی برگ و ۱۴۴ هزار هکتار جنگل کویری و بیابانی است.

۷۳۴۲/۷۴۰۸

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.