شهرام طهماسبی روز سه‌شنبه در همایش نقش و اهمیت صنعت بیمه در توسعه اقتصادی و اجتماعی، افزود: بیمه، کاراترین ابزاری است که از طرفی، مدیریت ریسک و آرامش شهروندان و از طرف دیگر، رفاه اجتماعی را  تامین می‌کند.
وی با بیان اینکه امروز به شدت با مشکل تامین منابع مواجه هستیم، اظهار داشت: بیمه باید زمینه افزایش سرمایه‌گذاری اقتصادی شود زیرا توسعه و گسترش بیمه موجب ایجاد زمینه‌ها در رونق اقتصادی شده و روند توسعه کشور نیز تسهیل می‌شود.
طهماسبی، کار اصلی بیمه‌ها را خلق ارزش برای مشتری خواند و گفت: افراد متعدد با انگیزه‌های مختلف از جمله بیمه درمان، اموال، مسئولیت و عمر به بیمه‌ها مراجعه می‌کنند که بیمه‌گران باید به صورت حرفه‌ای بتوانند نیازهای افراد را احصا کرده و تبدیل به خواسته کنند تا در نهایت منجر به صدور بیمه‌نامه شود.
رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان زنجان تصریح کرد: افزایش ضریب نفوذ بیمه، یکی از مسائلی است که می‌تواند آسیب‌های اجتماعی را کنترل کند.
وی افزود: افزایش ضریب نفوذ بیمه، نیازمند فرهنگ‌سازی، استانداردسازی و داشتن اصول و اخلاق حرفه‌ای است.
طهماسبی گفت: صنعت بیمه کشور در چند حوزه، مشکل دارد که باید بر روی آن‌ها تمرکز داشته باشد.
وی با بیان اینکه ریسک‌های جدی در صنعت بیمه کشور وجود دارد، افزود: ریسک در حوزه مرتبط با فروش محصولات بیمه‌ای و نحوه سرمایه‌گذاری‌ها، ریسک جریان مالی، حق بیمه دریافتی و متناسب‌سازی با خسارت‌های پرداختی، ریسک شبکه فروش و مخاطرات آن و ریسک در ارتباط با کیفیت ارائه خدمات و نگهداشت مشتری در بازار از جمله این چالش‌ها است.
رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان زنجان گفت: ایران، یک درصد جمعیت دنیا را دارد اما سهم ایران از کیک اقتصادی دنیا پایین است.
وی افزود: سهم ایران از تولید ناخالص ملی (GDP) دنیا ۰.۵ درصد و از تولید بیمه ۰.۲۱ درصد است که سهم پایینی بوده است.
طهماسبی اظهار داشت: ۴۵ درصد از سهم بیمه کشور در بیمه ایران (دولتی) و ۵۵ درصد در بیمه‌های غیردولتی قرار دارد که متناسب نیست.
وی با بیان اینکه شبکه فروش بیمه کشور در مجموع ۶۴ هزار نیرو دارد، خاطرنشان کرد: ۳۵ هزار نماینده عمومی بیمه، ۲۸ هزار نماینده تخصصی بیمه عمر و ۸۰۰ کارگزاری که برای توسعه و گسترش و افزایش ضریب نفوذ بیمه، کافی نیست.
طهماسبی اضافه کرد: دوسوم بیمه تولیدی کشور در هفت استان و یک‌سوم در ۲۴ استان دیگر است که به نظر می‌رسد نقایصی برای عدم تناسب وجود دارد.


 بیمه، یکی از ضلع‌های مثلث بازار سرمایه است
رییس سندیکای بیمه‌گران استان زنجان نیز گفت: بیمه در کنار بانک و بورس از ضلع‌های مثلث بازار سرمایه است که می‌تواند نقدینگی را در جامعه ایجاد کند.
احمد مظفر خرمی اظهار داشت: ضریب نفوذ بیمه در کشور ۲.۳۸ و در زنجان ۲ درصد است که این ضریب بر  اساس چشم‌انداز ۱۴۰۴ باید به هفت درصد برسد که نیازمند گسترش فعالیت‌ها و فرهنگ‌سازی است.
وی با اشاره به نقش بیمه در توسعه اقتصادی جامعه، گفت: در صنعت بیمه، قسمتی از حق بیمه با صدور بیمه‌نامه دریافت می‌شود و این به معنی آن است که بیمه، توانایی جبران خسارت را دارد اما وقتی خسارتی پرداخت نشود حق بیمه، وارد چرخه اقتصادی می‌شود.
مظفر خرمی اظهار داشت: تاثیر صنعت بیمه در کشورهای پیشرفته، ملموس بوده و حتی قوی‌تر از بانک‌ها حرکت می‌کند.
وی در خصوص نقش صنعت بیمه در توسعه اجتماعی، خاطرنشان کرد: داشتن بیمه‌نامه یعنی آسایش و وقتی خسارتی در هنگام حادثه، پرداخت می‌شود آرامش را در جامعه ایجاد می‌کند.
رییس سندیکای بیمه‌گران استان زنجان گفت: سندیکای بیمه‌گران در سال ۱۳۲۷ توسط شرکت‌های بیمه‌ای تاسیس شد تا از منافع صنعت بیمه و صنف بیمه‌گران در بازار اقتصادی حمایت کند.
وی افزود: سندیکای بیمه‌گران استان زنجان نیز از سال ۱۳۹۴ آغاز به کار کرده است.
مظفر خرمی با اشاره به تاریخچه آغاز بیمه، اظهار داشت: شروع بیمه در جهان به قرن ۱۷ میلادی برمی‌گردد و در ایران نیز برای اولین بار در سال ۱۲۷۰ در زمان قاجاریه آغاز و قانون بیمه در سال ۱۳۱۶ به تصویب رسیده است.
وی خاطرنشان کرد: تا سال ۵۷ علاوه بر بیمه ایران، ۱۳ بیمه خصوصی در کشور فعالیت داشته و ۲ بیمه خارجی نیز در ایران نمایندگی داشتند.
مظفر خرمی افزود: بیمه‌ها پس از پیروزی انقلاب اسلامی، یکپارچه شدند تا اینکه قانون بیمه در سال ۱۳۸۱ در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید و شرکت‌های خصوصی اجازه فعالیت گرفتند.
وی ادامه داد: اکنون ۳۲ شرکت بیمه در کشور و در مناطق آزاد فعالیت می‌کنند که ۲۲ مورد در استان زنجان شعبه داشته و چند مورد نیز نمایندگی دارند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.