لیلا کردبچه روز شنبه در حاشیه برپایی نمایشگاه کتاب خوزستان در اهواز، در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد:هم اکنون اوضاع کتاب به ویژه در حوزه شعر بسیار نابسامان شده است که این مساله دلایل مختلفی از جمله لجام گسیختگی فضای مجازی دارد؛ البته فضای مجازی در برخی مواقع به ادبیات در حوزه بیشتر خوانده شدن شعر کمک کرده است اما در حوزه چاپ کاغذی آسیب‌زده و به خرید کتاب ضرر زده است.
وی به دیگر معضل حوزه کتاب اشاره کرد و گفت: ناشرانی هستند که در ازای گرفتن پول هر اثری را  با هر تیراژی به چاپ رسانده‌ که این امر موجب شده اعتماد مخاطب از بین ببرود چرا که زمانی مخاطب فکر می‌کرد کتابی که منتشر شده از برخی فیلترها عبور کرده و مورد پذیرش صاحب‌نظران قرار گرفته است.  
این شاعر اضافه کرد: الان نقش صاحب‌نظران در ادبیات را پول ایفا می‌کند بدین صورت که طرف پول می‌دهد و کتابش چاپ می‌شود برای همین وقتی مخاطب متوجه می‌شود فیلتری وجود نداشته به این نتیجه می‌رسد که مثلا از میان ۵۰ مجموعه شعر معلوم نیست که حتی یکی از آنها خوب باشد و از طرفی به مولفی که خودش پول می‌دهد تا کتابش چاپ شود نمی‌شود اعتماد کرد.
 وی ادامه داد: وقتی صنعتی به این شکل به سمت پولسازی حرکت می‌کند  نمی‌توان برایش کاری کرد برای همین وزارت ارشاد باید در کنار مجوزهایی که به یک کتاب می‌دهد آثار را از نظر سطح ادبی بررسی کند؛ هر چند انتشاراتی هستند که با این مساله مخالفت شدید می‌کنند چرا که چرخه اقتصادی آنها دقیقا بر همین  مساله می‌چرخد.
کردبچه بیان کرد: می‌توان گفت ۷۰ درصد فاجعه نبود اعتماد مخاطب و نابسامان بودن اوضاع نشر روی دوش آن دسته از ناشرانی است که پول را از مولف می‌خواهند و در وضعیت فعلی نیز با توجه به شرایط اقتصادی کاری نمی‌شود کرد چرا که ما در یک مرحله گذرا هستیم که دو تا سه سال طول می‌کشد تکلیف بسیاری از مسایل از جمله چاپ و نشر  روشن شود.
وی گفت:پیش‌بینی می‌کنم در ۲ تا سه سال آینده مخاطب به این نتیجه می‌رسد که به جای انتخاب یک مجموعه شعر از میان مجموعه شعرهای مختلف، ناشری اصلح را از میان ناشران انتخاب ، و به آثار منتشره آن اعتماد کند.
وی ادامه داد:هم اکنون ناشرانی که آثار خوب منتشر می‌کنند انگشت شمار هستند و شاید متخصصان حوزه ادبیات بتوانند ناشر خوب را سریع بشناسند اما مخاطب عام طول می‌کشد تا این موضوع را دریابد.
وی گفت: در شرایط فعلی لازم است ناشران خوب باز هم شعر چاپ کنند و در حوزه شعر سخت‌گیری داشته باشند.
لیلا کردبچه شاعر و پژوهشگر ادبیات است که علاوه بر شعر، دستی در نقد و تحلیل تاریخ ادبیات نیز دارد و از اجمله آثار او می‌توان به "صدایم را از پرنده‌های مرده پس بگیر"، "حرفی بزرگ‌تر از دهان پنجره"، "کلاغ‌مرگی"، "چرا که نبودی"، "غمزیستی"، "بریده بریده دوستت دارم"، "یک شب پرنده ای…"، "آواز کرگدن"، "موی سفیدم اتفاقی نیست" و ... اشاره کرد.
چهاردهمین نمایشگاه کتاب خوزستان در اهواز از ۳۰ دی تا پنجم بهمن‌ ۹۸ در دو نوبت صبح و عصر از ساعت ۹ تا ۱۲ و ۱۶ تا ۲۲ پذیرای دوستداران کتاب و کتاب‌خوانی است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.