مجید بیجندی روز دوشنبه در جمع خبرنگاران استان اظهار داشت: در آذر ماه نیز در اکثر نقاط خراسان شمالی بارش نرمال پیش بینی می شود اما، در بخش های از شرق استان و مناطقی در مجاورت خراسان رضوی میزان بارش ها ۵ تا ۱۰ میلی متر بیش از حد نرمال خواهد بود.

وی خاطر نشان کرد: در حوزه دمایی نیز برای آبان اکثر نقاط استان دمای بین نیم تا یک درجه بیش از نرمال خواهند داشت که این موضوع بیانگر وقوع بارش ها بیشتر به صورت باران است.

بیجندی در ادامه افزود: در حوزه خشکسالی نیز در شهریورماه امسال اکثر نقاط خراسان شمالی در محدوده نرمال قرار دارد و حتی لکه های کوچکی در حوزه ترسالی و خشکسالی خفیف قرار دارد.

وی اظهار داشت: این شرایط در بازه بلندمدت یک ساله تا پایان شهریورماه نشان می دهد اکثر نقاط استان در حوزه نرمال قرار دارد ولی در بازه ده ساله تا پایان شهریور ماه حاکی از این است که بارش های بهاره و انتهای سال گذشته جبران کننده خشکسالی انباشته شده در سال های گذشته نبوده است.

به گزارش ایرنا، میانگین بارش سالیانه خراسان شمالی ۲۴۰ میلی متر است.

مدیرکل هواشناسی خراسان شمالی در ادامه اظهار داشت: پیش بینی های صورت گرفته در بخش هواشناسی استان توانسته در سال جاری بیش از ۴۸۲ میلیارد ریال خسارت احتمالی وارده به بخش های مختلف کشاورزی، عشایر و برق مصرفی استان را کاهش دهد.

بیجندی با اشاره به ارزش افزوده توسعه هواشناسی کاربردی در استان، اظهار داشت: این امر باعث کاهش ۴۴۵ میلیارد ریالی خسارت بخش کشاورزی در سه محصول گندم و انگور و پسته، ۲۰ میلیارد ریالی در بخش عشایری و کاهش ۱۷ میلیارد ریالی هزینه برق مصرفی در استان شده است.

وی خاطرنشان کرد: امروز در دنیا و کشور ما بخش هواشناسی به عنوان یک بخش زیرساختی و توسعه‌ای بسیار حائز اهمیت است به طوری که تاثیرات بسیار زیادی در کاهش اثرات سیل و دیگر حوادث داشته است.

وی با تاکید بر لزوم احداث هرچه سریعتر مرکز تحقیقات کاربردی هواشناسی در استان یادآور شد: در مرحله اول این پروژه نیازمند حداقل ۵۰ میلیارد ریال اعتبار برای احداث و تجهیز در محل جنب ساختمان اصلی هواشناسی استان است که در صورت تامین اعتبار می تواند کمک شایانی به هواشناسی استان داشته باشد.

 وی با اشاره به دو و نیم برابر شدن اعتبارات عمرانی امسال هواشناسی استان اظهار داشت: در شرایط اقتصادی سخت امروز جامعه اختصاص این اعتبار کمک شایانی به توسعه و تجهیز هواشناسی داشت.

استان خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.