اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی به نقل از محمد رکنی گزارش داد: این مرکز اطلاع رسانی با هدف افزایش آگاهی جوامع محلی و گردشگران داخلی و خارجی ایجاد شده است.
وی افزود: این مرکز براساس کنوانسیون میراث جهانی سال ۲۰۰۸ مبنی بر آگاهی رسانی و ارائه نمایشگاه های تصویری و آموزشی از محل آثار در پیرامون سایت های آثار تاریخی مورد بهره برداری قرار گرفته است.

او ادامه داد: در این مرکز تلاش شده است نقشه هوایی و تصاویر پیرامون آسبادها را قبل از گسترش و تخریب آنها در معرض نمایش گردشگران بگذاریم.
مدیر پایگاه میراث فرهنگی آسبادهای ایران گفت:این مرکز با مشارکت شهرداری خواف و مالکان آسبادها، مرمت، تجهیز و مورد بهره برداری قرار گرفته است.
رکنی با اشاره به نمایش گذاشتن ۱۵ قاب با تصاویری از وضعیت آسبادها و فضاهای پیرامون بافت تاریخی افزود: اولویت در این مرکز به نمایش گذاشتن آسبادها، مسیرهای دسترسی، بافت پیرامون، مجموعه های خدماتی، طبیعت، مردم شناسی، باغات و خانه های ارزشمند پیرامون آسبادهاست.
وی ادامه داد: این مرکز برای شناخت و اهمیت آثار تاریخی به مدیران شهری، جوامع محلی، محققان، پژوهشگران و گردشگران داخلی و خارجی کمک شایانی می کند.
گفتنی است نخستین مرکز اطلاع رسانی پایگاه میراث فرهنگی آسبادهای ایران سال گذشته در شهر نشتیفان افتتاح شد.

تا کنون ۱۲۴ آسباد در شهرستان خواف شناسایی شده که از این تعداد ۱۰۷ آسباد به صورت اضطراری مرمت شده است. تعداد ۱۲ آسباد از ۴۱ دستگاه آسباد ثبت شده خواف در فهرست آثار ملی به طور کامل احیاء شده است و با توجه به ثبت موقت آسبادهای ایران در فهرست میراث جهانی و انجام مراحل ثبت جهانی آسبادها، مرمت و احیای این آثار تاریخی در شهرستان خواف می‌تواند نقش مهمی در این اقدام داشته باشد.

از ۴۰۰ اثر تاریخی شناسایی شده شهرستان خواف بیش از ۱۰۰  اثر در فهرست آثار ملی ثبت شده‌اند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.