به گزارش ایرنا علی اربابی روز دوشنبه در دیدار مدیران بیمه سلامت خراسان جنوبی با نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بیرجند افزود: از ابتدای امسال تاکنون در این زمینه جلسات متعددی با جامعه پزشکی برگزار شد و پیگیری مجدانه در اداره کل وجود دارد تا بتوانیم جامعه پزشکی را ترغیب کنیم تا از خدمات بی مورد، دارو، بستری ها و ویزیت بی مورد، جلوگیری کنند.
وی بیان کرد: مردم تقاضاهای بی مورد از جمله داروهای گران قیمت و ویزیت در مطب های خصوصی را از جامعه پزشکی درخواست نکنند.
وی گفت: جامعه پزشکی نیز سعی کند با حمایت از کالای ایرانی، درخواست کالا و تجهیزات به سمت تولیدات داخلی و خدمات ارزان قیمت اما با کیفیت پیش برود و ما نیز سعی می کنیم از تهدید منابع کمتر، فرصتی ایجاد کنیم و این فرصت را برای ارتقای کیفیت خدمات و صیانت از حقوق جامعه هدف بکار گیریم.
مدیرکل بیمه سلامت استان خراسان جنوبی بیان کرد: این موضوع مقداری به جامعه پزشکی، بیمارستان ها، دانشگاه علوم پزشکی، پزشکان، داروخانه و ... بر می گردد که رعایت صرفه و صلاح را در بحث درمان داشته باشند.
وی یادآور شد: گاهی مشاهده می شود مردم به هر دلیل درخواست چکاپ، دارو، ویزیت های بی مورد و بیش از اندازه از پزشکان را دارند که اگر بتوانیم فرهنگی در جامعه توسعه یابد انقباضی که در بودجه صورت گرفته با حمایت مردم و مسئولان به فرصت خوب در جهت منافع مردم و ساماندهی امور تبدیل می شود.
اربابی افزود: هزینه کرد سازمان بیمه سلامت کشور از زمان شروع طرح تحول نظام سلامت (اردیبهشت 93) به بعد بیش از سه برابر افزایش یافت و قبل از اجرای این طرح برای هزینه های درمان مردم در استان 60 میلیارد تومان هزینه می شد که این رقم با اجرای طرح به 180 میلیارد تومان در سال رسید.
وی با بیان اینکه این عامل سبب شد زیان انباشی برای سازمان بیمه سلامت در کشور ایجاد شود گفت: این رقم در سطح کشور حدود 16 هزار میلیارد تومان است که با تمهیداتی که سال گذشته انجام شد مقداری از آن جبران شد اما هنوز بدهی های فراوانی بر سازمان مترتب است.
وی ادامه داد: این عمل سبب می شود نتوانیم مطالبات موسسه های خدمات رسان به مردم را به موقع پرداخت کنیم و گاهی برای تامین منابع، تجهیزات و دارو و ... دچار چالش می شوند.
مدیرکل بیمه سلامت خراسان جنوبی گفت: با پیگیری های مدیرعامل سازمان سال گذشته بیش از آنچه تصور می شد منابع سازمان بیمه سلامت در کشور و استان تامین شد و امسال نیز اعتباری برای سازمان بیمه سلامت در بودجه کشور مشخص شده که با بررسی صورت گرفته مشخص شد 20 درصد کمتر از عملکرد (هزینه کرد) سازمان در سال 95 است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر بیش از 65 درصد جمعیت استان زیرپوشش خدمات بیمه سلامت هستند گفت: از این جمعیت بیش از 85 درصد منابع مربوط به هزینه های آنها توسط دولت پرداخت می شود و دفترچه رایگان دریافت می کنند.
وی با بیان اینکه سرانه حق بیمه هر فرد در صندوق بیمه ایرانیان ماهانه 20 هزار تومان است عنوان کرد: در راستای اجرای طرح تحول سلامت، افراد حاشیه نشین شهرهای بزرگ و کسانی که تمکن مالی ندارند برای تکمیل پوشش بیمه ای در سطح کشور به صورت رایگان از صندوق بیمه همگانی ایرانیان خدمات دریافت می کنند.
اربابی اظهار کرد: این سازمان برای تامین منابع خود به شدت به منابع دولت وابسته است که در ابلاغیه های بودجه سنواتی کشور در لایحه دولت و مجلس شورای اسلامی در خصوص این بودجه تصمیم گیری می شود.
وی گفت: در بازه زمانی سه سال گذشته طرح تحول سلامت برکاتی از جمله بیمه شدن اقشار فاقد هیچ گونه بیمه و کاهش پرداختی های مردم را در بر داشت و از سوی دیگر با توجه به افزایش و تغییر در تعرفه ها و توسعه خدمات دولتی، پرداخت سازمان های بیمه گر و هزینه ها به شدت افزایش یافت.
وی تصریح کرد: با کاهش بودجه 20 درصدی سازمان بیمه سلامت در سال جاری از یک سو با توجه به اینکه موظف شدیم تا سقف اعتبارات هزینه کنیم می تواند تهدیدی باشد که خدمات کاهش یا تغییر داشته باشد اما صیانت از حقوق بیمه شدگان، ارتقای کیفیت خدمات و بهینه سازی مصرف منابع مدنظر ماست.
7557*3028
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.