به گزارش ایرنا، آویشن یکی از قدیمی ترین گیاهان دارویی است که خواص ضد باکتریایی، ضد قارچی و ضد انگلی دارد و وجود تیمول و کارواکرول ( از اجزای گیاه آویشن) در آویشن موجب شده که این گیاه از قرن شانزدهم میلادی به عنوان یک گیاه دارویی معرفی و در تمام لیست های دارویی مورد تایید و مورد نیاز موسسه های معتبر به عنوان گیاه دارویی مهم یاد شود.
در شهرستان درمیان افرادی محلی آویشن را برای مصارف خانگی برداشت می کنند، گیاه آویشن در این شهرستان به صورت خودرو در کوهها و درهها می روید.
این گیاه دارویی در شهرستان درمیان در منطقه حفاظت شده درمیان، دشت گریانه، کوهها و دشتهای روستای «درمیان گیت و نوزاد» به وفور یافت می شود و در فصل بهار و تابستان قابل برداشت است.
چون این گیاه ارزش دارویی بسیار بالایی دارد برخی مردم منطقه از برداشت و جمع آوری آن یک منبع درآمدی برای خود ایجاد می کنند.
یکی از عوامل انقراض این گیاه برداشت غیراصولی این گیاه دارویی توسط مردم است، متاسفانه بیشتر اوقات مشاهده می شود که افراد برای تامین معاش خانواده خود به سوی برداشت گیاهان دارویی سوق داده می شوند که بیشتر این گیاهان از ریشه کنده می شود.
مدیر منابع طبیعی درمیان هم گفت: آمار دقیقی از برداشت آویشن در شهرستان نداریم، این گیاه داویی بیشتر توسط افراد بومی برای مصرف خوراکی برداشت می شود.
مهدی حاجی زاده افزود: آویشن گیاهی است پایا از تیره نعناع در انواع مختلف که قسمتهای مورد استفاده یعنی سرشاخه های گلدار آن به مصارف طبی و دارویی می رسد، این گیاه پرخاصیت در مراتع شهرستان به صورت خودرو می روید.
شهرستان درمیان با وسعت پنج هزار و 797 کیلومتر مربع از شمال به شهرستان قاینات از جنوب به شهرستان سربیشه و از غرب به شهرستان بیرجند و شرق به طول70 کیلومتر با افغانستان مرز مشترک دارد.
شهر اسدیه مرکز شهرستان مرزی درمیان در 105کیلومتری شرق بیرجند قرار دارد.
سایت ایرنا خراسان جنوبی www.irna.ir/skhorasan
کانال اطلاع رسانی : http://telegram.me/birjand
*7556 * 6054*خبرنگار- حکیمه مصطفایی*انتشار دهنده- مریم پنجابی*
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.