غلامرضا قوسی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: خراسان جنوبی 460 کیلومتر مرز مشترک با افغانستان دارد و بیشتر عشایر استان در شهرستان های مرزی سربیشه، زیرکوه، درمیان و نهبندان استقرار دارند.
وی افزود: براساس سرشماری عشایر کوچنده کشور در سال 1387 خراسان جنوبی دارای 15 هزار و 676 خانوار عشایری با جمعیت 81 هزار نفر است.
مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی بیان کرد: هر سال این استان در فصل ییلاق میزبان بیش از 300 خانوار عشایر استان سیستان و بلوچستان است و عمده کوچ عشایر خراسان جنوبی درون استانی است ولی به صورت محدود به استان خراسان رضوی نیز کوچ داریم.
وی گفت: براساس نقشه برداری که سال 1393 انجام شد، 6 هزار و 18 کیلومتر ایل راه عشایری در استان مشخص شده که براساس وضعیت بارندگی و طوفان های منطقه ای سالانه 2 یا سه نوبت مرمت و موج تراشی می شود.
قوسی افزود: با توجه به اینکه استان خراسان جنوبی دارای آب و هوای تقریبا یکسانی است لذا کوچ عشایر براساس میزان علوفه مرتع تعیین می شود.
وی بیان کرد: سال هایی که بارندگی خوب است از 15 اسفند تا 15 فروردین کوچ بهاره انجام می شود.
وی گفت: براساس میزان علوفه مرتع، زمان کوچ بین سه تا هشت ماه متغیر است، کوچ پاییزه نیز زمان دقیقی ندارد و به نسبت میزان علوفه حداکثر تا آبان ماه کوچ قشقایی صورت می گیرد.
مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی اظهار داشت: در سال های اخیر با توجه به وقوع خشکسالی های چندین ساله و اینکه بیشترین میزان بارندگی را در ماه های فروردین و اردیبهشت شاهد هستیم لذا کوچ بهاره عشایر با یک ماه تاخیر از 15 فروردین آغاز می شود.
در حال حاضر 10 شرکت تعاونی و یک اتحادیه عشایری در استان خراسان جنوبی فعال است و بیش از 10 هزار خانوار عشایر زیرپوشش این شرکت ها هستند.
اکنون 49 درصد عشایر استان خراسان جنوبی از ایل راه مناسب و 54 درصد از آب سالم و بهداشتی برخوردار هستند و پایان برنامه ششم توسعه باید برخورداری عشایر از ایل راه مناسب به 74 درصد و آب آشامیدنی به 70 درصد افزایش یابد.
خراسان جنوبی با دارابودن 11 شهرستان و 15 هزار و 676 خانوار عشایری چهارمین استان عشایرخیز کشور است.
7557*3028
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.