جی پلاس/پیام امام به مناسبت شهادت استاد مطهری؛

تسلیت امام در شهادت مردی که در اسلام شناسی کم نظیر بود

امام خمینی در یازدهم اردیبهشت سال ۵۸ همزمان با شهادت استاد مرتضی مطهری در پیامی، شهادت ایشان را که پاره تنشان بود، تسلیت گفتند و روز سیزدهم اردیبهشت را عزای عمومی اعلام کردند.

لینک کوتاه کپی شد

به گزارش خبرنگار جی پلاس، امام خمینی (س) در تاریخ یازدهم اردیبهشت ۱۳۵۸ و همزمان با شنیدن خبر تاثربرانگیز ترور استاد مرتضی مطهری، پیامی در تجلیل از شخصیت و منزلت علمی ایشان خطاب به ملت ایران صادر کردند. متن پیام امام به شرح زیر است:

 

پیام امام به مناسبت شهادت استاد مرتضی مطهری 

"بسم اللّه‌ الرحمن الرحیم

انا للّه‌ و انا الیه راجعون

اینجانب به اسلام و اولیای عظیم‌الشأن آن و به ملت اسلام و خصوص ملت مبارز ایران ضایعۀ أسف‌انگیز شهید بزرگوار و متفکر و فیلسوف و فقیه عالیمقام مرحوم آقای حاج شیخ مرتضی مطهری ـ قدس سره ـ را تسلیت و تبریک عرض می‌ کنم. تسلیت در شهادت شخصیتی که عمر شریف و ارزندۀ خود را در راه اهداف مقدس اسلام صرف کرد و با کجروی ها و انحرافات مبارزۀ سرسختانه کرد، تسلیت در شهادت مردی که در اسلام‌شناسی و فنون مختلفۀ اسلام و قرآن کریم کم‌نظیر بود. من فرزند بسیار عزیزی را از دست دادم و در سوگ او نشستم که از شخصیت هایی بود که حاصل عمرم محسوب می‌ شد. در اسلام عزیز با شهادت این فرزند برومند و عالِم جاودان ثُلمه‌ ای وارد شد که هیچ چیز جایگزین آن نیست. و تبریک در داشتن این شخصیت های فداکار که در زندگی و پس از آن با جلوۀ خود نورافشانی کرده و می‌ کنند. من در تربیت چنین فرزندانی که با شعاع فروزان خود مردگان را حیات می‌ بخشند و به ظلمت ها نور می‌ افشانند، به اسلام بزرگ، مربی انسان ها و به امت اسلامی تبریک می‌ گویم. من گرچه فرزند عزیزی را که پارۀ تنم بود از دست دادم لکن مفتخرم که چنین فرزندان فداکاری در اسلام وجود داشت و دارد. مطهری که در طهارت روح و قوّت ایمان و قدرت بیان کم‌نظیر بود، رفت و به ملأ اعلی پیوست، لکن بدخواهان بدانند که با رفتن او شخصیت اسلامی و علمی و فلسفی‌ اش نمی‌ رود.

 

دیگر احکام و پیام های امام را بخوانید:

امام، کارگران را چگونه ستوده است؟

حکم امام به شورای انقلاب برای تهیه آیین نامه اجرایی شوراهای اسلامی

در پیام امام به مناسبت واقعه طبس، ملت ایران چه ملتی معرفی شده است؟

نکته های مهم در اولین پیام امام به مناسبت روز ارتش چه بود؟

امام زمینهای موروثی خود را وقف چه امری کردند؟/وکیل ایشان چه کسی بود

 

تروریست ها نمی‌ توانند شخصیت انسانی مردان اسلام را ترور کنند. آنان بدانند که به خواست خدای توانا ملت ما با رفتن اشخاص بزرگ در مبارزه علیه فساد و استبداد و استعمار مصمم تر می‌ شوند. ملت ما راه خود را یافته و در قطع ریشه‌ های گندیدۀ رژیم سابق و طرفداران منحوس آن از پای نمی‌ نشیند. اسلام عزیز با فداکاری و فدایی دادن عزیزان رشد نمود. برنامۀ اسلام از عصر وحی تاکنون بر شهادت توأم با شهامت بوده. قتال در راه خدا و راه مستضعفین در رأس برنامه‌ های اسلام است.مَا لَکُم لاتُقاتِلونَ فِی سَبیلِ‌اللّه‌ِ وَ المُستَضعَفینَ مِنَ الرّجالِ وَالنّساءِ وَالولدانِ.[1]

 

اینان که شکست و مرگ خود را لمس نموده و با این رفتار غیرانسانی می‌ خواهند انتقام بگیرند یا به خیال خام خود مجاهدین در اسلام را بترسانند، بد گمان کرده‌اند. از هر موی شهیدی از ما و از هر قطرۀ خونی که به زمین می‌ ریزد، انسان های مصمم و مبارزی به‌ وجود می‌ آید. شما مگر تمام افراد ملت شجاع را ترور کنید والاّ ترور فرد هر چه بزرگ باشد، برای اعادۀ چپاولگری سودی ندارد. ملتی که با اعتماد به خدای بزرگ و برای احیای اسلام بپا خاسته با این تلاش های مذبوحانه عقبگرد نمی‌ کند. ما برای فداکاری حاضر و برای شهادت در راه خدا مهیا هستیم.

 

اینجانب روز پنجشنبه سیزده اردیبهشت 58 را برای بزرگداشت شخصیتی فداکار و مجاهد در راه اسلام و ملت، عزای عمومی اعلام می‌ کنم و خودم در مدرسۀ فیضیه روز پنجشنبه و جمعه به سوگ می‌ نشینم. از خداوند متعال برای آن فرزند عزیز اسلام رحمت و غفران و برای اسلام عزیز عظمت و عزت مسئلت می‌ نمایم. سلام بر شهدای راه حق و آزادی.

روح‌ اللّه‌ الموسوی الخمینی"

 

 

1 ـ سورۀ نساء، آیه 75؛ «چرا در راه خدا و به خاطر مردان و زنان و کودکان ناتوان نمی‌ جنگید؟» 

 

 

صحیفه امام؛ ج ۷، ص ۱۷۸-۱۷۹

دیدگاه تان را بنویسید