به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد حسین مقیمی روز یکشنبه در نشست مشترک خود با رئیس هیات مدیره ، مدیرعامل و مدیران شرکت بهره برداری مترو تهران اظهار کرد: در نگاه اول شاید هزینه احداث یک کیلومتر مترو بسیار سنگین به نظر برسد ولی وقتی حجم خدمات ارائه شده از سوی مترو تهران به مردم را مشاهده می کنیم متوجه خواهیم شد که این عدد در مقابل کاهش آلودگی هوا و کاستن حجم ترافیک شهری ناچیز است.
وی از تخصیص اعتبار دو میلیارد یورویی و تسهیلات پنج و نیم میلیارد تومانی در بودجه سال آینده به مترو و قطار شهری خبر داد و افزود: امسال در مجلس ٢ میلیارد یورو به امر توسعه و ساخت قطار شهری تخصیص داده شده که در قالب استفاده از منابع فاینانس تأمین می شود.
استاندار تهران ادامه داد: همچنین در بودجه سال بعد به میزان 5.5 میلیارد تومان تسهیلات به امر گسترش خطوط ریلی شهری تخصیص داده شده که از میزان ٥٠ درصد به عهده شهرداری ها و 50 درصد هم تکلیف دولت است.
وی با بیان این نکته که طبق قانون جامع حمل و نقل تاکنون باید ٤٣٠ کیلومتر قطار شهری و اکسپرس حومه ای در شهر و استان تهران ایجاد می شد خاطرنشان کرد: تاکنون ٢٠٩ کیلومتر خط ریلی در شهر تهران احداث شده و حدود ٥٠ درصد از برنامه جامع حمل و نقل در استان تهران محقق خواهد شد.
رئیس شورای حمل و نقل و ترافیک استان تهران نقش تعیین کننده گسترش خطوط قطار شهری را در کاهش میزان بار ترافیک و آلودگی هوا در شهر و استان تهران را بسیار اثرگذار دانست و افزود: مترو و قطار حومه ای با در نظر گرفتن حجم انبوه مسافر ورودی به شهر و استان تهران در کاهش حجم بار ترافیک و آلودگی هوای شهر و استان تهران بسیار تعیین کننده است.
مقیمی در ادامه اتصال قطار شهری تهران به شهرستان های استان تهران را یکی از ضرورت ها و اولویت های حمل ونقل در استان اعلام کرد و گفت: پروژه احداث مترو پرند به اتمام رسیده و فقط جانمایی ایستگاه ها و تجهیز و نصب دستگاه های مورد نیاز آن باقی مانده که با کمک شرکت بهره برداری مترو در آینده ای نزدیک این پروژه به بهره برداری خواهد رسید.
وی تصریح کرد: در خصوص قطار حومه ای اسلامشهر خیلی مشکلات جدی وجود ندارد و تلاش می کنیم که ایستگاه مترو آزادگان را تا ابتدای شهرستان اسلامشهر که به طول ٨ کیلومتر است از طریق قطار تبادلی متصل کنیم.
استاندار تهران، همکاری و هماهنگی بین دولت ، مجموعه شهرداری تهران، شورای اسلامی شهر و استانداری را در مجموع مطلوب ارزیابی کرد و افزود: امروز همه مجموعه های دخیل در بحث مدیریت شهری از دولت گرفته تا شورای شهر به یک نقطه واحد و اشتراک فکری رسیده اند که حل مشکلات مربوط به آلودگی هوا و ترافیک شهر و استان تهران نیازمند تعامل همه ارکان اعم از دولت و شهرداری است.
وی بیان کرد: شرکت مترو روزانه یک میلیون 750 هزار نفر مسافر را در تهران جابجا می کند و این خدمات منهای خدماتی است که مترو در ایام تعطیل و مناسبت های خاص به شهروندان ارائه می کند و این کار بزرگی است.
مقیمی همچنین از فعالیت قطار شهری تا ساعت ٢٤ در روزهای منتهی به پایان سال خبر داد و گفت: با هماهنگی های بعمل آمده با مسئولین شرکت مترو مقرر شد تا جابجایی مسافر تا روز ٢٩ اسفند همه روزه تا ساعت ٢٤ هرشب انجام شود.

**ابر شهر تهران نیازمند حمایت های بیشتر از حمل و نقل ریلی درون شهری
همچنین در این نشست مشاور معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران گفت: از زمانی که مترو در شهر تهران کار خود را آغاز کرد 19 سال می گذرد و با توجه به اینکه اکنون این ناوگان حمل و نقل ریلی گسترش زیادی یافته اما هنوز با آنچه که باید فاصله داریم.
جعفر ربیعی با تأکید بر اینکه تهران به دلیل جمعیت و وسعت بالایی که دارد جز ابرشهرهای جهان محسوب می‌شود افزود: بر اساس طرح جامع ریلی تهران، باید 430 کیلومتر مترو داشته باشیم اما الان تنها 209 کیلومتر از آن راه افتاده است.
وی ادامه داد: ساخت مترو سرمایه گذاری بالایی نیاز دارد و هرچه تعلل کنیم سرمایه مورد نیاز هم افزایش می‌یابد.
ربیعی خاطرنشان کرد: در سال 1387 ساخت هر کیلومتر مترو در حدود 50 میلیارد تومان هزینه نیاز داشت و اکنون ساخت هر کیلومتر نیازمند 220 میلیارد تومان است که در آن زمان پروژه بزرگراه صدر با هزینه اولیه 2 هزار و 500 میلیارد تومان اجرایی شد که می‌توانستیم با آن هزینه 2 خط مترو بسازیم.
وی با اشاره به اینکه در بودجه و قوانین جاری حمایت از مترو دیده شده است افزود: مشکل ما در تخصیص بودجه است و باید بگویم که انصافاً شهرداری در سالهای گذشته فارغ از اینکه چه کسی مسئول آن بوده است سهم زیادی در گسترش و تأمین هزینه های بهره برداری از متروی تهران را بردوش کشیده و حمایت های دولتی کمتر بوده است.
رئیس هیات مدیره شرکت بهره برداری متروی تهران و حومه همچنین در خصوص نحوه تأمین هزینه های بهره برداری از مترو تهران گفت: در اکثر نقاط جهان به حمل و نقل عمومی یارانه پرداخت می‌شود و در مترو تهران هم در ابتدا قرار بر این بود که یک سوم هزینه های بهره برداری از طریق مردم و با خرید بلیت تأمین شود و دوسوم باقی مانده را شهرداری و دولت یارانه دهند، اما اکنون کمتر از 20 درصد هزینه ها از فروش بلیت تأمین می‌شود و 80 درصد باقیمانده را شهرداری تأمین می‌کند.
ربیعی با بیان اینکه سهم دولت در پرداخت یارانه بلیت مترو بسیار ناچیز است و این سبب ایجاد بدهی میلیاردی در شرکت بهره برداری متروی تهران شده اظهار کرد: توجه به نگهداری و تعمیرات تجهیزات موجود در شبکه مترو تهران بسیار مهم است و اگر کوتاهی در این زمینه صورت گیرد کیفیت ارائه خدمات به مردم کاهش می‌یابد.
وی یادآور شد: تاکنون شرکت بهره برداری مترو تهران و حومه تمام تلاش خود را بکار گرفته تا خدمات نه تنها کاهش نیابد بلکه افزایش هم داشته باشد اما در این راه نیازمند حمایت های بیشتری از جانب دولت هستیم.
رئیس هیات مدیره شرکت بهره برداری مترو تهران و حومه در ادامه این نشست از مسئولان کشور خواست تا نه تنها به صورت نمادین بلکه در ترددهای روزمره خود از مترو استفاده کنند.
وی خاطرنشان کرد: به طور یقین انجام این کار باعث می‌شود تا مردم حس کنند که مسئولان از جنس خود آنها و در بین آنها هستند ضمن آنکه تردد با وسایل حمل و نقل عمومی باعث می‌شود تا مسئولان بیشتر دغدغه های مردم را لمس کنند.
در پایان این نشست محمد حسین مقیمی استاندار تهران به همراه مدیر عامل شرکت بهره برداری مترو تهران و حومه از مرکز فرمان مترو تهران بازدید کرد.
تهرام/7243//1348
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.