پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران -تهران

همراه با مرور پیام امام؛

چرا روز قدس؟

آخرین جمعه ماه مبارک رمضان به ابتکار امام خمینی روز قدس نام گرفت. در این روز مسلمانان و همه آزادگان جهان در کشورهای مختلف به دفاع و پشتیبانی از ملت فلسطین به راهپیمایی می پردازند.

به گزارش خبرنگار جماران، سیزدهم رمضان سال 99 مطابق با شانزدهم مرداد سال 58، در حالی که رژیم غاصب قدس، حملات خود به جنوب لبنان را شدت بخشیده بود،  امام خمینی(س) در پیامی که خطاب به مسلمانان ایران و جهان صادر کردند، آخرین جمعه ماه مبارک رمضان را به نام "روز قدس" نامگذاری کردند. این ابتکار ایشان از طرف قشرهای مختلف جامعه مورد حمایت قرار گرفت و بعدها در کشورهای دیگر نیز به همین مناسبت راهپیمایی برگزار شد؛ و اما چرا روز قدس:

بیت المقدس به عنوان مهم ترین شهر فلسطین به لحاظ اسلامی اهمیت خاصی دارد چرا که مسجد القصی اولین قبله مسلمانان است و پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم از آغاز هجرت به مدینه تا سال دوم هجری، به سمت این مسجد نماز خواندند و این کشور سال ها مورد هجوم و غصب صهیونیست ها قرار گرفته است و روز قدس، همبستگی جهانی ملت  ها را با مردم مظلوم فلسطین به دنبال دارد. این در حالی است که فکر ایجاد دولت یهود از اواخر قرن 19 میلادی و طرح ایجاد خانه ای برای یهودیان به وسیله اروپایی ها به ویژه انگلیس در سال 1886 نخستین بار توسط «تئودور هرتزل» روزنامه نگار اتریشی در جزوه ای با عنوان «دولت یهود» مطرح شد؛ فردی که در جهان او را با نام «پدر صهیونیسم» می شناسند.

هرتزل برای عملی شدن پروژه صهیونیسم بر تماس با دیپلمات‌ های کشورهای جهان حریص بود و تلاش می ‌کرد که موافقت قدرت‌ های بزرگ جهانی به خصوص انگلستان را با این طرح خود جلب کند.

هرتزل به منظور پیاده سازی رویای تشکیل کشور اسرائیل همه تلاش خود را وقف جمع کردن یهودیان از سراسر جهان در منطقه فلسطین کرد.

بعد از تاسیس دولت جعلی اسرائیل با حمایت های بریتانیا، کمتر از 8 درصد جمعیت فلسطین، یهودی ها بودند و بقیه عرب های مسلمان بودند.

در سال های بعد صهیونیست ها بارها اعلام کردند که فلسطینی ها اجازه تشکیل یک دولت کامل را ندارند.

این رژیم جعلی کودک کش که روزی شعار از نیل تا فرات را سر می داد بعد از نیم قرن تسلط بر فلسطینی ها و به خاک و خون کشیدن زنان و مردان فلسطینی و شکست های پی درپی در غزه و لبنان اما؛ امروز برای تامین امنیتش به دور خود دیوار کشیده است.

 

ابتکار و حرکت تاریخی امام در نامگذاری روز قدس نه تنها در ایران با استقبال مواجه شد که بعدها کشورهای دیگر را نیز در نوردید. پس از نخستین راهپیمایی روز قدس در سال ۱۳۵۸ش در تهران، سفیر فلسطین در ایران، پیام یاسر عرفات را قرائت کرد، مهدی بازرگان، نخست‌وزیر دولت موقت ایران، عبدالحلیم خدام، وزیر خارجه سوریه، آیت الله سید علی خامنه‌ای و محمد مجتهد شبستری سخنرانی کردند.[1] پیش از برگزاری روز قدس، ۲۵ تن از نویسندگان و روشنفکران، از جمله داریوش آشوری، داریوش شایگان، سیمین دانشور، داریوش مهرجویی و احمد شاملو، در بیانیه‌ای اعلام کردند که در کنار همه مبارزان راه آزادی و دموکراسی در راهپیمایی روز قدس شرکت خواهند کرد.[2]

 

امام خمینی، روز قدس را نه‌ تنها روز فلسطین، بلکه روز اسلام و روز حکومت اسلامی دانسته[3] و آن را مقدمه‌ ای برای بسیج عمومی اسلامی و تشکیل حزب مستضعفین در تمام دنیا معرفی کرده است.[4] 

 

متن پیام امام به مناسبت روز قدس به شرح زیر است: 

 

"بسم اللّه‌ الرحمن الرحیم

من در طی سالیان دراز، خطر اسرائیل غاصب را گوشزد مسلمین نمودم، که اکنون این روزها به حملات وحشیانۀ خود به برادران و خواهران فلسطینی شدت بخشیده است، و بویژه در جنوب لبنان به قصد نابودی مبارزان فلسطینی، پیاپی خانه و کاشانۀ ایشان را بمباران می‌ کند.

من از عموم مسلمانان جهان و دولت های اسلامی می‌ خواهم که برای کوتاه کردن دست این غاصب و پشتیبانان آن به هم بپیوندند. و جمیع مسلمانان جهان را دعوت می‌ کنم آخرین جمعۀ ماه مبارک رمضان را که از ایام قدر است، و می‌ تواند تعیین کنندۀ سرنوشت مردم فلسطین نیز باشد، به عنوان «روز قدس» انتخاب، و طی مراسمی همبستگی بین‌ المللی مسلمانان را در حمایت از حقوق قانونی مردم مسلمان اعلام نمایند. از خداوند متعال پیروزی مسلمانان را بر اهل کفر خواستارم. والسلام علیکم و رحمة‌اللّه‌ و برکاته.

روح‌ اللّه‌ الموسوی الخمینی" (صحیفه امام، ج‌ 9، ص 267‌)

 

1- «سخنرانان روز قدس در سال ۵۸ چه کسانی بودند؟»، سایت تاریخ ایرانی.

2-«سخنرانان روز قدس در سال ۵۸ چه کسانی بودند؟»، سایت تاریخ ایرانی.

3-صحیفه امام، ج ۹، ص۲۷۸.

4-صحیفه امام، ج ۹.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
2 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.