مزدوران واگنر در جبهه ها جنگ در اوکراین در خط مقدم هستند و از کمبود مهمات شکایت دارند.

به گزارش جماران به نقل از الجزیره، اختلاف میان ارتش روسیه و نیروهای روسی مزدور گروه «واگنر» به ریاست «یفگنی پریگوژین» تشدید شد و پریگوژین از شهروندان روس خواست که به ارتش این کشور برای تأمین مهمات این گروه فشار بیاورند. مزدوران واگنر در جبهه ها جنگ در اوکراین در  خط مقدم هستند و از کمبود مهمات شکایت دارند.

رئیس گروه واگنر از چند روز پیش تا کنون ستاد مشترک ارتش روسیه را متهم می کند که مهمات مورد نیاز عناصرش را تأمین نمی کند؛ عناصری که در خط جبهه نبرد برای اشغال شهر«باخموت» در شرق اوکراین مستقر هستند.

انتقاد او به حدی رسید که وزیر  دفاع و رئیس ستاد مشترک روسیه را روز گذشته به «خیانت» متهم کرد زیرا مهمات مورد نیاز واگنر را تأمین نمی کنند.

در واکنش به سخنان پریگوژین وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که بیانیه ای صادر کرد و از تأمین مهمات مورد نیاز واگنر خبر داد اما رئیس این گروه این بیانیه را رد کرد و آن را دروغ دانست.

رئیس گروه واگنر تصریح کرد که نیروهایش 80 درصد از نیاز خود به مهمات برای نبرد را دریافت نمی کند.

 

ولادیمیر پوتین در سخنرانی سالانه خود چه راست و دروغ‌هایی گفت؟ 

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه، روز سه‌شنبه، درست چند روز پیش از سالگرد حمله مسکو به اوکراین، سخنرانی سالانه‌ای را که مدت‌ها تحلیلگران منتظر آن بودند، ایراد کرد. او در سخنرانی دو ساعته خود بار دیگر به شدت غرب را مورد انتقاد قرار داد و برخی ادعاهای بحث‌برانگیز را نیز مطرح کرد.

اما کدام یک از این ادعاها درست و کدام نادرست بودند؟ در این مطلب قرار است برخی از ادعاهای آقای پوتین را بررسی کنیم.

آیا اقتصاد روسیه در برابر تحریم‌های غرب مقاومت کرده است؟

یکی از موضوعات اصلی سخنرانی آقای پوتین این بود که اقتصاد روسیه در برابر تحریم‌های غرب مقاومت کرده است. او ادعا کرد که تولید ناخالص داخلی روسیه تنها ۲.۱ درصد کاهش یافته است در حالی که صندوق بین المللی پول (IMF) کاهش ۱۲ درصدی را پیش بینی کرده بود.

در واقع، درصد اعلام شده توسط آقای پوتین نزدیک به آخرین برآورد صندوق بین المللی پول یعنی ۲.۲ درصد است.

با این حال، اقتصاد روسیه همچنان عملکرد خوبی نداشته است. علاوه بر این، اعداد و ارقام با پیش‌بینی‌های کارشناسان فاصله زیادی دارد.

به همین خاطر برخی از تحلیلگران قابل اعتماد بودن آمار روسیه را که احتمالا در اختیار نهادهای بین‌المللی نیز قرار گرفته، زیر سوال می‌برند.

نیکولای پتروف، تحلیلگر مسائل سیاسی روسی گفته است: «درست است که کارشناسان از زمان شروع جنگ انتظارنتایج بسیار بدتری را داشتند. همچنین درست است که دولت در ارائه آمار تقلب می‌کند. لذا این تصادفی نیست که دیروز رقم کاهش بسیار اندک تولید ناخالص داخلی روسیه منتشر شد، در حالی که قرار بود این رقم خیلی زودتر از این منتشر شود. این رقم برای ارائه دیدگاه مثبت از آنچه در حال وقوع است طراحی شده است.»

 

آیا غرب به اوکراین بیشتر از کشور‌های توسعه نیافته کمک کرده است؟

پوتین همچنین مدعی شد که غرب بیش از ۱۵۰ میلیارد دلار برای کمک به اوکراین هزینه کرده است در حالی که کشورهای عضو گروه هفت «G7» بین سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۱ تنها ۶۰ میلیارد دلار به فقیرترین کشورهای جهان کمک کرده‌اند.

درست است که غرب در ژانویه ۲۰۲۳ متعهد شد که حدود ۱۴۳.۶ میلیارد دلار به اوکراین کمک کند اما اگر به آمار سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD) در مورد کمک به کشورهای در حال توسعه نگاهی بیندازیم، متوجه خواهیم شد که اظهارات رئیس جمهوری روسیه دور از واقعیت است.

در سال ۲۰۲۱، جی۷ حدود ۱۲۸ میلیارد دلار به کشورهای در حال توسعه کمک کرده است و این رقم بیش از دو برابر آنچه است که آقای پوتین ادعا می‌کند.

ادلوایس برازنده نیروهای اوکراینی است؟

در نهایت رئیس جمهوری روسیه از نیروهای مسلح اوکراین به نام «ادلوایس» انتقاد کرد و گفت که این نام از سوی نازی‌ها در زمان هولوکاست استفاده شده است. ادلوایس نام عملیات ارتش نازی در منطقه قفقاز بود که به دستور انجام آن از سوی شخص آدولف هیتلر صادر شد.

اما جالب اینجاست که چند سال پیش گارد ملی روسیه نیز واحدی به نام «ادلوایس» داشت که در سال ۲۰۱۶ نام آن را تغییر داد.

یکی دیگر از واحدهای «ادلوایس» در نیروهای ویژه جمهوری آلتای در جنوب سیبری ایجاد شد که بر اساس وب‌سایت رسمی آن حداقل تا سال ۲۰۱۸ وجود داشته است. جمهوری آلتای یکی از جمهوری‌های خودمختار روسیه است.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.