دولت آمریکا به زودی سامانه موشکی ضد هوایی NASAMSرا به اوکراین می دهد.

به گزارش جماران به نقل از تاس، سخنگوی پنتاگون (وزارت دفاع آمریکا) به خبرنگاران گفت که دولت آمریکا به زودی سامانه موشکی ضد هوایی NASAMSرا به اوکراین می دهد.

این سخنگو تأکید کرد که انتظار می رود که نخستین بخش از سامانه موشکی ضد هواییNASAMS طی هفته های آینده به اوکراین برسد.

آمریکا قصد دارد هشت سامانه از نوعNASAMS را به اوکراین بدهد.

برخی از مسئولان آمریکایی نیز گفتند که واشنگتن در عمل تعداد زیادی سامانه دفاع هوایی مختلف را به اوکراین منتقل کرده است. آمریکا بیش از 1400سامانه موشکی ضد هوایی از نوع«استینگر» را نیز  را به اوکراین منتقل کرده است.

این در حالی است که گسترش دامنه حملات هوایی روسیه به شهرهای اوکراین، خسارات قابل توجهی را به زیر ساخت‌های آن وارد کرده است و آژیر خطر را در سراسر این کشور به صدا درآورد.

ایگور تِرِخوف شهردار خارکیف اعلام کرد که امروز سه‌شنبه صداهای چندین انفجار در دو مرحله و به فاصله 5 دقیقه در این شهر شنیده شد.

به گفته شهردار خارکیف، انفجارها نزدیک یکی از شرکت‌های صنعتی شهر اتفاق افتاده است.

از سوی دیگر تارنمای استرانا اوکراین گزارش داد که صبح امروز سه‌شنبه صدای آژیر خطر حملات هوایی در سراسر سرزمین تحت کنترل اوکراین به صدا درآمد.

پیشتر رسانه‌های اوکراینی از وقوع انفجارهایی در شهرهای «نیپرو» و «کریفی ریه» خبر دادند درحالیکه قطعی برق نیز در شهر نیکولایف گزارش شده است.

کیریل تیموشنکو معاون رئیس دفتر ریاست جمهوری اوکراین نیز اعلام کرد که دو مورد از تاسیسات انرژی در شهر دنیپرو بر اثر انفجارها دچار خسارت شده است.

تیموشنکو با اشاره به حمله دیگری به شمال کی‌یف پایتخت اوکراین بیان کرد که روسیه به تاسیسات انرژی در شمال کی‌یف که یک زیر ساخت مهم محسوب می‌شود، حمله کرده است.

شهردار ژیتومیر یک شهر واقع در شمال غربی اوکراین و نزدیک به پایتخت این کشور هم گفت که پس از حملات صبح سه‌شنبه برق و آب در این شهر قطع شده است.

ولودیمیر زلنسکی رییس جمهوری اوکراین در واکنش به حملات امروز با بیان اینکه نیروهای روسیه به ترور و کشتار غیرنظامیان ادامه می‌دهند، گفت: "کشور تروریستی با چنین اقداماتی هیچ چیزی را برای خود تغییر نخواهد داد."

روز گذشته نیز  یک هفته پس از آن که روسیه یک حمله هوایی گسترده و هماهنگ را در سراسر اوکراین ترتیب داد، چندین انفجار مهیب مرکز پایتخت اوکراین را لرزاند.

ویتالی کلیچکو، شهردار شهر کیف گفت منطقه مرکزی شوچنکو در پایتخت مورد حمله قرار گرفته است و از ساکنان خواست تا به پناهگاه‌ها بگیرند. هنوز جزئیات بیشتری در این خصوص منتشر نشده است.

پست‌های رسانه‌های اجتماعی آتش‌سوزی را در منطقه‌ای که ظاهراً حمله در آنجا رخ داده است نشان می‌دهد، با دود سیاهی که همراه با نور آغازین صبح برمی‌خیزد.

آندری یرماک، رئیس دفتر رئیس جمهور اوکراین نیز با انتشار پستی در شبکه اجتماعی تلگرام نوشت: نیروهای روسیه با پهپاد کی‌یف را مورد حمله قرار دادند.

حمله به کی‌یف در حالی صورت می گیرد که درگیری ها در مناطق شرقی دونتسک و لوهانسک در روزهای اخیر و همچنین ادامه ضدحمله اوکراین در جنوب نزدیک خرسون و زاپوریژیا شدت گرفته است. ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، شب گذشته در سخنرانی عصرگاهی خود گفت درگیری شدیدی در اطراف شهرهای باخموت و سولدار در منطقه دونتسک جریان دارد. مناطق دونتسک و لوهانسک بخش عمده ای از شرق صنعتی موسوم به دونباس را تشکیل می دهند و دو منطقه از چهار منطقه ای هستند که در ماه سپتامبر توسط مسکو به روسیه ملحق شدند.

در تحولی دیگر، رئیس جمهور اوکراین از نابودی سی درصد تأسیسات تولید برق و نیروگاه‌های این کشور در جریان عملیات نظامی روسیه خبر داد.

«ولادیمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین امروز (سه‌شنبه) گفت که طی یک هفته اخیر ۳۰ درصد تأسیسات تولید برق و نیروگاه‌های این کشور در جریان حملات روسیه نابود شده‌اند.

زلنسکی در صفحه توئیتر خود خبر داد که نابودی حدود یک سوم نیروگاه‌های برق اوکراین در جریان عملیات‌های اخیر روسیه، منجر به قطعی برق گسترده در این کشور شده است.

به نوشته وبگاه «ریانووستی»، وی در این‌باره توضیح داد: «از تاریخ دهم اکتبر تا امروز، ۳۰ درصد نیروگاه‌های اوکراین تخریب شده‌اند که منجر به قطعی گسترده برق در سراسر کشور شد. جایی برای مذاکره [با فدراسیون روسیه] وجود ندارد».

وزارت دفاع روسیه روز گذشته اعلام کرد که تأسیسات کنترل و فرماندهی ارتش اوکراین و سیستم‌های انرژی این کشور را با موشک و پهپاد هدف قرار داده و تمام اهداف برنامه‌ریزی‌شده برای این عملیات محقق شدند.

رسانه‌های محلی امروز نیز از دومین روز متوالی حملات روسیه به پایتخت اوکراین خبر دادند اما به این موضوع که نوع حملات موشکی بوده یا پهپادی، اشاره‌ای نکرده‌اند.

به گفته منابع غربی، گزارش‌های اولیه از حملات روسیه به تاسیسات انرژی اوکراین حکایت دارد و گزارش‌هایی درباره قطع برق در مناطقی از اوکراین مخابره شده است.

 

 

رزمایش هسته‌ای سالانه ناتو در بحبوحه جنگ اوکراین آغاز شد 

رزمایش‌های هسته‌ای سالانه ناتو روز دوشنبه ۱۷ اکتبر آغاز شد، رزمایشی که این نهاد نظامی امنیتی می‌گوید ارتباطی با جنگ اوکراین ندارد. 

 استفاده از بمب‌های هسته‌ای آمریکا مستقر در اروپا  در این رزمایش با حدود ۶۰ فروند هواپیما و بر فراز دریای شمال، بریتانیا و بلژیک تمرین خواهد شد. 

این رزمایش‌ها در بحبوحه تشدید تنش‌ها با روسیه و بر سر تهاجم این کشور به اوکراین برگزار می‌شود. این مانورها احتمالا همزمان با رزمایش‌های هسته‌ای سالانه مسکو به نام «گروم» خواهد بود که معمولا در اواخر ماه اکتبر برگزار می‌شود و در آن ارتش روسیه، بمب‌افکن‌ها، زیردریایی‌ها و موشک‌های خود با قابلیت اتمی را آزمایش می‌کند. 

ناتو در وب‌سایت خود با اعلام اینکه این رزمایش تا ۳۰ اکتبر ادامه خواهد داشت تاکید کرده این مانور یک فعالیت آموزشی معمول و مستمر است و به هیچ رویداد کنونی در جهان مرتبط نیست. 

همچنین اوآنا لانژسکو، سخنگوی ناتو، گفت: «این رزمایش کمک می‌کند تا اطمینان حاصل شود که بازدارندگی هسته‌ای ائتلاف، امن، ایمن و موثر باقی می‌ماند».

ناتو در بیانیه‌ای در این رابطه اعلام کرد که بلژیک میزبان مانورهای نظامی است که ۱۴ کشور و حدود ۶۰ هواپیما از جمله پیشرفته‌ترین جت‌ها و جنگنده‌های موجود در جهان و همچنین بمب‌افکن‌های دوربرد ‌B-۵۲ آمریکا که از پایگاه هوایی مینوت در داکوتای شمالی به پرواز در می‌آیند در آن شرکت خواهند کرد. 

 ینس استولتنبرگ، دبیر کل ناتو هفته قبل به صراحت اعلام کرده بود که این ائتلاف با وجود شرایط متشنج بین‌المللی به برگزاری رزمایش‌های خود ادامه خواهد داد. او همچنین در ادامه صحبت‌های خود خطاب به خبرنگاران گفت: «لغو مانورها به دلیل جنگ در اوکراین سیگنال بسیار اشتباهی را ارسال می‌کند و ما باید نشان دهیم که قدرت نظامی ناتو بهترین راه برای جلوگیری از تشدید بیشتر تنش‌ها است.»

 

گاز آمریکا جای گاز روسیه را در اروپا می گیرد

به گزارش جماران، جفری بیات معاون منابع انرژی وزارت امورخارجه آمریکا یکشنبه شب گفت که واشنگتن ۷۰ درصد از صادرات گاز مایع خود را به اروپا اختصاص می‌دهد.

بنابر گزارش تارنمای شبکه "راشا تودی"، بیات گفت که واشنگتن منابع صادراتی خود را برای تامین نیازهای گازی اروپا بسیج می‌کند.

در همین ارتباط روز  یکشنبه  «میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین اتریش در پیامی توییتری از گران فروشی گاز آمریکا به کشورهای اروپایی خبر داد. وی در پیام توییتری خود نوشت: «آمریکا گاز طبیعی مایع خود را چهار برابر گرانتر از قیمتی که در داخل کشور خود ارائه می‌دهد به اروپایی‌ها می‌فروشد».

خبرگزاری تاس روسیه نیز به نقل از جفری بیات معاون منابع انرژی وزارت امورخارجه آمریکا افزود: واقعیت این است که آمریکا امسال به بزرگ‌ترین صادرکننده گاز مایع جهان تبدیل خواهد شد و ۷۰ درصد از صادرات خود را راهی اروپا خواهد کرد.

پیش از این نیز آلفرد کامر مدیر بخش اروپایی صندوق بین المللی پول گفته بود که توقف کامل صادرات گاز روسیه به اروپا در کنار زمستان سرد ممکن است موجب کمبود مصرف گاز و بهینه سازی مصرف آن شود.

وی افزود: این اقدام می‌تواند به تولید ناخالص داخلی برخی کشورهای اروپایی و به میزان ۳ درصد آسیب وارد کند.

در همین راستا، کارل لوتریاخ وزیر بهداشت آلمان یکشنبه شب هشدار داد که شاید بیمارستان‌های کشورش به خاطر بحران سوخت و تورم کنونی تعطیل شوند.

یک نظر سنجی جدید در کشورهای فرانسه، آلمان، انگلیس و لهستان نشان می‌دهد بسیاری از اروپایی‌ها نگران هستند که تورم بالا بر اثر بحران انرژی منجر به ناآرامی اجتماعی، اعتراض‌های خیابانی و اعتصاب‌ شود.

بر اساس نظرسنجی «یوگاو (YouGov)»، هزینه زندگی این روزها به مهم‌ترین مساله برای اروپایی‌ها تبدیل شده است. اکثریت افرادی که درچهار کشور مزبور در نظرسنجی شرکت کردند درباره افزایش احتمال ناآرامی‌های اجتماعی در ماه‌های آتی نگران هستند. در فرانسه، ۴ نفر از ۱۰ نفر می‌خواهند شاهد بازگشت جنبش‌های اعتراضی جلیقه زردها باشند.

اروپایی‌ها همچنین مساله بحران انرژی را به وضوع در زندگی روزانه خود احساس کرده اند. طبق نظرسنجی صورت گرفته، از هر پنج نفر یک نفر از پس اندازهای خود کم کرده در حالیکه از هر ۱۰ نفر یک نفر یخشی از وعده‌های غذایی خود را حذف می‌کند.

اکثریت افراد در این نظر سنجی معتقدند که این یک بحران کوتاه مدت نیست درحالیکه بسیاری هم هیچ پایانی را در چشم انداز آینده برای آن نمی‌بینند. اکثرا در لهستان و آلمان گفتند که آنها در حال خرید برای مواجهه بهتر با شرایط پیش رو هستند. برخی دیگر نیز قصد دارند مصرف گرمایش را به علت قیمت‌های بالای انرژی، کاهش دهند.

طبق این نظرسنجی، مردم در چهار کشور اروپایی ذکر شده، اعتماد کمی به قابلیت دولت‌ها برای مدیریت این بحران دارند.

در پی جنگ اوکراین، حمایت اتحادیه اروپا از کی‌ف و اعمال تحریم‌های گسترده علیه روسیه، هم اکنون کشورهای اروپایی با بحران نفت و گاز مواجه اند.

 

گفت‌وگوی تلفنی «بن زاید» با «زلنسکی» 

رئیس امارات در گفت‌وگوی تلفنی با رئیس جمهوری اوکراین بر تلاش کشورش برای جلوگیری از تشدید بحران اوکراین تأکید کرد.

به گزارش خبرگزاری رسمی امارات (وام)، «محمد بن زاید»، رئیس امارات، در گفت‌وگوی تلفنی با «ولادیمیر زلنسکی»، رئیس جمهوری اوکراین، تازه‌ترین تحولات بحران اوکراین را بررسی و بر اهمیت تلاش برای کاهش تنش از راه‌های دیپلماتیک تأکید کرد.

او گفت که امارات برای فراهم ساختن فضای آرام برای گفت‌وگو و مذاکره‌ای که به نفع همه طرف‌ها باشد تلاش می‌کند.

بن زاید تأکید کرد که پیامدهای بحران اوکراین فقط به روسیه و اوکراین مربوط نمی‌شود بلکه همه جهان را دربر می‌گیرد و بر اقتصاد و امنیت و صلح جهانی تأثیر می‌گذارد.

این تماس در حالی انجام شده است که هفته گذشته رئیس امارات در سفر به مسکو با رئیس جمهوری روسیه دیدار کرده بود.

 

 

بلینکن: روسیه یک قدرت بزرگ رو به زوال است!

وزیر خارجه آمریکا اظهار داشت که روسیه به‌ویژه دولت پوتین یک عامل خرابکار بزرگ است که می‌تواند مشکلات فراوانی ایجاد کند.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در دانشگاه استنفورد در جریان گفت‌وگو با کاندولیزا رایس وزیر امور خارجه پیشین این کشور در دانشگاه استنفورد اظهار داشت: روسیه یک قدرت بزرگ رو به زوال است. مسکو ظرفیت عظیمی دارد اما از این قدرت برای آسیب استفاده می‌کند.

بلینکن تصریح کرد: ما می‌خواهیم برای بهبود زندگی مردم خود و جهان کارهای بزرگی انجام دهیم، بسیاری از دولت‌ها امیدوار بودند که روابط پایدارتر و قابل پیش‌بینی‌تری با روسیه داشته باشیم. اما روسیه به ویژه دولت پوتین یک عامل خرابکار بزرگ است که می‌تواند مشکلات بزرگی ایجاد کند. جنگ اوکراین نمونه بارز آن است.

وی تاکید کرد: پوتین با اساس نظم ایجاد شده پس از دو جنگ جهانی و جنگ سرد مخالف است. ما با حمایت از اوکراین اجازه تحقق این آرزوی روسیه را نخواهیم داد.

بلینکن با بیان اینکه جهان از آمریکا و چین انتظار دارد در موضوعات جهانی مانند بهداشت، آب و هوا و مبارزه با مواد مخدر همکاری کنند، گفت: به ویژه پس از پاندمی کووید-19، برای ایجاد یک سیستم بهداشت جهانی امن‌تر و مبارزه با بحران جهانی آب و هوا، همکاری با چین ضروری است.

وی اذعان داشت: ایالات متحده آماده همکاری با دولت پکن در زمینه بسیاری از مسائل جهانی است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.