جو بایدن رئیس جمهور آمریکا هفته آینده لایحه ای را برای کمک بیشتر به اوکراین از جمله کمک 12.4 میلیارد دلاری را امضا می کند که کنگره با آن موافقت کرده است.

به گزارش جماران به نقل از روسیا الیوم، «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی آمریکا اعلام کرد که آمریکا احتمال ارسال تانک به اوکراین را بعید نمی داند اما دولت هنوز آماده این نیست که چنین کمکی را اعلام کند.

سالیوان در کنفرانسی مطبوعاتی گفت: هیچ چیز را بعید نمی دانم اما در حال حاضر آماده این نیستم که ارسال محموله های تانک های آمریکایی را اعلام کنم.

وی تصریح کرد که واشنگتن هفته آینده   بسته کمک های نظامی جدیدی را به کی یف اعلام خواهد کرد.

مشاور امنیت ملی آمریکا در ادامه گفت که جو بایدن رئیس جمهور آمریکا هفته آینده لایحه ای را برای کمک بیشتر به اوکراین از جمله کمک 12.4 میلیارد دلاری را امضا می کند که کنگره با آن موافقت کرده است.

از سوی دیگر، لوید اوستن وزیر دفا ع آمریکا اخیرا اعلام کرد که آمریکا با همپیمانانش چشم انداز ارائه کمک های جدید به کی یف را از جمله صادرات تسلیحات و آموزش نیروهای اوکراینی را بررسی می کند.

 

 

پوتین سند الحاق چهار منطقه اشغالی اوکراین به روسیه را امضا کرد 

ولادیمیر پوتین، سند الحاق چهار منطقه اشغالی اوکراین یعنی لوهانسک، دونتسک، خرسون و زاپوریژیا به روسیه را امضا کرد.

 در این مراسم نمایندگان ادیان و مذاهب گوناگون فدراسیون روسیه، رمضان قدیروف، رئیس جمهوری خودمختار چچن و همچنین سران ۴ جمهوری‌های خودخوانده لوهانسک، دونتسک، خرسون و زاپوریژیا حضور داشتند و در کاخ کرملین رسما سند پیوستن این مناطق به روسیه را امضا کردند. 

 آقای پوتین در مراسم اعلام رسمی الحاق چهار منطقه اشغال شده طی سخنانی اعلام کرد دونتسک، لوهانسک، خرسون و زاپروژیا سرنوشت مشترکی با روسیه دارند و بخشی از خاک روسیه هستند. 

رئیس جمهوری روسیه همچنین مدعی شد که مردم این مناطق انتخاب خود را کرده‌اند تا بخشی از روسیه باشند. پوتین در ادامه تاکید کرد که روسیه برای حفاظت از سرزمین خود از هر وسیله‌ای که در اختیار دارد استفاده می‌کند. او همچنین از کی‌یف خواست تا فورا درگیری‌ها را متوقف کند و به مذاکرات بازگردد. 

پوتین در بخش دیگری از صحبت‌های خود با حمله به کشورهای غربی اظهار داشت که آنها می‌خواهند روسیه برده آنها باشد و می‌خواهند همه کشورها حاکمیت خود را به نفع آمریکا تسلیم کنند. او همچنین با اشاره به گسترش ناتو به شرق گفت: «وعده وعدم گسترش ناتو به شرق یک فریب کثیف بود. این غرب بود که به وعده‌های خود عمل نکرد. روسیه تمدنی بزرگ است که یک هزار سال دوام آورده است اما امروز شاهد روس‌هراسی غرب هستیم که چیزی جز نژادپرستی نیست.» 

او در ادامه با اشاره به حوادث جنگ جهانی دوم و حملات اتمی آمریکا به هیروشیما و ناکازاکی، ایالات متحده را متهم کرد که ژاپن، کره جنوبی و حتی آلمان را همچنان در اشغال خود نگاه داشته است. 

رئیس جمهوری روسیه با انتقاد از آمریکا و بریتانیا این دو کشور را مسئول بحران انرژی در اروپا دانست و اضافه کرد که واشنگتن و لندن اتحادیه اروپا را مجبور کرده‌اند که از روسیه گاز نخرند. ولادیمیر پوتین درباره این رفتار رهبران اروپایی گفت: «چیزی جز خیانت به مردم کشورهایشان نیست.»

از زمان آغاز جنگ در اوکراین، بحران انرژی در جهان به شدت بالا گرفته است. روسیه و همپیمانان اوکراین متقابلا یکدیگر را به استفاده از حربه انرژی برای تضعیف طرف مقابل متهم می‌کنند. 

ولادیمیر پوتین در ادامه نطق تند و آتشین خود مدعی شد که آمریکا به اروپا فشار می‌آورد که از روسیه گاز وارد نکنند تا بتواند خود به کشورهای این قاره گاز صادر کند. 

او همچنین انفجار خط لوله نورد استریم که روز ۲۷ سپتامبر رخ داد را هم ناشی از خرابکاری غرب دانست و افزود: «آنگلوساکسون‌ها فقط به تحریم‌ها راضی نمی‌شوند. آنها با ترتیب دادن انفجار در خطوط لوله گاز در دریای بالتیک به سمت انجام اقدامات تروریستی حرکت می‌کنند.» 

رئیس جمهوری روسیه همچنین در ادامه انتقادهای خود از کشورهای غربی، آن‌ها را پیگیری استانداردهای دوگانه متهم کرد و مدعی شد که این کشورها می‌خواهند روسیه را غارت کنند و در عین حال روسیه را احمق در نظر گرفته‌اند. 

این مراسم در نهایت با پخش سرود ملی روسیه به پایان رسید. چهار مقام منصوب شده در جمهوری‌های خودخوانده اوکراینی در لحظه پخش سرود روسیه در کنار ولادمیر پوتین ایستادند. 

واکنش‌های بین‌المللی به «الحاق غیرقانونی» سرزمین‌های اوکراینی

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین پس از سخنرانی ولادمیر پوتین در کانال تلگرامی خود تاکید کرد که کشورش به تلاش‌ها برای بازپس‌گیری همه مناطقی که تحت اشغال روسیه قرار گرفته‌اند ادامه می‌دهد. آقای زلنسکی همچنین تاکید کرد که اوکراین کنترل اوضاع را در دست دارد و از تلاش‌های لازم برای بازپس گیری خاک اوکراین دست نمی‌کشد. 

او همچنین اضافه کرد که در مورد طرح‌های آزادسازی مناطق تحت اشغال روسیه با فرماندهان کل ارتش اوکراین گفتگو کرده است. رئیس جمهوری اوکراین همچنین تاکید کرد که این کشور به تامین تسلیحات و مهمات بیشتر برای سربازان خود ادامه می‌دهد. 

واکنش اروپا و کشورهای اروپایی

امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه «الحاق غیرقانونی» ۴ منطقه اوکراین به فدراسیون روسیه را «به‌شدت محکوم» کرد و آن‌را مصداق بارز نقض حقوق بین‌الملل و حاکمیت سرزمینی اوکراین ارزیابی کرد. آقای ماکرون بر حمایت از کی‌یف در رابر تجاوز نظامی روسیه تا احقاق کامل حاکمیت تاکید کرد.

روبرتا متسولا، رئیس پارلمان اروپا یکی از نخستین مقام‌های اروپایی بود که به تصمیم روسیه برای الحاق چهار منطقه اوکراین به این کشور واکنش نشان داد و تاکید کرد که اتحادیه اروپا هرگز این الحاق غیرقانونی را به رسمیت نمی‌شناسد. 

خانم متسولا در حساب توییتری خود با اشاره به سخنرانی پوتین تاکید کرد که اتحادیه اروپا «همه‌پرسی ساختگی» روسیه و الحاق غیرقانونی را به رسمیت نمی‌شناسد. او همچنین در پایان اضافه کرد که اروپا در کنار اوکراین می‌ایستد. 

همچنین اورزولا فن در لاین، رئیس کمیسیون اروپا نیز در صفحه توییتری خود به اقدام روسیه واکنش نشان داد و تاکید کرد که الحاق غیرقانونی مناطق اشغالی اوکراین توسط روسیه چیزی را تغییر نخواهد داد. 

خانم فن‌در لاین همچنین در ادامه نوشت: «تمامی سرزمین‌هایی که به‌طور غیرقانونی توسط مهاجمان روسی اشغال شده‌اند، سرزمین اوکراین هستند و همیشه بخشی از این کشور مستقل خواهند بود».

خانم فن در لاین همچنین بیانیه‌ای که توسط رهبران ۲۷ کشور اروپایی در محکوم کردن اقدام روسیه منتشر شده را به اشتراک گذاشت.  

رهبران اتحادیه اروپا در واکنش به این اقدام روسیه روز جمعه متعهد شدند که «هرگز» الحاق غیرقانونی چهار منطقه دیگر در اوکراین توسط روسیه را به رسمیت نخواهند شناخت و کرملین را متهم کردند که امنیت جهانی را به خطر انداخته است. 

این ۲۷ رهبر در بیانیه خود در این رابطه اعلام کردند: «ما قاطعانه الحاق غیرقانونی مناطق دونتسک، لوهانسک، زاپوریژیا و خرسون اوکراین توسط روسیه را رد و صریحا آن را محکوم می کنیم.» 

همزمان کمیسیون اتحادیه اروپا از ۲۷ کشور عضو خواست تا با تجدید نظر در سیاست‌های رواید، صدور ویزا برای شهروندان روسیه را تا حد ممکن کاهش دهند.

واکنش گروه ۷ و ناتو

وزرای خارجه کشورهای گروه ۷ با تاکید بر اینکه هیچگاه الحاق بخشی از سرزمین اوکراین به روسیه را نمی‌پذیرند، وضع دورتازه‌ای از تحریم‌ها علیه مسکو را وعده دادند.اعضای این ۷ کشور صنعتی با محکوم کردن تجاوز نظامی روسیه به خاک اوکراین و ادامه نقض حاکمیت کی‌یف از سوی مسکو بر تمامیت ارضی و استقلال اوکراین تاکید کردند. آلمان، فرانسه، ایتالیا، ژاپن، کانادا به‌همراه بریتانیا و ایالات‌متحده اعضای گروه ۷ را تشکیل می‌دهند.

دبیرکل ناتو هم الحاق ۴ منطقه شرق اوکراین به روسیه را «غیرقانونی» دانست و آن را موجب تنش‌زایی بیشتر ارزیابی کرد. ینس استولتنبرگ با اشاره به اینکه اگر پوتین پیروز شود آن را باید یک نشانه خطرناک دانست گفت: «روسیه باید متوجه شود که در صورت استفاده ازسلاح هسته‌ایُ اقدامش بدون عواقب نخواهد بود.»

مسکو هفته گذشته «همه‌پرسی» الحاق چهار منطقه اوکراین را که توسط ارتش روسیه اشغال شده‌اند، برگزار کرد. این همه‌پرسی نه از سوی کی‌یف و نه از طرف کشورهای جهان به رسمیت شناخته نشده است و رهبران دنیا پوتین را تهدید کرده‌اند که با این اقدام زمینه برای تشدید تنش‌ها را فراهم می‌سازد. 

پس از امضای فرمان الحاق این چهار منطقه به روسیه، مراسم جشن بزرگ خیابانی در برابر کاخ کرمیلین در حال برگزاری است. با این حال کرملین می‌گوید ولادیمیر پوتین برنامه‌ای برای بازدید سریع از مناطق الحاق شده ندارد ولی این سفر در زمان خود انجام خواهد شد.

 

روسیه قطعنامه شورای امنیت را وتو کرد

روسیه در جلسه شورای امنیت قطعنامه‌ای درباره الحاق 4 منطقه از اوکراین به خاک فدراسیون روسیه را وتو کرد.

روسیه شب گذشته قطعنامه شورای امنیت که در آن الحاق چهار منطقه از اوکراین به خاک روسیه محکوم شده بود را وتو کرد. چین به این قطعنامه رأی ممتنع داد.

این قطعنامه به صورت مشترک توسط آمریکا و آلبانی در شورای امنیت ارائه شده بود و در آن همه‌پرسی‌ها در ۴ منطقه اوکراین برای پیوستن به روسیه غیرقانونی توصیف و محکوم شده بود.

از میان ۱۵ عضو شورای امنیت ۱۰ کشور به آن رأی مثبت داده و ۴ کشور رأی ممتنع دادند. روسیه تنها کشور مخالف قطعنامه بود که از حق وتوی خود برای بلااثر کردن آن استفاده کرد.

ساعاتی قبل‌تر، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه و سران دونتسک، لوهانسک، خِرسون و زاپروژیا، اسناد پیوستن این چهار منطقه به فدراسیون روسیه را امضا کردند. این اتفاق بعد از همه پرسی‌هایی که در این مناطق برگزار شد رخ داد.

همه‌پرسی الحاق این مناطق به روسیه از جمعه (۲۳ سپتامبر) آغاز شد و تا ۲۷ سپتامبر (پنجم مهر) ادامه داشت. به گزارش رویترز، مناطق لوهانسک، دونتسک، خرسون و زاپروژیا در مجموع حدود ۱۵ درصد از خاک اوکراین را تشکیل می‌دهند.

بنابر ادعای هواداران روسیه در منطقه دونتسک ۹۹.۲۳% از پیوستن به روسیه حمایت کردند. نرخ مشارکت در این همه‌پرسی ۹۷.۵۱% گزارش شد. در لوهانسک هم ۹۸.۴۲% به نفع پیوستن به روسیه رأی دادند. در خرسون، میزان حمایت ۸۷.۵% و در زاپروژیا، ۹۰.۱% بود.

تحلیلگران بر این باورند با الحاق این مناطق به روسیه، تحولات در شرق اروپا می‌تواند وارد فاز جدیدی شود. مسکو از این پس هرگونه تعرض به چهار منطقه مزبور را اقدام نظامی علیه روسیه تلقی خواهد کرد و ممکن است واکنش سختی از خود نشان دهد.

پیش از این، شبه‌جزیره کریمه در سال ۲۰۱۴ با برگزاری همه‌پرسی از اوکراین جدا و به خاک روسیه ضمیمه شد که از سوی سازمان ملل به رسمیت شناخته نشده است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.