در «موج اول مهاجرت روس‌ها» هنرمندان، روزنامه‌نگاران و مخالفان کرملین در پی سرکوب‌های شدید در روسیه، این کشور را ترک کردند.

به گزارش جماران، شماری از شهروندان روسیه هم‌زمان با تشدید پیامدهای ناشی از جنگ اوکراین از جمله اعمال تحریم‌های بی‌سابقه جامعه جهانی به‌ویژه آمریکا، اتحادیه اروپا، بریتانیا و شرکت‌های بزرگ چند ملیتی علیه مسکو، به کشورهای مختلف مهاجرت کرده‌اند.

برخی از تحلیلگران سیاسی از مهاجرت این گروه از شهروندان روس که در پی سیاست‌های جدید کرملین رخ داده است به عنوان «موج دوم مهاجرت روس‌ها» نام می‌برند.

به گفته آن‌ها، در «موج اول مهاجرت روس‌ها» هنرمندان، روزنامه‌نگاران و مخالفان کرملین در پی سرکوب‌های شدید در روسیه، این کشور را ترک کردند.

 

مهاجرت صدها هزار نفری

اگر چه اطلاعات دقیقی در مورد شمار روس‌هایی که از آغاز حمله نظامی روسیه به اوکراین، کشورشان را ترک کرده‌اند وجود ندارد اما برخی گزارش‌ها از مهاجرت ۲۰۰ هزار روس تا اواسط ماه مارس حکایت دارند.

بر اساس برآوردهای یک گروه تجاری صنعت فناوری اطلاعات روسیه ، تنها در بخش فناوری ۵۰ هزار تا ۷۰ هزار متخصص روس در ماه اول جنگ اوکراین، کشورشان را ترک کرده‌اند، رقمی که انتظار می‌رود با توجه به نیاز برخی از شرکت‌های فناوری اطلاعات در کشورهای مختلف به ۷۰ هزار تا ۱۰۰ هزار نفر برسد.

البته تنها متخصصان روس نیستند که به دنبال مهاجرت از کشورشان هستند. امارات عربی متحده که در بحبوحه تحریم‌های بین‌المللی علیه روسیه بی‌طرف مانده بود به مقصد مورد علاقه روس‌های ثروتمند تبدیل شده است به گونه‌ای که برخی از آن‌ها سرمایه خود را به بازارهای املاک منتقل کرده‌اند.

شرکت سرمایه‌گذاری Henley & Partners که در لندن مستقر است، پیش‌بینی کرده که در سال جاری میلادی دست‌کم ۱۵ هزار میلیونر روس کشورشان را ترک کنند. بر اساس این گزارش، دبی بهترین مکان برای ابرثروتمندان روس است.

 

احتیاط در میان کشورهای میزبان

اما استقبال از مهاجران روس در کشورهای میزبان چگونه است؟ در جنگ اوکراین، روسیه به عنوان متجاوز تلقی می‌شود، نگرشی که مهاجران روس را هم در برگرفته است حتی اگر آن‌ها مخالف کرملین باشند.

برخی از کشورها از جمله گرجستان، ارمنستان و کشورهای حوزه بالتیک که همگی در گذشته از تهاجم‌های روسیه در امان نبوده‌اند، نگران ورود مهاجران روس هستند.

به گزارش یورونیوز، به گفته برخی از تحلیلگران سیاسی، این گروه از کشورها نگرانند که افزایش شمار روس‌ها در کشورهایشان باعث شود تا آن‌ها در آینده به هدفی برای تهاجم نظامی روسیه تبدیل شوند.

روسیه در توجیه «عملیات نظامی ویژه» خود در اوکراین، «آزادسازی» منطقه دونباس در شرق این کشور را مطرح کرده که محل زندگی شمار قابل توجهی از روس‌تبارها است.

 

 

یک جنایت هولناک دیگر

دستکم ۱۷ نفر روز پنجشنبه در حمله نیروهای روسیه به شهر وینیتسا در مرکز اوکراین کشته شدند.

این حمله در حالی انجام شد که وینیتسا از زمان آغاز تهاجم نظامی روسیه تاکنون نسبتا از حملات و درگیری‌ها در امان مانده بود. پیش از این نیروی امدادرسانی اوکراین در صفحه فیسبوک خود اعلام کرد که حمله روسیه به وینیتسا تا ساعت ۱۲:۱۵ به وقت محلی «۱۲ کشته و ۲۵ مجروح» بر جای گذاشته است. با این حال دادستانی اوکراین ساعاتی بعد اعلام کرد که تعداد قربانیان به ۱۷ نفر از جمله دو کودک افزایش یافته است.

نیروی امدادرسانی اوکراین پیش از این گفته بود که آتش‌نشانان برای اطفای حریق که به دنبال حمله ارتش روسیه به وینیتسا روی داده است تلاش می‌کنند. 

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین در واکنش به این حادثه گفت که حمله روسیه «به طور آشکار اقدامی تروریستی» محسوب می‌شود. 

وی اظهار داشت: «روسیه هر روز غیرنظامیان و کودکان اوکراینی را می‌کشد. آنها با موشک به اهداف غیرنظامی که هیچ جنبه نظامی ندارد حمله می‌کنند. این اگر به طور آشکار اقدامی تروریستی نیست پس چیست؟»

وینیتسا پیش از تهاجم نظامی روسیه به اوکراین حدود ۳۷۰ هزار نفر جمعیت داشت.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.