به نظر می رسد دعوا بر سر ریاست جمهوری میان بایدن و ترامپ تمامی نداشته باشد.

 

به گزارش جماران به نقل از ان بی سی نیوز، جو بایدن رئیس جمهور آمریکا هشدار داد که این کشور در پی تصویب قوانین محدود کننده رأی گیری توسط نزدیک به 12 ایالت با انتخاب میان «دموکراسی یا خودکامگی» روبرو است ونقش دونالد ترامپ رئیس جمهور پیشین را در اشاعه اطلاعات نادرست در مورد انتخابات 2020 هدف قرار داد.

بایدن در یک سخنرانی درباره حقوق رأی در مرکز قانون اساسی ملی در فیلادلفیا گفت: «در آمریکا زمانی که شما می‌ بازید، نتیجه را می‌ پذیرید. شما از قانون تبعیت می‌ کنید و دوباره تلاش می‌ کنید. در این شرایط، شما تلاش نخواهید کرد که واقعیت‌ ها را «جعلی» بنامید تنها به این دلیل که ناخرسند بودید. این سیاستمداری نیست؛ بلکه خودخواهی است. این دموکراسی نیست؛ این سلب حق رأی است.»

وی ادامه داد: آنانی که فریاد دروغ، دروغ سر داده اند، کشور ما را تهدید می کنند.

پس از تصویب موجی از قوانین محدودکننده حقوق رأی، که بخشی از آن به دلیل ادعاهای دروغ ترامپ درباره نتایج انتخابات 2020، توسط بسیاری از ایالات تحت کنترل جمهوریخواهان تأیید شد، بایدن با فشار فزاینده دموکرات ها و طرفداران حقوق رأی روبرو شده است تا اقدامات تهاجمی تری در این زمینه انجام دهد. 

وی گفت: «دروغ بزرگ فقط این است - یک دروغ بزرگ،» و از «دوستان جمهوری خواه» خود در ایالت ها و کنگره خواست که بایستند و به جلوگیری از تلاش برای تضعیف انتخابات و «حق مقدس رای» کمک کنند.

او سوال کرد: «آیا شما هیچ شرمنده نیستید؟»

بایدن خواستار این است که کاخ سفید پس از مسدود کردن قانون رای گیری در ماه گذشته توسط جمهوری خواهان سنا، اقدامات محدودتری را انجام دهد و گزینه های محدود دموکرات ها در کنگره را تحمیل کند.

اگرچه بایدن روز سه شنبه هشدار داد که ملت «با مهمترین آزمون دموکراسی از زمان جنگ داخلی روبرو است»، اما وی بسیار کم به اقداماتی پرداخت که دولت وی برای رسیدگی به قوانین محدود کننده دولت انجام می دهد.

بایدن درخواست خود را از کنگره برای تصویب «قانون برای مردم» و «قانون پیشرفت حقوق رأی جان لوئیس» تکرار کرد و متعهد شد که وزارت دادگستری به چالش کشیدن قوانین محدود کننده در دادگاه را ادامه دهد، همانطور که اخیراً با یک قانون رای گیری در جورجیا انجام داد. و گفت که وی و معاونش به افزایش آگاهی عمومی در مورد تهدید به حق رأی ادامه خواهند داد.

سخنرانی بایدن در حالی بود که بیش از 50 دموکرات ایالت تگزاس روز دوشنبه در آخرین تلاش برای جلوگیری از تصویب قانون محدودکننده رای گیری توسط مجلس قانونگذاری ایالتی تحت کنترل جمهوری خواهان، به واشنگتن دی سی رفتند. این اقدام غیرمعمول، دموکرات ها را در معرض دستگیری قرار می دهد.

ترامپ ا اخیرا در یک سخنرانی در کنفرانس سی پک در دالاس در جمع هوادارانش گفته بود: طی چند ماه گذشته جو بایدن کشور ما را به لبه نابودی کشانده است. ما هزاران جنایتکار را از کشورمان اخراج کردیم و 500 مایل دیوار مرزی ساختیم. اکنون دولت بایدن شرایط مرزی را تغییر داده است و این موضوع به یکی از بزگترین فجایع تاریخ آمریکا تبدیل شده است.

وی در ادامه ادعاهای خود درباره انتخابات ریاست جمهوری 2020 آن را یک انتخابات متقلبانه خواند و برای هزارمین بار تکرار کرد: «ما انتخابات را بردیم.»

دونالد ترامپ در سخنرانی خبرساز خود در بزرگ‌ ترین نشست جمهوری‌خواهان آمریکا بار دیگر ادعای مبنی بر «تقلب» در انتخابات ریاست جمهوری 2020 علیه خود را مطرح کرد؛ ادعایی که در تمام مدت این نشست آخر هفته که با هدف به کنترل درآوردن دولت‌ ها و مجلس‌ های محلی برگزار می‌شد، تکرار شد و همزمان با آن، نمایندگان جمهوری‌ خواه مجلس کارزاری سراسری برای سرکوب رای‌ دهندگان به راه انداختند.

رئیس‌ جمهور سابق روز آخر نشست اقدام سیاسی جمهوری‌ خواهان در شهر دالاس ایالت تگزاس، برای سخنرانی به صحنه رفت؛ در حالی که چند ساعت پیش هم در شبکه خبری فاکس حاضر شده بود تا نظریه بی‌اساس توطئه خود را اظهار کند و حمله هوادارانش به مجلس که به دلیل «دروغ‌ های انتخاباتی» او شکل گرفته بود را کم‌ اهمیت جلوه دهد.

ترامپ در این نشست گفت: «ما عملکرد خیلی خوبی داشتیم تا اینکه انتخابات تقلب‌ آمیز اتفاق افتاد.»

این نشست که روزگاری عرصه‌ ای مهم برای نشان دادن وضعیت حزب جمهوری‌ خواه بود، به صحنه «ترویج نظریه‌‌ های توطئه‌ آمیز دنیای مجازی، توهمات بر حق بودن و شکایت‌ از جنگ فرهنگی موجود» مبدل شده بود.

این نشست در عین حال شبه‌ نظامیان راست‌ گرای افراطی، هواداران خشن و حامیان «کیو انان» را به خود جذب کرده بود که حول محور «تعطیل شدن» خود دور یکدیگر جمع شده و معتقد بودند که مقام‌ های منتخب دموکرات با رسانه‌ های اجتماعی توطئه کرده‌ اند تا آنها را «سانسور» کنند. (شعار نشست امسال هم «بازگشایی آمریکا» بود) 

در نظرسنجی از حضار، آنها مهم‌ترین اولویت‌ خود را «سلامت انتخابات و کارت شناسایی رای‌ دهندگان» اعلام کردند؛ بعد از آنکه نمایندگان جمهوری‌ خواه تقریبا در تمام ایالات ده‌ ها لایحه محدود کننده رای‌ گیری تحت پوشش حفاظت از «اعتماد رای دهندگان» به راه انداختند، اعتمادی که به دلیل ادبیات خود ترامپ به مخاطره افتاد چرا که او نتایج انتخابات 2020  را قبل از شمارش حتی یک رای «تقلب» نامید و همین باعث شد شورشیان طرفدارش در ششم ژانویه به نحوی خشونت‌ آمیز به کنگره حمله کنند.

موضوع جلسات این نشست این موارد را شامل می‌ شد: «تشخیص تهدیدها علیه درستی انتخابات: چگونه مدارک وقوع تقلب را جمع‌ آوری کنیم» و «انتخابات را رها کن، آینده انتخابات‌ های آمریکا»

ترامپ بدون ارائه هرگونه مدرکی گفت: «مدارک متعددی وجود دارد. در کشور اتفاق‌ های بدی در حال وقوع است... باعث آبروریزی کشور ما است و واقعا به ما در سراسر جهان توهین و بی‌ احترامی می‌ شود.»

بعد از آنکه شرکت ترامپ و مدیر مالی ارشدش پس از سال‌ ها تحقیق درباره تقلب مالیاتی، به موارد کیفری متعددی متهم شدند، رئیس‌ جمهور سابق به جمعیت حاضر در نشست گفت: «جمهوری‌ خواهان بی‌ گناه محاکمه می‌ شوند.»

او درباره دادستان‌ های ایالت نیویورک گفت: «آنها دنبال پیدا کردن جر‌م‌ اند. این کاری غیرقانونی و رفتاری مستبدانه است. محاکمه‌ ای سیاسی که کاملا از کشورهای کمونیست گوشه و کنار جهان برگرفته شده است.»

سخنرانان و میهمانان این نشست بارها محاکمه «جمهوری‌ خواهان» را به گردن «چپ‌ گرایان» انداختند و آن را حاصل «یهودی‌ ستیزی» و «تخریب تاریخ و مقدسات» کشور دانستند. یکی از جلسات «استبداد بدون صحبت: تلاش چپ‌ گرایان برای تخریب آمریکا» نام داشت.

گرچه این نشست «نیک فونتس» ملی‌ گرای افراطی، را از فهرست سخنرانان خود حذف کرد، سایر سخنرانان همان ادبیاتی را مطرح کردند که در میان راست‌ گرایان افراطی شایع شده و اکنون در عرصه‌ های رایج‌ تری نیز پذیرفته شده است.

آنها افسانه «جایگزینی عظیم» و نظریه‌ های توطئه درباره «جرج سوروس» را مطرح کرده و ادعاهایی کذب و خطرناک درباره تاریخ آمریکا، به ویژه در زمینه برده‌ داری رواج دادند تا چشم‌ اندازی شکننده از وضعیت کشور ترسیم کنند.

بر اساس نظرسنجی از حضار این نشست، در صورتی که ترامپ نخواهد کاندید شود، «ران دی‌ سانتیس» فرماندار ایالت فلوریدا، برای کاندیداتوری انتخابات 2024  ریاست‌ جمهوری 68 درصد آرا را دارد.

اگر هم خود ترامپ کاندید شود، حائز 70 درصد آرا است.

ترامپ درباره این نظرسنجی گفت: «اگر بد باشد، من می‌ گویم جعلی بوده ولی اگر خوب باشد، می‌ گویم شاید این بهترین نظرسنجی در سراسر تاریخ است.»

او در سخنرانی خود در این نشست از اقدام‌ های دولت خود در تسریع تولید واکسن‌ های نجات‌بخش کووید 19 هم ستایش کرد که با نظر سایر سخنرانان نشست و نمایندگان جمهوری‌ خواه که به اشاعه اطلاعات کذب درباره واکسینه کردن شهروندان و بحران سلامت عمومی جاری می‌ پردازند، در تضاد بود.

ترامپ در مصاحبه روز یکشنبه با شبکه خبری فاکس نیوز هم گفته بود که برای واکسن‌ ها به او «اعتبار لازم» داده نمی‌ شود و او قبلا از طرفدارانش خواسته است واکسن بزنند. او واکسن‌ ها را «ایمن» خواند و آنها را عامل «نجات جهان» دانست اما برخی از متحدان سرسخت او در مجلس، از جمله «مارجری تیلور گرین» نماینده مجلس که در گذشته از رئیس‌ جمهور سابق برای کمک به تولید واکسن‌ ها ستایش کرده بود، درباره تلاش‌ ها برای واکسینه‌ کردن شهروندان ادعاهایی کذب را اشاعه داده‌‌ اند.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
4 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.