انداختن اجساد جان باختگان کرونا در آب به دلیل فقر تبدیل به معضل جدیدی برای دولت هند شده است.

 

به گزارش جماران به نقل از روسیا الیوم، شیوع ویروس کرونا که ابتدا شهرهای بزرگ هند را در بر گرفت اکنون به روستاهای این کشور کشیده شده و اجساد مرگان این بیماری به جای سوزانده شدن در رودخانه ها انداخته می شوند.

این روزها در هند مردم فقیر که پول مراسم سوزاندن اجساد نزدیکان خود را ندارند و  هزینه این کار نیز به دو برابر افزایش پیدا کرده است به سادگی هر چه تمامتر اجساد نزدیکان خود که در اثر کرونا جان خود را از دست داده اند در رودخانه رها می کنند. اتفاقی که باعث شد رودخانه «گنگ» پر از اجسادی شود که روی آب شناور شده اند.

در همین حال دولت هند به پهن کردن تور برای شکار اجساد و بیرون کشیدن آنها از رودخانه اقدام کرده است.

از سوی دیگر، پلیس هند در حال تحقیق درباره صدها جسدی است که در رود گنگ رها و یا در گورهای ماسه‌ای دست‌جمعی در سواحل این رود دفن شده‌اند.

یک مقام ارشد هندی در ایالت شمالی «اوتار پرادش» تایید کرد اجسادی که آب‌ رود گنگ آنها را بیرون زده است قربانیان ویروس کرونا هستند. مقام‌های هندی می‌گویند فقر و بی‌بضاعتی و ناتوانی در سوزاندن اجساد و به جای آوردن مراسم سنتی و مذهبی هندوها و نیز ترس از انتقال بیماری احتمالا از دلایل این کار بوده است.

خبرگزاری رویترز گزارش داده که نامه‌ای را مشاهده کرده که در آن یکی از مقام‌های ارشد هندی تایید می‌کند افراد در هند به جای اینکه اجساد را طبق آیین سنتی خود بسوزانند در رودخانه‌ها رها می‌کنند.

پیدا شدن صدها جسد در گورهای ماسه‌ای در روستاهای شمال هند موجب نگرانی مسئولان این کشور شده است. ماموران پلیس با قایق و خودروهای جیپ و با بلندگو از روستایان می‌خواهند که اجساد را به رودخانه‌ها نسپارند. ماموران به مردم اطمینان خاطر می‌دهند که در برگزاری آیین‌های سنتی سوزاندن اجساد به آنها کمک می‌کنند.

روز جمعه بارش باران باعث نمایان شدن جسدهایی شد که در پوشش‌های پارچه‌ای و در گورهای ماسه‌ای کم عمق در حاشیه رودخانه پرایاگرج در ایالت اوتار پرادش هند دفن شده بودند.

هفته گذشته هم تصاویر مشابهی در چندین ایالت دیگر هند مشاهده شده بود. هرچند در ابتدا برخی از مقام‌های محلی مدعی بودند که این اجساد ارتباطی با قربانیان کووید-۱۹ ندارد ولی حالا رسما تایید شده که مردم جنازه عزیزان جان باخته خود را در نزدیکی سواحل رودخانه‌ها رها کرده‌اند.

مسئولان نگرانند که دفن کردن اجساد بیمارانی که در اثر ابتلا به بیماری کووید ۱۹ جان خود را از دست داده‌اند مشکلات بهداشتی را برای محیط زیست و همچنین ساکنان بومی دو چندان کند.

افزایش وحشتناک تعداد فوتی‌ها در اثر ابتلا به بیماری کووید-۱۹ در هند سبب شده تا بسیاری از افراد نتوانند از پس هزینه‌های مربوط به مراسم سنتی سوزاندن جنازه‌ها برآیند. کمبود چوب باعث شده هزینه سوزاندن جنازه به سه برابر بیشتر افزایش یابد و به حدود ۱۵ هزار روپیه (۱۶۸ یورو) برسد، رقمی که بسیاری از هندی‌ها توان آن را ندارند.

مقامات در پرجمعیت‌ترین ایالت هند یعنی اوتار پرادش که بیش از ۲۴۰ میلیون نفر را در خود جای داده به نیروهای دولتی دستور داده‌اند تا برای جلوگیری از سپرده شدن اجساد به رودخانه‌ها نیروهای مسلح و گروه‌های گشت زنی را در اطراف رودخانه‌ها مستقر کنند.

برخی از رسانه‌های محلی گزارش داده‌اند که حتی تا ۲ هزار جسد در رودخانه‌های این کشور رها شده‌اند. وزارت کشور هند می‌گوید در حال بررسی صحت این ادعا است.

گونه جهش یافته ویروس کرونا در هند با سرعت قربانی می‌گیرد. وزارت بهداشت این کشور روز یکشنبه اعلام کرد که بیش از ۳۱۱ هزار مورد جدید ابتلا به بیماری کووید-۱۹ در این کشور به ثبت رسیده است. طبق این گزارش همچنین ۴ هزار و ۷۷ نفر جدید در اثر آلودگی به ویروس کرونا جان خود را از دست داده‌اند. تعداد کل کشته‌شدگان کرونایی در هند به ۲۷۰ هزار و ۲۸۴ نفر رسیده و شمار مبتلایان از ۲۴ میلیون نفر گذشته است.

در همین حال، دولت سنگاپور اعلام کرد که به دلیل خطر شیوع کرونای هندی در میان کودکان همه مقاطع تحصیلی مدارس این کشور را از روز چهارشنبه تعطیل می کند و آموزش از راه دور را در دستور کار خود قرار می دهد.

سنگاپور روز گذشته اعلام کرد که 38 مورد جدید ابتلا به کرونا را ثبت کرده است و این بالاترین رقم ابتلا به کرونا در 8 ماه اخیر در این کشور است و برخی از این موارد ثبت شده مربوط به کودکان در یک مرکز آموزشی می شود.

دولت سنگاپور تأکید کرد که به نظر می رسد که کرونای هندی بر کودکان تأثیر می گذارد.

هشدار جدید سازمان جهانی بهداشت

از سوی دیگر،نتایج بررسی سازمان جهانی بهداشت نشان می دهد: ساعات کار طولانی می تواند عامل موثری در افزایش مرگ و میرها است. نتایج بررسی انجام شده حاکی از آن است که ساعت کار طولانی می تواند موجب مرگ صدها هزار نفر در سال شود و این روند ممکن است به دلیل همه گیری کووید-۱۹سرعت بیشتری بگیرد.

 هندوستان تایمز نوشت: در اولین مطالعه جهانی با موضوع «از بین رفتن فرصت زندگی ناشی از ساعات کار طولانی» مشخص شد که در سال ۲۰۱۶ میلادی ۷۴۵ هزار نفر بر اثر سکته مغزی و بیماری های قلبی مرتبط با ساعات کار طولانی فوت کردند.

این آمار از سال ۲۰۰۰ نزدیک به ۳۰ درصد افزایش داشته است.

ماریا نیرا، مدیر دپارتمان محیط زیست، تغییرات آب و هوایی و سلامت سازمان جهانی بهداشت گفت: ۵۵ ساعت یا بیشتر کار در هفته خطر جدی برای سلامتی است. آنچه ما می خواهیم با این اطلاعات انجام دهیم انجام اقدامات بیشتر و حمایت بیشتر از کارمندان و کارگران است.

نتایج این مطالعه نشان داد که بیشتر قربانیان (۷۲ درصد) مرد و افراد میانسال یا سالمند هستند. همچنین افرادی که در جنوب شرقی آسیا و منطقه غرب اقیانوس آرام زندگی می کنند بیشترین آسیب را متحمل می شوند.

به طور کلی، این مطالعه با استفاده از داده های ۱۹۴ کشور نشان داد که ۵۵ ساعت یا بیشتر کار در هفته با ۳۵ درصد خطر سکته مغزی بیشتر و ۱۷ درصد خطر مرگ ناشی از بیماری ایسکمیک قلب در مقایسه با ۴۰-۳۵ ساعت کار در هفته همراه است.

این مطالعه در فاصله سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۶ انجام گرفته و شامل دوره همه گیری کووید-۱۹ نمی شود اما به گفته کارشناسان سازمان بهداشت جهانی، افزایش ساعات دورکاری و تحلیل رفتن وضعیت اقتصاد جهانی ناشی از شیوع کروناویروس ممکن است خطر مرگ و میر را افزایش دهد.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
2 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.