سازمان ها و نهادهای مختلف امنیتی آمریکا خود را برای آشوب های گسترده احتمالی در جریان و پس از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری این کشور آماده می کنند.

 

به گزارش جماران به نقل از سی ان ان، یک مسئول امنیتی بلندپایه آمریکایی اعلام کرد که دو آژانس وابسته به امنیت داخلی به شکل گسترده ای خود را برای رویارویی با آشوب های احتمالی در جریان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در 3 نوامبر آماده می کنند.

برخی گزارش ها حکایت از آن دارد که وزارت امنیت داخلی آمریکا در حال آماده شدن برای مقابله با هرگونه آشوب و ناآرامی‌های مدنی پس از پایان انتخابات 2020 است.

 شبکه خبری سی ان ان با استناد به برخی منابع معتبر از آمادگی وزارت امنیت داخلی ایالات متحده برای مواجهه شدن با درگیری های احتمالی در زمینه انتخابات قریب الوقوع آمریکا خبر داده است.

این شبکه خبری به نقل از «کن کوچینلی» قائم مقام وزارت امنیت داخلی آمریکا گفته است، در صورت نیاز «تیم های ویژه» برای مقابله در درگیری های احتمالی آماده واکنش شده اند.

آمادگی وزارت امنیت داخلی آمریکا شامل اعزام سریع نیرو توسط اداره مهاجرت و گمرک و حفاظت از مرزها به شهرهای درگیر برای مقابله با معترضان به نتایج انتخابات سوم نوامبر است.

«دونالد ترامپ » رئیس جمهور آمریکا ، با بیان اینکه قصد پیروزی در انتخابات را دارد ، بارها از پاسخ دادن به سوالات روزنامه نگاران در مورد انتقال مسالمت آمیز قدرت در صورت از باخت در انتخابات خودداری کرد.

پیش از این آژانس‌های اجرای قانون و مهاجرت آمریکا برای سرکوب اعتراضات سراسری ضد نژادپرستی در شهرهای«پورتلند»، «سیاتل» و واشنگتن مورد استفاده قرار گرفته بودند.

مقامات محلی بر این باورند که تصمیم دولت ترامپ در استفاده از نیروهای فدرال برای مقابله با اعتراضات خشونت آمیز موجب ایجاد ناآرامی های مدنی در شهرهای آنها شده است.

بعد از قتل ظالمانه «جورج فلوید» شهروند سیاه پوست آمریکایی توسط یک پلیس سفید پوست آمریکا، نظرسنجی های اخیر نشان می‌دهد که اکثر مردم آمریکا دیگر متوجه شده اند که چرا جامعه سیاهپوستان آمریکا دیگر به پلیس این کشور اعتماد ندارند.

گفتنی است جو بایدن نامزد دموکرات‌ها در انتخابات 2020 با تکیه بر حمایت قاطع رأی‌دهندگان سیاه‌پوست، برنده مرحله مقدماتی حزب دموکرات شد؛ کسانی که موجب پیروزی حیرت‌انگیز او در «کارولینای جنوبی» و پیروزی‌ او در هفته‌های بعد شدند.

بایدن کارزار خود را بر چارچوب مخالفتش با اظهارات و اعمال نژادپرستانه ترامپ، از جمله پرسش از تابعیت باراک اوباما و ارجاع به اعتراضات برترپنداری نژاد سفید در «شارلوتزویل» و «ویرجینیا» و معترضان مقابل آن‌ها، و این گفته ترامپ که در هر دو طرف اعتراضات آدم‌های خوبی وجود داشته‌اند، بنا ساخته است.

روزنامه واشنگتن پست نیز اوایل ماه اکتبر به نقل از برخی منابع نوشت که وزارت دادگستری آمریکا و پلیس فدرال آماده مقابله با آشوب های احتمالی در 3 نوامبر شده اند.

«بیل دی بلاسیو» شهردار نیویورک نیز هفته پیش در کنفرانسی مطبوعاتی از امکان وقوع چنین سناریویی در پایتخت خبر داده بود.

«تری موناهان» یکی از مسئولان در امنیت شهر نیویورک نیز گفت که پلیس نیویورک صدها نیروهای پلیس اضافی از 26 اکتبر بسیج می کند تا با حوادث احتمالی در مراکز رأی گیری و مکان های عمومی قبل از انتخابات مقابله کنند.

موناهان تأکید کرد که پلیس پیش بینی تهدید خاصی برای سلامت رأی دهندگان در نیوورک در دو هفته باقی مانده ندارد اما اشاره کرد که انتخابات پیش روی جنجال و نزاع های شدیدی داخل کشور به راه می اندازد.

این در حالی است که شهر نیویورک روز یکشنبه شاهد درگیری میان هواداران و مخالفان«دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا بود.

این درگیری میان عناصر سازمان«یهودی ها برای ترامپ» و مخالفین ترامپ رخ داد.

صدها تن از اعضای  سازمان«یهودی ها برای ترامپ» تظاهراتی با خودروهای خود به راه انداختند و در تأیید ترامپ خودروهای خود را با پرچم های آمریکا و  بنرهای «ترامپ 2020» پوشاندند. هواداران ترامپ از شهرهای «منهتن» و بروکلین» عبور کردند.

این کاروان خودروها از جزیره«کُنی»به سمت «برج ترامپ» در منهتن به حرکت در آمد و بعد از آن به سمت تجمعی در پارک بروکلین رفت.

در تصاویر ویدیوئی که منتشر شده است میان هواداران و مخالفان رئیس جمهور آمریکا درگیری به وقوع می پیوندد و گروهی از مخالفان ترامپ را نشان می دهد که از روی یک پل در بزرگراهی در بروکلین به سمت خودروهای هواداران ترامپ اشیائی را پرتاب می کنند.

در تحولی دیگر، انتخابات ریاست جمهوری در ایالات متحده همواره به دسته‌بندی‌ در میان مردم دامن می‌زند اما انتخابات این دوره به نظر بیش از هر زمان دیگری شکاف بین آمریکایی‌ها ایجاد کرده است.

آمریکا پس از سال‌ها در چنین شرایطی قرار گرفته؛ اما این وضعیت چگونه شکل گرفت و ایالات متحده چطور از آن خارج خواهد شد؟

«اندی رویزگین»‌ خبرنگار یورونیوز برای یافتن پاسخ این سوال به میان شهروندان آمریکایی در ایالت ویسکانسین رفته است.

با یک مثال ساده شروع کنیم. دفاتر پلیس در سراسر ایالات متحده در گزارش‌هایی اعلام کرده‌اند که هیچگاه تاکنون این میزان تبلیغات کارزارهای انتخاباتی در محیط‌های شهری و محوطه منازل مسکونی،‌ آن هم در زمانی نه چندان دور به انتخابات به سرقت نرفته بود.

خانم سالخورده‌ای که علائم تبلیغات کارزار «جو بایدن» از مقابل منزلش به سرقت رفته می‌گوید: «من خودم علامتی دست‌ساز ساختم و جایش گذاشتم: دست از دزدیدن علائم تبلیغی بردارید،‌ این یک جرم است.»

«جس کیوناس» از شهروندان «ریسین» در ایالت «ویسکانسین» می‌گوید: «ما دو حزب داریم که چنان از هم متنفرند که نمی‌توانند کشور را در مقابل خود قرار دهند.»

از علائم محیطی اعلام تعلق به کارزارهای انتخاباتی و جنبش «جان سیاه ارزش دارد» گرفته تا بحث سقط جنین و ویروس کرونا؛ به نظر هیچکس نمی‌داند اختلاف‌ها چگونه این‌قدر عمیق شده است؟

«مایک ایساکسن» یک شهروند دیگر ریسین می‌گوید: «به نظرم اتفاقی است که به تدریج روی داده؛ همه ما تاریخی شگرف با خود داریم و هر طرف به نوعی از این تاریخ سخن گفته است.»

اما به اعتقاد فرانک دیکینسون از ساکنان «پورت هارون» در ایالت میشیگان،‌ «جری‌مندرینگ» یا کژحوزه‌بندی قسمت عمده‌ای از ماجرا است.

جری‌مندرینگ قدرتی است که قانون‌گذاران ایالتی از آن برای بازآرایی نقشهٔ شهرستان‌ها و دستکاری در حوزه‌های رای گیری استفاده می‌کنند تا به نوعی زمینه تداوم برتری حزب خود را فراهم کنند.

فرانک دیکینسون معتقد است: «جایی که افراد مجبور به رقابت با یکدیگر و حتی با گمنام‌ترین اعضای حزب خود نیستند پس هیچ نقطه اشتراکی هم وجود ندارد؛ همینجا است که شما باید از همه پر سر و صداٰ‌تر باشید.»

خبرنگار یورونیوز در بخشی دیگر از گزارش خود آورده است: «دولت محلی اینجا درمیشیگان همانند سیزده ایالت دیگر بین دو حزب تقسیم شده؛ یکی فرمانداری را در اختیار دارد و دیگر بر نهاد قانون‌گذار مسلط است.»

در ویسکانسین به عنوان مثال فرماندار دموکرات ماه مارس دستور قرنطینه داد. دو ماه بعد جمهوری‌خواهان که کنترل نهاد قانون‌گذار را بر عهده دارند موفق به لغو این فرمان شدند. بدین ترتیب راه‌ها و رستوران‌ها دوباره پر از مشتری‌هایی شدند که ماسک به صورت نداشتند.

فرماندار سپس دستور داد تا تا بارها و رستوران‌ها به پذیرش ۲۵ درصد از ظرفیت خود محدود شوند اما جمهوری‌خواهان با قانونی این دستور را نیز لغو کردند.

فرماندار میشیگان دستور استفاده اجباری از ماسک در سطح ایالات را داده و جمهوری خواهان همچنان برای لغو آن به دادگاه‌‌ها رفت و آمد می کنند.

و این دسته‌بندی محلی در سطح ملی و تا رقابت انتخاباتی میان دونالد ترامپ و جو بایدن گسترش یافته است.

«پاریو شا»، استاد علوم سیاسی دانشگاه ویسکانسین در میلواکی می‌گوید: در حال حاضر تعداد بسیار کمی رای‌دهنده بلاتکلیف وجود دارد و خبری از نمودار همپوشانی میان هواداران بایدن و ترامپ نیست؛ بنابراین شما موافق یکی یا مخالف دیگری هستید.»

فرانک دیکینسون، شهروند ساکن در پورت هارون نیز می‌گوید: «به فردی نیاز خواهد بود که بتواند همه را متحد کند؛ نمی‌دانم آیا چنین فردی را داریم؟»

آن تبلیغات انتخاباتی محیطی را به یاد بیاورید! افرادی که علائم نصب شده در حیاط‌شان دزدیده شده بود آن را نشانه‌ای بد از دور کنونی می‌دانستند.

ویلیام شالک، یک هوادار جو بایدن می‌گوید: «قبل از انتخابات شاهد خشونت بودیم و احتمالا بعد از آن هم شاهدش خواهیم بود.»

کتی جانسون، هوادار دونالد ترامپ اما معتقد است: «فکر کردن به تفرقه و دسته بندی بسیار ترسناک است.»


 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.