رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در این میزگرد گفت: در سومین سال اجرای طرح تحول سلامت باتوجه به برنامه ها و طرح های در دست اجرا بیشترین دستاوردهای حوزه سلامت را دراین استان در سال جاری شاهد خواهیم بود.
دکتر علیرضا رئیسی اظهار کرد: با توجه به شمار قابل توجه طرح های در دست اجرا در حوزه سلامت در این استان امسال یکی از سالهای طلایی استان بوشهر در بخش سلامت است.
وی افزود: درک عمیق مسئولان استان بوشهر از مشکلات حوزه سلامت در این استان، اراده آنان و منابع موجود، باعث شد تا در این حوزه بویژه بخش درمان متحول و خارج از هیاهوها و تبلیغ و تخریب گامهای بلندی برداشته شود.
رئیسی با اشاره به رضایتمندی مردم از حوزه بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار کرد: یکی از راههایی که باعث موفقیت هر دستگاه می شود این است که مردم نظر خالص خود را بیان تا مسوولان براساس آن برنامه ریزی انجام دهند.
وی درباره کیفیت خدمات در حوزه بهداشت و درمان استان بوشهر گفت: برای رسیدن به کیفیت باید رضایت مشتری (داشتن ارزش افزوده برای 2 طرف) تعریف شود.
رئیسی اضافه کرد: براساس آمارها نوروز امسال میزان فوتی های ناشی از حوادث جاده ای در استان بوشهر نسبت به نوروز سال گذشته 70 درصد کاهش نشان می دهد طوریکه شمار فوتی های تصادف های نوروزی از 16 تن در سال گذشته به پنج تن در سال جاری کاهش یافته است.
رئیسی گفت: در نوروز امسال سه هزار و 721ماموریت در اورژانس استان بوشهر انجام شد که نسبت به سال گذشته 2 درصد کاهش نشان می دهد.
رئیسی بیان کرد: از این ماموریت ها 593 مورد تصافی با 3 درصد افزایش، 2هزار و 66مورد در محل درمان، یکهزار و 453 بستری در بیمارستان 23تن فوتی غیر تصادفی و یکهزار و 608نفر نیز به کمپ های سلامت مراجعه کردند.
وی گفت: بیشترین مراجعان به دلیل حجم مسافران نوروزی مربوط به شهرستانهای دیلم، گناوه و دشتستان است.
** فعالیت بیمارستانهای استان بوشهر در نوروز96
وی کرد: از 25 اسفند سال گذشته تا 13 فروردین امسال 42هزار نفر به بیمارستانهای استان بوشهر مراجعه کردند که نسبت به 38 هزار نفر سال گذشته 8 درصد افزایش نشان می دهد.
رئیسی اظهار کرد: از این شمار 35هزار و 777نفربه صورت سرپایی درمان شدند که نسبت به سال گذشته، 9 درصد افزایش داشته است.
وی یادآورشد: همچنین از این تعداد پنج هزار و 682نفر بستری شدند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: در این مدت 29 نفر فوت شدند که نسبت به سال گذشته که 59 نفر بود 30 تن کاهش یافته است.
رئیسی ادامه داد: کاهش 35درصدی اعزام بیماران به مرکز استان در نوروز امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته بیانگر عدالت در توزیع امکانات و خدمات بهداشتی و پزشکی در استان بوشهر است.
وی گفت: همچنین در نوروز امسال به دلیل حضور پزشکان مقیم بیماران سریعتر تعیین تکلیف و بیمارستان را ترک می کردند.
**فعالیتهای بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر
وی بابیان اینکه پزشکان مراکز بهداشتی استان بوشهر در این مدت 50 هزار خدمت ارائه کردند گفت: یکی از این خدمات دندانپزشکی است که در نوروز امسال 2هزار خدمت در مراکز بهداشتی در این زمینه ارائه شد.
رئیسی، واکسینه کردن چهار هزار و 760 تن، مراقبت از پنج هزار و 900 مادر باردار و 10هزار کودک را از جمله فعالیتهای بهداشتی ارائه شده به مسافران نوروزی و مردم بومی استان در این روزها عنوان کرد.
وی یادآور شد: از 86 مرکز فعال جامع سلامت در استان بوشهر 40 مرکز در نوروز فعال بودند.
** طرح ملی بسیج نوروزی
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر درباره طرح ملی بسیج نوروزی در این استان گفت: ارتقای وضعیت بهداشت فردی، بهداشت مواد غذایی و ابزار و تجهیزات، بهداشت ساختمان در مراکز تهیه، توزیع، عرضه و فروش مواد غذایی و اماکن عمومی حساس، حفظ و ارتقای سطح سلامت شهروندان و مسافران نوروزی، پیشگیری از بیماریهای قابل انتقال به وسیله آب و غذا از جمله هدفهای اجرای این طرح است.
رئیسی افزود: در این ارتباط دراین مدت 19هزار و 950 بازدید از مراکز هدف انجام شد که از این شمار 688مورد به دادگاه معرفی و 27واحد تعطیل، سه هزار و 18 کارت معاینه پزشکی صادر، 700 نمونه برداری غذایی، 144نمونه برداری از آب، 16هزار و521مورد کلرسنجی، 13هزار و 149 کیلوگرم مواد غذایی فاسد کشف و معدم شده است.
**هفته سلامت آغاز 63 طرح بهداشتی درمانی
وی با اشاره به درپیش بودن هفته سلامت( یکم تا هفتم اردیبهشت ماه) گفت: در این هفته عملیات اجرایی 63طرح بهداشتی درمانی با 300 میلیارد ریال اعتبار در استان بوشهر آغاز می شود.
رئیسی اظهار کرد: بخش زیادی از این طرح ها در حوزه زیرساختی و مربوط به تفاهم نامه وزیربهداشت، درمان و آموزش پزشکی با استاندار بوشهر است.
وی افزود: آغازعملیات اجرایی بیمارستان 160 تختخوابی بوشهر و بیمارستان 240تختخوابی برازجان از جمله مهمترین طرح های یادشده است .
رئیسی اظهار کرد: علاوه براین در هفته سلامت امسال 172طرح بهداشتی و 49 طرح در بخش سلامت در استان بوشهر مورد بهره برداری قرار می گیرد.
وی گفت: بهره برداری فیزیکی از بیمارستان 56 تختخوابی شهرستان دیر پس از سالها از جمله این طرحهاست.
*اهدای عضو
وی درباره فرهنگ انسان دوستی و ایثارگری مردم استان بوشهر گفت: با فعالیت تیم تخصصی پیوند در استان پارسال 11 مورد اهدای عضو در استان انجام شد این درحالی است که در گذشته تنها 1 یا 2 مورد عمل اهدا در سال انجام می شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر یادآورشد: همچنین برای نخستین بار در کشور اهدای قلب و انتقال آن به تهران از استان بوشهر انجام شد.
وی درباره طرح تحول سلامت گفت: با توجه به رویکرد دولت در خصوص توجه به بخش سلامت، استان بوشهر یکی از استانهایی است که از این طرح خوب استفاده کرد.
** بوشهر بالاترین سطح سلامت کشور
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر نیز گفت: باتوجه به سیاست خود مراقبتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، براساس بررسی ها این استان بالاترین سطح سواد سلامت را بین استان ها دارد.
دکتر عبدالمحمد خواجه ئیان با بیان اینکه رسانه برای ترویج فرهنگ خودمراقبتی و ارتقای سلامت یک ظرفیت به شمار می رود افزود: حضور رسانه ها در کنار بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به ارتقای سطح سواد سلامت استان کمک می کند.
وی اضافه کرد: تمام تلاش دانشگاه علوم پزشکی بوشهر ایجاد زیرساختهای لازم برای تامین سلامت مردم است.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: بسیاری از مولفه های سلامت مربوط به تغییر سبک و شیوه زندگی و ارتقای فرهنگ سلامت است که برای رسیدن به این هدف مشارکت مردم، دستگاههای اجرایی و رسانه ها ضروری است.
وی با اشاره به اجرای سامانه یکپارچه بهداشت (سیب) دراستان بوشهر گفت: دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در بین 10 دانشگاه برتر در زمینه عملکرد توسعه سامانه سیب قرار دارد.
خواجه ئیان، هدف از اجرای سامانه سیب و درج اطلاعات را ارائه بهتر خدمات بهداشتی درمانی، قابلیت دسترسی به اطلاعات، افزایش سطح کیفی مراقبت ها و مدیریت بهتر نظام سلامت کشور عنوان کرد.
وی یادآورشد: معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در رتبه بندی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درزمینه عملکرد این سامانه در بین 56 دانشگاه رتبه هفتم کشوری را دریافت کرده است.
خواجه ئیان گفت: اجرای این سامانه انقلابی بزرگ در حوزه سلامت و مقدمه ای برای نسخه الکترونیک است.
وی گفت: با اجرای این سامانه از بسیاری خطاها پیشگیری می شود.
رئیس مرکزمدیریت حوادث و فوریت های پزشکی استان بوشهر نیز گفت: با توجه به اینکه شهرستان عسلویه فاقد پایگاه امداد شهری بود امسال در هفته سلامت پایگاه امداد شهری این شهرستان افتتاح خواهد شد.
دکترعبدالکریم دادجو افزود: با تاسیس پایگاه شهری عسلویه همه شهرستان های 10گانه استان بوشهر از پایگاه امداد و نجات بهره مند می شوند.
وی بیان کرد: علاوه براین با توجه به حجم مسافران در مسیر فیروزآباد( استان فارس) – جم و به دلیل بروز حوادث در این مسیر پایگاه دوم نیز در شهر جم تاسیس شده است.
دادجو افزود: میانگین کشوری در فاصله پایگاههای امداد و نجات 40 تا 50 کیلومتر است که این شاخص در استان بوشهر هر27 کیلومتر یک پایگاه وجود دارد.
وی بیان کرد: میانگین کشوری رسیدن اورژانس به سرصحنه 15 دقیقه است و این آمار در استان بوشهر 9 دقیقه است.
دادجو افزود: به همت دولت تدبیر و امید 70 درصد ناوگان حمل و نقل بیماران در استان بوشهر نوسازی شده است به نحوی که همه شهرستانهای استان از آمبولانس ای سی یو و ان ای سی یو دار ویژه نوزادان بهره مند هستند.
وی اضافه کرد: براساس برنامه ریزی ها امسال آمبولانس های موجود در بخشها نیز مجهز می شوند که در این ارتباط 23منطقه شناسایی و قرار است آمبولانس این مناطق تجهیز شوند.
رئیس مرکزمدیریت حوادث و فوریت های پزشکی استان بوشهر بیان کرد: با این کار ضمن ادغام پایگاههای جاده ای با مراکز بهداشتی نزدیک به هم زمینه استفاده از تجربه کارکنان فراهم و از طرفی امنیت مراکز بهداشتی نیز افزایش می یابد.
وی تاکید کرد: با اجرای این برنامه هیچ کاهش آمبولانسی نخواهیم داشت بلکه آمبولانس های مراکز بهداشتی مجهز می شوند.
دادجو اظهار کرد: همچنین قرار است برخی آمبولانس های استان بوشهر به وسایل و امکانات سوختگی نیز مجهز شوند.
رئیس مرکزمدیریت حوادث و فوریت های پزشکی استان بوشهر گفت: در زمان حاضر تنها مشکل اورژانس درشهر بوشهر پایگاه اورژانس واقع در محله بهمنی است.
وی یادآور شد: این پایگاه در طبقه دوم ساختمان آتش نشانی قرار داشت که به دلیل فرسودگی ساختمان در زمان حاضر به کنار پایانه مسافربری شهر منتقل شده است.
رئیس مرکزمدیریت حوادث و فوریت های پزشکی استان بوشهر گفت: با توجه به شلوغی مسیر پایانه مسافربری تا منطقه بهمنی بوشهر رسیدن آمبولانس به صحنه زمان بر است.
دادجو افزود: قرار است مشکل زمین ساخت پایگاه اورژانس در شهر بوشهر از طرف شهرداری حل که انتظار می رود هرچه زودتر در این زمینه اقدام شود.
وی یادآور شد: در زمان حاضر 15 پایگاه شهری، 34پایگاه جاده ای و یک پایگاه هوایی اورژانس در استان بوشهر وجود دارد و 81 دستگاه آمبولانس در این پایگاهها فعالیت می کنند.
رییس سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی استان بوشهر نیز گفت: براساس نتایج نظرسنجی های این سازمان میزان رضایت مندی مردم از خدمات دولت در حوزه بهداشت و درمان همواره در رتبه های نخست قرار دارد.
اکبر اقبال مجرد افزود:هرچند اقدام های خوبی در زمینه بهداشت و درمان استان بوشهر انجام شده است اما بدلیل اهمیت مقوله سلامت برای دستیابی به ارتقای سطح شاخص های این بخش نیازمند توجه و سرمایه گذاری بیشتر است.
وی یادآورشد:باتوجه به اهتمام مسوولان به ایجاد و توسعه زیرساخت های بهداشتی، درمانی استان بوشهر باید در زمینه جذب و ماندگاری کادر درمانی نیز بستر لازم فراهم شود.
6047/6043** خبرنگار: موناعیدان* انتشاردهنده: خدانظرخواجه
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.