به گزارش ایرنا، فرود عسگری روز چهارشنبه در نشست ستاد اقتصاد مقاومتی استان ایلام اظهار کرد: مدیرکل گمرک استان ایلام به عنوان نماینده گمرک کشور دارای اختیار تام است و اگر قرار است مرز مهران در زمینه صادرات قوی عمل کند باید از یکسری مسائل چشم پوشی شود.
وی با بیان اینکه موانع بر سر راه صادرات رو به رشد در مرز مهران باید شناسایی و برطرف شوند، تاکید کرد: در صورتی که مدیریت واحد مرزی در مرز مهران عملی شود مدیرکل گمرک استان ایلام موظف است برگزاری نشست های منظم مرزی با مسئولان عراقی به منظور رایزنی برای رفع مشکلات را در دستور کار قرار دهد.
رئیس کل گمرک ایران گفت: مرز بین المللی مهران با توجه به حجم عملیات صادرات و همچنین امنیت بالا برای تردد زائران یکی از مرزهای مهم کشور است و باید علت کاهش بیش از یک میلیارد دلاری صادرات کالا در این مرز بررسی شود.
عسگری افزود: علل کاهش صادرات در مرز مهران دارای 2 دسته مسائل داخلی و خارجی است و بسیاری از آنها خارج از حوزه گمرک و در اختیار وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت امور خارجه است.
وی یادآور شد: باید به منظور شناسایی و رفع مشکلات صادرات کالا در مرز مهران نشست هایی در سطح ملی برگزار شود و نمایندگان 2 وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت و امور خارجه نیز در این نشست ها حضور داشته باشند.
وی تاکید کرد: سال 94 با حضور وزاری اقتصاد ایران و عراق تفاهم نامه ای در حوزه گمرک منعقد شده است که مفاد مختلفی از جمله راه اندازی آزمایشگاه مرزی، کاهش عوارض گمرکی، توسعه ناوگان و سرعت در پذیرش کامیون ها بین دو طرف مطرح و مورد موافقت گرفت اما اجرایی شدن آنها نیازمند پیگیری است.
رئیس کل گمرک ایران گفت: طرح جامع برای مرز مهران تدوین می شود و با توجه به اینکه اعتبارهای خوبی برای تجهیز مرزها در اختیار گمرک قرار دارد اعتبار مناسبی نیز در این زمینه برای مرز مهران پیش بینی می شود.
عسگری افزود: با توجه به اینکه شرایط و انگیزه بسیار مناسبی برای فعالیت کارکنان گمرک در نظر گرفته شده میل به خدمت افزایش یافته است بنابراین اگر مرز مهران با کمبود نیرو مواجه باشد آمادگی لازم برای تامین نیرو وجود دارد.
وی تاکید کرد: ایجاد لاین ویژه برای صادرات در زمان افزایش حجم زوار و استقرار قرنطینه و استاندارد در مرز مهران از جمله اقداماتی است که باید با رئیس همکاری دستگاه های دیگر انجام شود.
وی یادآور شد: کشور عراق سومین مقصد کالاهای صادراتی در کشور است و به طور حتم باید علت کاهش صادرات در مرز مهران عارضه یابی شده و راهکارهای رفع آن اتخاذ شود.
استاندار ایلام نیز در این نشست گفت: میزان صادرات کالا در مرز بین المللی مهران از 2 میلیارد و 300 میلیون دلار در سال 95 به حدود یک میلیارد و 200 میلیون دلار کاهش یافته است.
قاسم سلیمانی دشتکی اظهار کرد: مسائل و محدودیت هایی در 2 طرف مرز وجود دارد اما باید اشکالات و موانعی که باعث کاهش این میزان از حجم صادرات در مرز مهران شده است تجزیه و تحلیل شود.
وی عدم اطلاع رسانی در زمینه اعمال محدودیت ها از طرف عراقی ها، تعطیلات بیش از حد، بالا بودن کرایه حمل و نقل، وجود اختلاف ساعت کاری بین ایران و عراق، نبود بانک مشترک و نبود زیرساخت های مناسب در مرز زرباطیه عراق را از جمله مشکلات صادرات کالا در مرز مهران عنوان کرد.
وی یادآور شد: حدود یک ماه پیش، نشست کاری بسیار خوبی با استاندار واسط عراق برگزار و توافقات خوبی حاصل شد که تسریع در راه اندازی بازارچه چنگوله یا شهابی، لغو روادید بین ایلام و واسط، پیگیری افزایش گیت های ورودی و خروجی و همکاری در ساخت جاده از جمله این توافقات است.
استاندار ایلام گفت: حجم بالای تردد زوار خصوصا در ایام اربعین و ایجاد اختلال در زمینه صادرات از مرز مهران، ضرورت جداسازی بازارچه مرزی مهران و انتقال به چنگوله را دو چندان کرده است.
سلیمانی دشتکی تاکید کرد: از محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه درخواست شده است در هر سفر هیات عالیرتبه کشورمان به عراق یک مسئول متناظر از استان ایلام نیز حضور داشته باشد.
وی با بیان اینکه این درخواست مورد موافقت وزیر امور خارجه قرار گرفت، اظهار کرد: مکاتبات لازم با وزارت کشور و وزارت امور خارجه برای اجرایی شدن این درخواست انجام خواهد شد.
به گزارش ایرنا، مرز بین المللی مهران که در طول سال های اخیر به مهم ترین گذرگاه صادرات کالاهای ایرانی به عراق تبدیل شده بود، مدتی است با مشکلاتی روبرو شده و روز به روز شاهد کاهش میزان صادرات از این خروجی بین المللی هستیم.
هر سال بر ارزش دلاری و وزن کالاهای صادراتی و در کنار آن تنوع کالاها نیز افزوده می شد بطوریکه سال 95 بیش از 2 میلیارد و 400 میلیون دلار انواع کالاهای ایرانی و ترانزیتی از این نقطه به عراق ارسال و باعث شد مهران به عنوان گزینه و انتخاب نخست تجار و بازرگانان برای ارسال کالا به این کشور با توجه به مسافت کوتاه تا شهرهای مرکزی عراق و امنیت بسیار مطلوب آن برگزیده شود.
این روند از سال گذشته مختل شد و میزان صادرات از این نقطه از حدود 2 میلیارد و 300 میلیون دلار به یک میلیارد و 200 میلیون دلار کاهش یافته است.
مرز رسمی مهران در جنوب باختری و فاصله 90 کیلومتری شهر ایلام کانون اصلی سفر گردشگران مذهبی در مناسبت های گوناگون دینی به مکان های مقدس کشورهای عراق و ایران است.
روزانه به طور میانگین و در شرایط عادی نزدیک به 6 هزار زائر ایرانی و عراقی از این گذرگاه مرزی به 2 کشور سفر می کنند.
6032/6119
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.