به گزارش ایرنا، سید حمید کلانتری روزسه شنبه درهفتمین همایش ملی مرتع و مرتعداری ایران افزود: از مجموع این تعداد تعاونی 610 تعاونی در حوزه مرتع فعالیت دارند.
وی ادامه داد: مردم بهره برداران واقعی مراتع هستند که باید عرصه ها را در اختیار بگیرند و سازمان جنگل ها نقش هدایت و نظارت دارد.
کلانتری گفت: بدون شک اگر بتونیم مشارکت مردم را فراهم کنیم با مسئولیت بیشتر و استفاده از دانش بومی و تخصصی وارد عمل می شوند و کارهای بهتری می توانند انجام بدهند.
وی اضافه کرد: امروز بخش زیادی از مراتع کشور دچار آسیب شده ، بنابراین درقالب تعاونی طرح هایی در بخش آبخیزداری و منابع طبیعی تعریف می شود و می توان دراین زمینه گام های موثری را برداشت.
کلانتری ادامه داد: اکنون 17 تعاونی در جنگل های شمال کشور در زمینه گیاهان دارویی، زراعت چوب و تولید نهال با سابقه بیش از 15 سال فعالیت کار می کنند که نمونه های خوبی از مشارکت مردم در بخش جنگل ها و مراتع محسوب می شوند.
وی خاطرنشان کرد: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای تقویت تعاونی ها در بخش مراتع وجنگل ها به دنبال انعقاد تفاهم نامه ای با سازمان جنگل ها و مراتع کشور است.
کلانتری اضافه کرد: تشکیل تعاونی های صنایع دستی و گیاهان دارویی می تواند زمینه را برای اشتغالزایی بیشتر روستائیان فراهم کند.
وی یادآورشد: امروز تسهیلات خوبی از سوی دولت و مجلس برای اشتغاالزایی روستایی ارائه شده که
سود پیش بینی شده بین 4 تا 6 درصد است.
کلانتری گفت: باز پرداخت این تسهیلات 9ساله بوده که زمینه را برای برداشتن گام های موثردر این بخش
فراهم می کند.
وی افزود: مدیریت اجتماعی و مدیریت مالکیتی، بهره برداری درست از مراتع و توسعه آنها زمانی موثر خواهد بود که بحث های اجتماعی نیز مورد توجه قرار گیرد.
کلانتری تاکید کرد: مرتع عرصه خوبی است که باید ازآن به بهترین شکل بهره برداری کرد و با هدایت آن می توان در حوزه درآمد اقتصادی اقدامات موثری داشت .
هفتمین همایش ملی مرتع و مرتعداری امروز با حضور کارشناسان در مرکزآموزش منابع طبیعی دکتر جوانشیر کرج آغاز و تا فردا ادامه دارد.
8029/ 6155
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.