به گزارش ایرنا، سیدتقی معین الدینی روز سه شنبه در جلسه انجمن کتابخوانی شهرستان در سالن اجتماعات فرمانداری تعداد نیروی این کتابخانه را چهار نفر اعلام کرد.
وی با بیان اینکه هم افزایی درخشان متولیان این بخش موجب شده است که ضعف های مالی و بودجه ای مرتبط با کتابخوانی کمتر به چشم آید، افزود: با وجود آنکه وضعیت فعلی ساختمان کتابخانه مرکزی شهر داران مخاطره انگیز است تزریق اعتباری نداشته ایم و پیشرفت آن نزدیک به صفر است که رفع این بن بست توجه و اقدام ویژه مسوولان استانی را می طلبد.
به گفته وی با وجود آنکه آمار سرانه مطالعه و کتابخوانی در کشور مطلوب و امیدوارکننده نیست در فریدن به دلیل پیشینه غنی فرهنگی و علاقه مندی پیشینیان به کتاب با وضعیت بهتری مواجه هستیم اما ضعف عمرانی و مالی این جایگاه ارزشمند را تحت شعاع قرار داده است.
معین الدینی وجود دغدغه های دیگر مانند مشکلات نشر، خودرو و تجهیزات و بودجه را موانع دست و پاگیر بخش کتابخوانی توصیف کرد.
وی به قانون تخصیص پنج درصد از درآمد شهرداری ها به کتابخانه های عمومی اشاره کرد و افزود: اکتفای شهرداری ها به اعتبارات دولتی و نبود در آمد کافی برای آنان این مساله را با چالش مواجه کرده است.
فرماندار فریدن به اهمیت بالای کتاب، قلم و نویسندگی در دین و فرهنگ اسلام اشاره کرد و افزود: گذر از سنت به مدرنیته هنوز نتوانسته است ماهیت ارزشمند کتاب و شکل سنتی آن را تغییر دهد و کتاب همچنان در فرهنگ و تفکر ما از جایگاه ویژه برخوردار است.
سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی اصفهان با بیان اینکه کتاب خط قرمز هدایت و گمراهی است، افزود: زیربنای همه مشکلات و گره های فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی، سیاسی در نبود آگاهی است و کتاب رکن اصلی رخداد این آگاهی بخشی ها به اقشار جامعه فارغ از هر گونه طیف بندی و سطح اندیشه است.
امیر هلاکویی اضافه کرد: در مجموع وضعیت کتابخوانی در فریدن به رغم محدودیت ها، از میانگین استانی بالاتر است.
وی تعداد عضو کتابخانه های استان را 4 درصد جمعیت و در فریدن 6 درصد بیان کرد که از میانگین استان بالاتر است.
به گفته وی در استان به ازای هر نفر 0.6 جلد کتاب داریم که این مقدار در چشم انداز 4 جلد است اما اکنون 3.2 و در فریدن 2 جلد است.
هلاکویی زیر بنای کتابخوانی در استان را 2 و نیم متر به ازای هر نفر بیان کرد که این مقدار در چشم انداز 8 متر باید باشد .به گفته وی این زیربنا در فریدن در زمان حاضر 1و نیم متر است که از میانگین استان کمتر است.
سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی اصفهان با بیان اینکه اصفهان بیشترین تعداد کتابخانه در کشور را دارد، افزود: کتابخانه فقط مکانی برای امانت و بازگشت کتاب نیست بلکه هر کتابخانه یک مجموعه فرهنگی است که طیف وسیعی از فعالیت ها را در آن می توان انجام داد.
هلاکویی با بیان اینکه شهرداری ها در خصوص تخصیص نیم درصد درآمد خود به کتابخانه ها مسوول هستند، افزود: انتظار می رود شهرداری ها ولو با مقادیر کم به این مهم اهتمام بورزند هر چند مشکلات مالی و محدودیت های این نهادها نیز بر اجرای درست و به موقع این قانون سایه انداخته است.
وی بهره مندی از توان خیران و مشارکت بنیاد برکت و بانک ها برای جذب حمایت های مالی جهت تکمیل ساختمان کتابخانه مرکزی داران و کتابخانه روستای نهرخلج را ضروری دانست.
هلاکویی افزود: در فریدن زمینه برای استقرار ایستگاه مطالعه در شهرها و روستاها، طرح دانش آموز کتابدار و نیز برگزاری جشنواره ملی قصه گویی در هفته فرهنگی مهیا است که در این راستا مساعدت های لازم صورت خواهد گرفت.
مدیر کتابخانه عمومی شهر داران مشارکت شهرداری ها برای بهبود وضعیت کتابخانه های شهرستان را ضروری دانست.
جابر باقری افزود: شهرداری های داران و دامنه تا پایان سال 1395، به ترتیب 930 و 330میلیارد ریال به اداره کتابخانه ها بدهکار هستند.
رئیس آموزش و پرورش فریدن با بیان اینکه اهتمام ویژه ای به بخش کتاب و ترویج کتابخوانی در مدارس شهرستان وجود دارد، افزود: در سال جاری بیش از 900 دانش آموز از نمایشگاه های کتاب شهرستان بازدید و خرید کرده اند.
نیاز علی علایی افزود: برگزاری نشست کتاب و کتابخوانی در مدارس، عضویت رایگان دانش آموزان در کتابخانه عمومی، طرح تعویض کتاب، ایده وقت کتاب، اختصاص برخی از املاک آموزش و پرورش برای راه اندازی کتابخانه در روستاها و برگزاری نمایشگاه های نقاشی، خوشنویسی در محیط کتابخانه های عمومی از مهم ترین برنامه هایی است که در راستای توسعه فرهنگ کتابخوانی در مدارس به اجرا در آمده است.
رییس اداره فرهنگ ارشاد اسلامی فریدن گفت: اجرای فراگیر طرح های ' دوشنبه های هفته با کتاب'، 'جام باشگاه های کتاب'، 'قصه گویی کانون ها' و 'جشنواره های کتاب روستاها و عشایر کشور' در شهرستان نیازمند مشارکت شهروندان و فعلان بخش کتاب و کتابخوانی است .
کورس بدیعی افزود: ورود آگاهانه شهروندان به این طرح ها و مشارکت آنان در ارتقای فرهنگ کتابخوانی، نوعی سرمایه گذاری برای نسل های آینده کشور است.
اهدا کتاب های مازاد به اداره زندان شهرستان، ضرورت اختصاص ساختمان های بدون استفاده نهادهای دولتی به امر راه اندازی کتابخانه، مشارکت ملموس کتابخانه ها در برنامه ریزی و هدایت سمینارهای پژوهشی، علمی و فرهنگی از مسائلی بود که در این جلسه عنوان و بر اجرای آن تاکید شد.
به گزارش ایرنا، در زمان حاضر پنج کتابخانه عمومی با تعداد افزون بر سه هزار عضو در فریدن وجود دارد که میانگین امانت کتاب در آنها در یک ماه بیش از 5 هزار و پانصد جلد بوده است. فضای مطالعه در فریدن اکنون یک ونیم درصد است که در مقایسه با 8 درصد پیش بینی شده در افق 1404 به گفته مسوولان بسیار پایین است.
با این وجود بنا به اظهار مسوولان فریدن در اکنون حائز رتبه های برتر استانی و کشوری در بخش کتاب و کتابخوانی بوده است.
روستای سفتجان فریدن در سال 1394 در پنجمین کنگره ملی فرهنگ و هنر روستا و عشایر، عنوان روستای دوستدار کتاب را از آن خود کرده است .
همچنین روستای غرغن این شهرستان نیز در سال 1395 با ارائه سه طرح 'خانواده دوستدار کتاب'، 'ختم کتاب'، 'کتاب در مزرعه' و 'کتاب در کانون' جزو 10 روستای شایسته تقدیر در سومین جشنواره ملی روستای دوستدار کتاب انتخاب شده است.
کتابخانه عمومی دانشوران فریدن نیز بنا به اظهار مسوولان از نظر تعداد اعضا و نیز تعداد امانت کتاب جزو پنج کتابخانه برتر استان و 10 کتابخانه برتر کشور است.
فریدن با جمعیت بیش از 49 هزار نفر در 140 کیلومتری غرب استان واقع است.
6026/9861
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.