به گزارش ایرنا، معاون هماهنگی امور اقتصادی و منابع انسانی استانداری قم گفت: هدف گذاری ما برای توسعه صادرات استان در سال جاری نسبت به سال گذشته 20 درصد تعیین شده و باید میزان صادرات به 250 میلیون دلار برسد.
مهرداد غضنفری افزود: این کارگروه در هر ماه به طور مرتب جلسه خواهد داشت و هر 15 روز گزارش دستگاه های اجرایی در آن مورد بررسی قرار می گیرد تا هدف گذاری توسعه 20 درصدی صادرات استان در سال 97، محقق شود.
وی بیان کرد: در این کارگروه سهم هر کدام از بخش های اقتصادی استان، همچون صنعت و کشاورزی در فرآیند صادرات محصولات مشخص می شود و هماهنگی های لازم میان دستگاه های اجرایی به عمل می آید.
وی ادامه داد: برگزاری نمایشگاه در زمینه معرفی کالاهای ایرانی ساخت استان قم یکی از مهمترین کارهایی است که باید توسط بخش اقتصادی در نیمه نخست سال جاری انجام و مشوق های لازم در این خصوص به تولید کنندگان بومی ارائه شود.
غضنفری در خصوص برگزاری نمایشگاه معرفی کالاهای ساخت استان قم در سایر کشورهای جهان نیز گفت: این کار بسیار مفیدی است که باید انجام شود تا زمینه عرضه کالاهای داخلی به بازار های بین المللی فراهم گردد.
وی بیان کرد: نکته مهم در برگزاری این نمایشگاه ها، بیان دستاوردهای آن برای مردم و همراه کردن افکار عمومی با آثار مثبت آن است.

** رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم نیز در این جلسه با اشاره به تلاش های صورت گرفته برای ساماندهی بازارهای صادراتی پس از نوسانات ارز، گفت: بخش صادراتی استان همچون گذشته به فعالیت خود ادامه می دهد و هم اکنون 544 کارت بازرگانی در قم فعال است که از این تعداد 328 مورد در بخش تولید و 216 مورد نیز در بخش تجاری ثبت شده است.
محمود سیجانی افزود: در سال گذشته با بررسی های صورت گرفته، 60 کارت بازرگانی غیر فعال باطل شد تا فعالیت های این بخش در استان قم بیش از پیش سامان یابد.

** رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی قم نیز در این جلسه، با اشاره به کنترل های دقیق صورت گرفته در فرآیند صدور کارت های بازرگانی در استان افزود: در طی سال های اخیر با وجود ارزیابی های دقیق، گزارشی نسبت به سوء استفاده از کارت های بازرگانی مشاهده نشده است و روند صدور کارت های بازرگانی جدید در صورت داشتن شرایط لازم برای متقاضیان جریان دارد.
ابوالفضل خاکی با اشاره به فعال بودن بخش صادراتی استان قم با وجود نوسانات بازار ارز گفت: با توجه به برنامه سال 97، اعزام هیات های تجاری به کشورهای چین، روسیه، گرجستان و قطر را مبنای فعالیت های خود قرار داده ایم و امیدواریم در سال جاری شاهد اجرایی شدن تفاهم نامه های بین المللی در خصوص صادارت کالاهای ساخته شده در استان قم باشیم.
وی با بیان این که چینی ها در سال های گذشته نیز برای اجرای طرح های مهم استان قم همچون فرودگاه، مونوریل و مترو نیز اعلام آمادگی کرده بودند که به دلایلی محقق نشد، افزود: باید شرایط عملی شدن، تصمیم های گرفته شده در جلسات هیات های تجاری فراهم گردد تا دستاوردهای اجرایی این ملاقات ها برای استان، روشن شود.
وی همچنین ادامه داد: سرمایه گذاری برای حضور محصولات استان در بازارهای کشورهای روسیه، گرجستان و قطر نیز به طور جدی دنبال می شود.
خاکی گفت: در این میان بازار کشور عراق نیز برای حضور کالاهای استان قم بسیار مناسب است و این کشور هدف نخست محصولات صادراتی استان به شمار می آید.

** مدیرکل گمرکات استان قم نیز در این جلسه گفت: در سال جاری با استفاده از طرح سامانه جامع گمرکی، زمان ترخیص کالاهای صادراتی استان از سه روز به کمتر از سه ساعت کاهش می یابد.
محمد خلیلی افزود: در این طرح بیش از 70 درصد کالاهای صادراتی بر اساس دور اظهاری مورد ارزیابی قرار می گیرد و نیازی برای ورود آن ها به گمرکات نیست.
وی بیان کرد: در فروردین ماه سال جاری روند صادرات استان به دلیل نوسانات نرخ ارز، اندکی کاهش داشته است که این مساله با توجه به تعیین شدن نرخ ارز یکسان در حال برطرف شدن و بازگشت به روند افزایشی گذشته است.

** معاون بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم نیز در این جلسه گفت: تعیین نرخ ارز یکسان برای همه مصارف موجب ثبات قیمت های کالاهای وارداتی به کشور می شود.
امیر محمدی چهر افزود: در بخش نامه های جدید بیش از 95 درصد درآمدهای ارزی صادرکنندگان با تعیین مشوق های مالیاتی به سیستم اقتصادی کشور بازمی گردد و با اختصاص سامانه های جامع، کنترل مطلوبی نسبت به کالاهای وارداتی به عمل می آید.
وی با اشاره به تحقق 103 درصدی هدف صادراتی استان در سال 96، بیان کرد: بر اساس اعلام گمرکات استان میزان صادرات قم در سال گذشته 210 میلیون دلار بود که این رقم تنها به کالاهای خارج شده از گمرکات استان اشاره دارد و میزان صادرات استان با احتساب کالاهایی که از سایر گمرکات کشور صادر شده است به بیش از 290 میلیون دلار می رسد که اگر صادرات کالاهایی مانند فرش دستباف به آن اضافه شود این رقم می تواند 400 میلیون دلار برآورد شود.
وی ادامه داد: اختصاص یک هزار و 300 میلیارد تومان برای حمایت از صادر کنندگان از جمله اقدام های تشویقی در این بخش است که در سال جاری انجام می شود.
محمدی چهر گفت: اعزام و پذیرش هیات های تجاری، برگزاری نمایشگاه های تخصصی در کشورهای مختلف، تجلیل از صادرکنندگان نمونه، برند سازی و پرداخت مشوق های صادراتی از جمله برنامه های کارگروه توسعه صادرات استان در سال 97 است.
وی همچنین بیان کرد: بر اساس پیش بینی های انجام شده نمایشگاه تخصصی عرضه محصولات تولید شده در قم در شهر نجف اشرف عراق در نیمه دوم آبان ماه سال جاری با همکاری بخش های اقتصادی استان برگزار می شود.
7405/ 1175
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.