عزت الله براتی روز سه شنبه درگفت و گو با ایرنا، افزود: در حال حاضر حدود 2 هزار و 500 پرستار در مراکز درمانی دولتی، خصوصی و خیریه استان قم مشغول به خدمت هستند.
مراکز درمانی دولتی قم شامل شهید بهشتی، کامکار، نکویی هدایتی فرقانی، حضرت زهرا(س)، حضرت معصومه(ع) و ایزدی و مراکز غیر دولتی شامل علی بن ابیطالب(ع)، امام رضا(ع)، حضرت ولیعصر(عج) و آیت الله گلپایگانی
می باشد.
وی بیان کرد: یک هزار و 508 تخت فعال و ستاره دار در مراکز آموزشی درمانی دولتی و بیش از 500 تخت نیز در مراکز غیردولتی استان قم فعال است.
تخت هایی که کمتر از 6 ساعت توسط بیمار اشغال می شود مانند تخت های اورژانس و دیالیز، تخت های ستاره دار نامیده می شود.
به گفته براتی، میانگین نسبت پرستار به تخت در قم 1.1 تا 1.2 است، در حالی که بر اساس میانگین کشوری این نسبت باید بین 1.5 تا 1.7 در بخش های عادی و ویژه بیمارستانی افزایش یابد.
وی با اشاره به کمبود نیروی پرستار در قم، خاطرنشان کرد: کمبود موجود را پرستاران در قالب اضافه کاری و شیفت پوشش می دهند تا خللی در ارائه خدمت رسانی به همشهریان ایجاد نشود.
وی گفت: سال گذشته در آزمون جذب پرستاران 241 تن جذب شدند و در آزمون امسال نیز قرار است 239 تن جذب مراکز درمانی شوند و تمام این استخدام ها معمولا از میان همکاران قرادادی، طرحی و شرکتی که در حرفه پرستاری مشغول خدمت هستند صورت می گیرد و متقاضی غیر از پرستاران برای آزمون استخدام نداریم.
مدیر دفتر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی قم افزود: از یک سو تبدیل وضعیت پرستاران فرصت طلایی برای ارتقاء شغلی آن هاست، از سوی دیگر نیز باعث می شود همچنان کمبود نیرو داشته باشیم.
به گفته وی، در حال حاضر مراکز درمانی قم به 450 نیروی پرستار دیگر نیاز دارد تا به استاندارد کشوری نسبت میان پرستار و تخت بیمارستانی برسد که امیدواریم در آزمون های استخدامی سال های آینده این کمبودها برطرف شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: بعد از اجرای طرح تحول نظام سلامت به دلیل مزایایی که این طرح برای بیماران داشت از جمله کاهش پرداختی از جیب مردم، گرایش بیماران به بیمارستان های دولتی بیشتر شد و در نتیجه بار کاری مراکز دولتی و حجم کار پرستاران افزایش یافت.
براتی افزود: هدف این طرح کمک به کاهش دغدغه بیماران بود که محقق شد، ولی دریافتی پرستاران متناسب با حجم کاری آن ها نیست که برای حل این مشکل کارگروهی در وزارتخانه تشکیل شده و امیدواریم دغدغه پرستاران در این مورد حل شود.
وی اضافه کرد: انتظار داریم مزایایی از جمله بازنشستگی های پیش از موعد و امتیازات سختی کار به ویژه برای همکاران خانم اجرایی شود و مسئولان توجه بیشتری به این قشر داشته باشند.
سوم بهمن ماه مصادف با سالروز میلاد حضرت زینب(س) روز پرستار نامگذاری شده است.
/2085/ 6133/ خبرنگار: سمیه حیدری **انتشار- جعفرمسلمی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.